onsdag, januari 14, 2009

Kärnfrågor

Avigdor Lieberman, israelisk partiledare och till ganska nyligen minister för ”strategiska hot”, föreslår att Hamas ska bekämpas ”som USA behandlade japanerna under andra världskriget” – där man ju bland annat skyndade sig att i uppvisningssyfte använda kärnvapen mot Hiroshima och Nagasaki. Lieberman har delat med sig av sin militärstrategiska visdom tidigare. När Israel massmördade folk i Gaza 2006, föreslog Lieberman att man borde ta lärdom av hur Ryssland opererade i Tjetjenien. Men nu vill han alltså gå vidare.

Detta understryker dels vikten av att alltid referera till palestinierna som extremister, dels att vi måste prata mer om Irans civila kärnkraftsprogram, som hotar freden i hela världen, samt att USA och Israel är särskilt gott ägnade att vaka över denna hotade fred.
- - - - -

Se några kommentarer som lämnas av demonstranter på en manifestation i New York, till stöd för massakern i Gaza. [tipstack Serhat]
- - - - -

Ordföranden i terrornätverket FN:s generalförsamling, Miguel d’Escoto Brockmann betecknar Israels övergrepp i Gaza som ”genocidal” – folkmord.
- - - - -

[DN1][DN2][DN3][SvD1][SvD2][AB][Dagbladet]

1 kommentar:

Tarras sa...

Under andra världskriget internerade USA amerikaner av japanskt ursprung i koncentrationsläger. Framtiden för "israeliska araber"?