onsdag, januari 14, 2009

Det kallas tvivel det där som stör … En obehaglig distans, en konstig känsla nånstans, Det känns tomt – eller hur?

Fredrik Malm:
– Jag tvivlar på att Israel bombar annat än militära anläggningar.(Rubr. fr. Winnerbäck)

18 kommentarer:

Anonym sa...

Att läsa Fredrik Malms kommentarer ger onekligen en obehagligt surrealistisk känsla. Tyvärr känner jag också en form av trötthet pga/inför dessa kommentarer och resonemangen, och humanism och "liberalism" går sällan hand i hand.

Bahlool sa...

Har följt Malmös uttalanden i många år och han är rabiat i sin avsky för Islam och sin kärlek för Israel. Mannen gör det så lätt för folk att avsky högern att det är otroligt att han tillåts yttra sig.
Alla barnen och kvinnorna som dött pga attackerna mot Gaza bar ju på raketer och sprängmnen..suck

mkk sa...

Bombliberal?

Tobbe sa...

När man känner att al-jazeera inte räcker till: http://gb.wasteofpixels.com/gaza/

villiam sa...

Fungerar marionetter beväpnade är som har de med färggranna makthavarna sådana makthavaren har arméer, överdådiga floskler, hermetiska kostymer det är det med för att använda. Att det just det ger guldspiror i ett sant vakuum av försakelse. Hur trumpetar sig en ensam ur sin rockärm. Men offentliga med för att ångrande som har och stärka personligheter kan skalpen av armé av just de redskap av personlige med för närvarokänsla i en manlig rockärm. Men marionetter beväpnade med för att noggranna i makten du vara så kostymer på riktiga floskler, pukor förnuftiga kungar. Svävar i en kunskap som få förstår.

Anonym sa...

Det är inte det jag sagt. Jag klargjorde för journalisten att Israels mål är militära installationer. Jag har inte förnekat att sjukhuset attackerats. Men Israel har inte civila som mål för sina attacker. Det vet Ali också.

Vidare kan jag bara påpeka att journalisten använder sig av intressant citatteknik som går ut på att helt enkelt hitta på. Jag har till exempel överhvuudtaget inte sagt att Hamas "när som helst" skulle ha "vapenkraften" att "spränga den judiska delen av Jerusalem".

Vad jag däremot sagt är att Hamas i framtiden skulle kunna nå en kapacitet att ödelägga israeliska städer och att det inte är många mil från Gaza till Tel Aviv och Jerusalem.

Lior sa...

Att Israel inte har civila som mål för sina attacker är en ren lögn. Det är absolut en del av deras krigföring och att påstå annat är antingen en utstuderad lögn eller ett uttalande baserat på okunskap. Bifogar en länk med exempel på hur israeliska soldater medvetet och kallsinnigt dödar civila.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/middle_east/7828536.stm

samtiden sa...

Men för f-n. Israel säger ju inte ens själva att de bara siktar på militära mål. De har helt öppet hur många gånger som helst sagt att civila institutioner kan bombas för att de har något slags koppling till Hamas. Olika myndighetsbyggnader, universitetet, vanliga bostadshus och mycket mera.

Även om man är så ofattbart naiv att man tror på den israeliska propagandan så följer alltså fortfarande inte att man tror på ett så vanvettigt påstående som "Israel siktar bara på militära mål." Då har man tagit ett steg längre in i psykosen.

Bahlool sa...

tack Lior underbar länk jag inte sett innan.

När ska du Fredrik Malm våga kritisera folkmordet i palestina? Om du begår ett illdåd, ska då dina grannar, din familj och dina landsmän straffas för det? Det är ju det som händer. När 1/3 av alla offren är civila, då är man ute för att skada civila och inget annat. När man har slutit gränserna och låtit civila svälta i åratal och tom vägrat FN mat att komma in i landet då har man gjort nåt fel.

Tuomo sa...

Fredrik, du skriver "Vad jag däremot sagt är att Hamas i framtiden skulle kunna nå en kapacitet att ödelägga israeliska städer och att det inte är många mil från Gaza till Tel Aviv och Jerusalem."

Alltså detsamma som Israel just nu håller på med i Gaza. Det är förståeligt att du känner oro för en sådan utveckling.

Santiago sa...

Vad jag däremot sagt är att Hamas i framtiden skulle kunna nå en kapacitet att ödelägga israeliska städer och att det inte är många mil från Gaza till Tel Aviv och Jerusalem.

Argumenten för en "final solution" på palestinier börjar finslipas på folkpartiets partihögkvarter...

Staffan sa...

Kan inte Fredrik Malm när han är i farten också förklara varför det var så viktigt att ordna ett stödmöte för Israel i ett läge när landet slaktat uppemot 1000 palestinier, nästan hälften civila?

När är det enligt Fredrik Malm dags för "liberalerna" att ordna ett stödmäte för alla oskyldiga palestinska offer som slaktats av IDF?

as-Salam wa al-Hurriya sa...

Notera att Malm dementerar utan att dementera. Han vidhåller att "Israel har inte civila som mål för sina attacker", vilket torde vara väl överbevisat vid det här laget. Den som tror att attacken mot FN-högkvarteret idag var ett 'misstag' (trots att Israel har GPS-koordinater på alla sådana byggnader) är naiv till graden mot inkompetens.

Staffan sa...

Det där gamla talesättet "att vara liberal är att vara kluven" verkar ha gått ur tiden. Nuförtiden är det svårt att hitta nån tvehågsenhet hos våra "liberaler" när det gäller vilka man ska ta ställning för: alltid för makten mot den maktlöse.
Jag föreslår en ny: "att vara liberal är att försvara folkmord!"

Santiago sa...

Staffan,

Liberalismen kan sammanfattas i samma fras som den alltid har gjort...

"Den starkes rätt"

Det är bara det att i Israel/Palestina konflikten blir det så smärtsamt tydligt

Anonym sa...

I går när du ringde (andra samtalet) ville du speciellt framhäva att du aldrig använde ordet "militära anläggningar", det fanns inte i ditt vokabulär.
I dag, när jag läser din blogg, skriver du "Vad jag påpekat är att Israels mål är militära installationer och anläggningar". Hur kom det sig? Där fanns ju ordet ändå.

Självklart hajade jag till när du under första samtalet sa "jag tvivlar på att Israel bombar annat än militära anläggingar". Vem skulle inte komma ihåg en sådan kommentar.
Kanske, var det en hastig kommentar från din sida, som krävde en längre utveckling än vad som fanns med i artikeln.
Fredrik, att stå för vad man säger är en dygd.
//Peder, Nyheter24.

Anonym sa...

http://nyheter24.se/nyheter/blogg/aaron-israelsson/110664-fredrik-malm-ar-inte-felciterad

Petter sa...

Fredrik:

Och Israel förfogar över vapen som kan förgöra Sverige.

Israel är fortfarande den enda nya kärnvapenstaten (som inte är en kärnvapenstat i ickespridningsavtalet) som kan nå oss med interkontinentala missiler.

Scud-missiler är för övrigt lite för stora för att smuggla i tunnlar, så vad är det för vapen de ska skaffa egentligen? De måste också ha stridsspetsar för att göra någon skada. Visst kan de säkert få ner större artilleriraketer i tunnlarna, men det börjar bli lite löjligt om de ska smuggla 6 meter och längre missiler från Egypten i tunnlarna. En Fadjr-5 är 6.5 meter och väger 915 kg, den når ändå inte till Jerusalem riktigt. I de bästa fall når den dock till utkanterna. Varför de nu skulle vilja attackera städerna med sådana vapen när de fördrar sina Qassams framför självmordsbombningar trotts att självmordsbombningar åsamkar större skada.

Fatah-anhängare (al-Aqsa) regnar fritt ner sina hemmabyggda raketer över Israel såväl som deltar i markstrider föresten. De var även den huvudsakliga överträdaren av vapenvilan. Så man kan ju undra varför du tycker det vore så mycket bättre med en installerad Fatahregime i Gaza. Fatah är inga moderata icke islamister. Al-Aqsa sysslar fortfarande med självmordsdåd.