lördag, januari 31, 2009

Clarté!

För att kunna fördjupa sin förståelse av världen, pröva och utveckla egna ståndpunkter och möjliggöra tänkande utifrån egna premisser – allt detta oundgängliga element i organiserat politiskt förändringsarbete – behöver vänstern tidningar och tidskrifter.

Vi vet att det är ont om bra sådana i Sverige idag – det är ett allvarligt problem. Vi vet också att det är mycket svårt att starta nya. Därför är det särskilt viktigt att värdesätta, prenumerera på och använda dem som finns.

En av de allra bästa tidskrifterna, där man får goda analysera och en hel de intressanta inblickar i utländsk debatt, är Clarté. Själv har jag med ett kort avbrott prenumererat sedan 1996, och ser alltid fram emot ett nytt nummer.

Ser att Clarté har en kampanj nu. Man kan slå till att få en årsprenumeration, fyra nummer, för det oförskämt låga priset 80 kronor. Teckna en prenumeration!

4 kommentarer:

Johan sa...

Bästa vänstertidningen i Skandinavien är dock finlandssvenska Ny Tid. Även den kanske lever på lånad tid, så slå till medan den fortfarande existerar.

Anonym sa...

eftersom clarte är dumma i huvudet så kan man inte anmäla sin prenumeration... fruktasnvärt förbannad blir jag. aphjärnor

S sa...

Det är som sagt inte särskilt lätt att teckna en prenumeration när det inte går!!! Har försökt utan någon större framgång i snart 10 minuter nu, och hittar heller ingen att mejla eller ringa om detta. Mycket frustrerande.

Magnus sa...

Snälla S och anonym,

så här enkelt är det på www.clarte.nu --> "Prenumerera eller köp"

Under rubriken "Prenumerera", "Läs mer" --> prenumerationsanmälan

Aphjärna lär för övrigt vara en delikatess...

Vänliga hälsningar,
Magnus Göransson