torsdag, september 04, 2008

Att hitta hem

Alexander Bard har nu kommit fram till att ”enfrågerörelserna och enminutsengagemangen på internet bygger på den falska idén att politik inte får ta tid”. Eftersom han ”beundrar Camilla Lindberg för hennes övertygelse och styrka att stå emot trycket från omgivningen” har han valt att gå med i den omgivning som utövade detta tryck och körde över Camilla Lindbergs övertygelse, alltså folkpartiet. Och eftersom han ”uppfattar kampen för mänskliga rättigheter som den viktigaste politiska frågan som finns”, ansluter han sig alltså till ett parti som arbetar för svenskt medlemskap i en kärnvapenbestyckad militär angreppspakt som just nu bedriver omfattande ockupationsverksamhet garnerad med dagliga angrepp på civila samt tortyr. Det faller sig naturligt att Alexander Bard första uppgift blir att arbeta med ”det nya virtuella nätverket Liberati” som ska bli ”folkpartiets välbehövliga brygga till den nya Internetvärlden och även en organisatorisk förebild för andra partier”. Bard har ju sedan tidigare erfarenhet av det virtuella nätverket Elit, där Bard kunde meddela att ”Den gemensamma nämnaren för Elits medlemmar är deras fysiska och mentala perfektion, stora självförtroende och intresse för att föra elektroniska diskussioner med andra vackra och intressanta människor med stort och sunt självförtroende". På wikipedia kan man läsa att Alexander Bard bedriver psykoanalytisk verksamhet, utan att ha formell utbildning i ämnet. Om det är sant, vet jag förstås inte. Jag litar bara på det Bard säger om Internet: ”Murar rivs och nya möjligheter öppnas”. Och på något sätt känner jag att folkpartiet verkligen har hittat en idealisk medlem.

12 kommentarer:

Richard sa...

Ööh... det var ju bara någon månad sedan han sa sig vara socialist? Tror jag läste det i tidningen "Kulturen" eller var det bara någon slags trist ironi?

villiam sa...

Att ta någon som ser ut som korsning mellan en medlem i folkpartiet med en annan medlem. Är inte bra.

morpheo sa...

Men Ali. Alexander Bard... hade du verkligen förväntat dig nåt annat?

Anonym sa...

steget är inte långt från snedlugg och bruna hitlerjugendshorts med hängslen till volkpartistiskt ljusblå skjorta och chinos.

vad vi behöver är en frihetsrörelse mot liberalismen.

Mattias sa...

Det roliga med Alexander Bard är att han i total vilfarelse tror sig vara filosof. Han har ju exempelvis döpt sitt poband till en omvänd akronym av Zizeks bok om Deleuze. Problemet är bara att Bard är en fullkomligt värdelös teoretiker, en posör vars begränsade kognitiva förmåga måste döljas med pinsam namedropping av allehanda franska intellektuella. Kort sagt, en pajas som i alla fall lockar till en del fniss runt om på landets filosofiska institutioner.

vidugavia sa...

Mattias, du har nog faktiskt rätt. "Fria Tidningen" gav ett sällsynt roande exempel på intellektuell lyteskomik när Bard kom ut som "socialist". Det var nog varken tidningens eller Bards mening.

Den oxytocinberoende socialisten
http://www.fria.nu/artikel/73963

Löneslav sa...

Efter att ha läst den intervjun är det väldigt underligt att han nöjer sig med ett parti. Han växlar verkligen mellan mekanisk betongliberal och socialdemokrat i sina svar. FP står ju för många av sakerna han menar är naturligt fel!? Skum herre...

fröken gladlax sa...

tröttsamt. hur vore om vi diskuterade annat än pajasar som Bard och Skytte.

Politik bedrivs inte genom satir och ironi.

Politik är att vilja. Men det tar tid, vilket Bard konstaterar. Att tramsa tar dock mindre tid och energi.

Hvar är denna blog på väg?

Anonym sa...

den fråga jag ställer mig är om 'fröken gladlax' är en professionell skitspridare på nätet eller bara en vanlig sur och bitter idiot.

/j

johan sa...

Mattias: Zizeks titel "organs without bodies" är en omvänd akronym av deleuze koncept om "bodies without organs". Huruvida Bard öht förstår något av deleuze&guattaris verk lämnar jag till hans läsare att avgöra.

Tim sa...

Det var inte mycket i det här svamlandet som stämde (som vanligt...), däremot är det ju rätt i sak att folkpartiet behöver nån som går i täten för hur man sköter det där med datorer och Internet på ett bra sätt.

mattias sa...

Johan: jo jag vet, jag har också läst A Thousand Plateaus (det har väl alla med intresse för postmarxistisk filosofi?), men jag har för mig att Deleuze och Guattari talar om kropp i singular, men men, jag läste den mest för delarna om rhizome och deterritorialisering, som är rätt intressanta om än lite jargonfyllda (såklart).

Bard har troligtvis noll koll, han är ju libertarian, och så långt ifrån den kontinentala traditionen man kan komma. Han borde börja med att läsa Hegel, men han pallar väl bara A.Rand som alla andra fjuniga rollspelande nyliberaler med dålig musiksmak (så fick jag det sagt...)