måndag, januari 26, 2009

Falskt mantra

Jag hade en längre artikel publicerad i norska Dagsavisen i onsdags. Missade att den också blivit upplagd på nätet. Artikeln tar upp det faktum att Israel som en del av sin politiska strategi aktivt saboterat varje demokratiseringsprocess i Mellanöstern, och gjort det i allians med de arabiska diktaturerna:
Men i parlamentsvalgene i januar 2006 ble det «feil» vinner – ikke Abbas’ klikk, men et reformert Hamas. Den nye palestinske regjeringen ble isolert fra begynnelsen. Israel har hindret de palestinske folkevalgte fra å møtes, og dessuten fengslet en stor del av dem. Israel har assistert Fatah i å ta tilbake makten på Vestbredden. Den intense kollektive avstraffelsen av befolkningen i Gaza – der Fatah ikke klarte å ta kontroll – har pågått i halvannet år. Det var altså ikke militært meningsløse Qassam-raketter som utløste den illegale utsultingen av Gaza, men Israels ønske om å gripe inn i den politiske prosessen hos palestinerne.
Läs gärna hela. Det är verkligen inte svårt att läsa norska.

1 kommentar:

Gunnar sa...

Takk, mange viktige fakta som norske medier konsekvent har utelatt. Det samme har det norske utenriksdepartementet gjort i denne ikke helt objektive listen: Fakta om Norges holdning til Hamas.