fredag, januari 30, 2009

Lästips

Klas Sandberg: Hasbara: en propagandaoffensiv kollapsar

Motbilder: Israeliska soldater: krig, inte kärlek
Motbilder: Israel förvägrar palestinierna mat, medicin och skolböcker

Angry Arab: Tricks of MEMRI

Ida Gabrielsson: Problemet stavas ockupation.
- - - - -

Och flera som kommenterar den märkliga Rosengård-rapport där Magnus Ramstorp getts fria händer att förlägga en del av sina al-Qaida-fantasier i Malmö.

Bulten i Bo, Svarten, Paolo Pissoffi, Foto-Lasse, Svensson.

5 kommentarer:

Eric sa...

Ali, kolla in detta från Davos. Turkiets premiärminister lämnar mötet i ilska över.. Ja, se själv:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/business/davos/7859417.stm

Anonym sa...

Av "Ring P1" och vissa insändarsidor att döma har rasstatens hejarklack & tolkningsföreträdes-lobby lyckats med att blåsa liv i sin hata-muslimer-kampanj igen.

Folk som knappast läser oberoende nyheter på nätet eller överhuvudtaget tänker själva utan lydigt tar emot sin dagliga dos ur etablerad papegojmedia, förfasar sig nu över fantasikonstruktionen "Al-Qaida", slöjor och fan vet vad...

Richard sa...

Haha, nya turer kring Ranstorps "rapport":
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=878811

Anonym sa...

Glädjande nyheter följer, som jag hoppas du gör en ny bloggpost om.
Citypolisen i Stockholm mottog igår fredag 30/1 2009 klockan 17.00 en polisanmälan mot Försvarshögskolan för att de förstört källmaterialet som lundaforskarna begärt ut. Anmälan har diarienummer:

0201-K29877/2009

Det går bra att ringa Citypolisen för att få bekräftat att det finns en sådan anmälan med det diarienumret som avser förstört källmaterial. Sprid gärna detta meddelande!

Coco sa...

Anonym 12:06 :

Att anta att israellobbyn har sådan makt över diskursen är bara löjligt. Det finns en latent rasism hos många i Sverige, alldeles oaktat vad diverse hasbara-brigader sprider för propaganda, och denna är särskilt uppenbar hos gamlingar (dvs de som ringer till ring p1).

Däremot kan man konstatera att Israel drog igång sin gazamassaker väl tajmat med hur islamofobin i europa ligger på toppnivå.