tisdag, oktober 21, 2008

”Framgår inte”


Fredrik Segerfeldt
, tidigare idéproducent på Svensk näringsliv och Timbro, leder en ”alternativ” kulturutredning hos stiftelsen Den nya välfärden. I dag erbjuder Fredrik en alternativ läsning av (en recension av) Lotta Elstads bok, som jag nämnde häromdagen:
Det är den norska En såkalt drittjobb, som enligt uppgift handlar om nyanlända invandrare till Norge som tvingas arbeta till låga löner med städning och annat. "Kapitalismen gör människor till djur", säger författaren.

Av recensionen framgår dock inte vad problemet skulle vara.PS. Det framgår för övrigt av recensionen att citatet kommer från en av författarens arbetskollegor.

PPS. Fredrik Segerfeldt är en vän av valfrihet. Jag kan inte låta bli att göra er uppmärksam på två av de val han generöst erbjuder.

2 kommentarer:

Kurt sa...

Enligt Fredrik Segerfeldts jämförelser borde rimligen även t ex slaveri vara helt OK, allt är relativt.

Anonym sa...

Vid de två enda tillfällena (=seminarier) jag sett Fredrik Segerfeldt in action, reagerade till och med tongivande medlemmar inom Svenskt Näringsliv öppet på hans världsbild.

Kanske därför han fick lämna först Svenskt Näringsliv (där han var "globaliseringsansvarig" eller nåt sånt) och sedan Timbro, till förmån för halvhaveristerna i DNV.

Vad blir hans nästa anhalt? Contra?