måndag, januari 26, 2009

3 x Motbilder

Bloggen Motbilder är helt oöverträffad i den svenska bloggosfären – ja, för all del jämfört med allt annat man kan finna i medieväg – när det gäller att samla, presentera och kommentera intressanta artiklar och länkar om övergreppet mot Gaza.

Läs och titta!

- Några hjälpinsamlingar till folket i Gaza
- Israel vill hjälpa sina krigsförbrytare
- BBC vägrar annonser till stöd för Gazas befolkning

Medan Gaza sjunker tillbaka från medial huvudfokus i Väst, växer kunskapen om vidden av brottet. Visst kommer detta kallblodiga, rasistiska massmord att bara passera förbi många. Men jag vet också att det för en hel del innebär en vändpunkt, ett uppvaknande. En värld där man kan göra så här mot människor, le in i kameror och säga att det är självförsvar är inte en värld man gärna vill leva. Inte trygg. Inte fin. Inte mänsklig. Vi kan bättre.
- - - - -

Tony Benn om BBC:[DN]

* För er som kan persiska: intervju med folkrättsexperten Said Mahmoudi
* KABOBfest: While the world was preoccupied with Gaza... (mer landkonfiskationer på Västbanken)

2 kommentarer:

Kurt sa...

Israel har redan vidtagit kraftig mediecensur och har "redan förbjudit publiceringen av namn och bilder på de militära ledare som var med i Gaza, också det av rädsla för att de ska åtalas för krigsbrott", nu förbereder man också en lag som skall ge åtalsimmunitet för alla israeliska soldater so begick krigsbrott i Gaza.

Hampus Eckerman sa...

Hej, tack!