söndag, januari 18, 2009

Självförsvar - också mot frågor

Jag har redan länkat till ett inlägg hos Motbilder där jag såg det här, men vill lyfta fram det särskilt. Från Tzipi Livnis "pressträff" i USA. Helt surrealistiska spins men också talande uttalanden först - notera bland annat det öppna erkännandet om att detta handlar om den politiska processen bland palestinierna. Två minuter in kommer en del kritiska frågor, som får ett "intressant" bemötande.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är så äcklande att se och höra dessa omänskliga varelser och deras fruktansvärda propaganda vars syfte är att vilseleda människor.

Ali jag vet inte hur jag ska kunna tacka dig för att du har modet och styrkan att göra det du gör.

När detta helvete är över får vi inte glömma hur våra folkvalda politiker valde att stå tysta inför detta fruktansvärda brott mot mänskligheten. Och jag kan garantera att när det är över och mördandet har tagit slut så kommer dessa politiker och makthavare plötsligt ha mycket att säga. Våran egen fega usling till statsminister sade, så fort nyheten att Israel ska utropa "vapenvila", att israeliska trupper måste dra sig tillbaka. Vilken ynklig man denne Reinfeldt. När det är över kommer kraven. Och för att inte tala om denne bleke "man" till utrikesminister, som kommer att få leva med sitt ställningstagade för resten av sitt liv.

Historien kommer sannerligen döma dessa patetiskt fega och veka människor som stod tysta när barn sprängdes ihjäl av israeliska bomber. Jag har aldrig röstat på vänstern eller socialdemokraterna, men om det fanns en chans att du Ali Esbati skulle bli vår utrikesminister skulle jag utan tvekan lägga min röst på dom. Då skulle man med stolthet kalla sig svensk. Tack igen för ditt arbete, du underbare man.

Anonym sa...

Noam Chomsky On Gaza
13 Januari 2009:

http://www.youtube.com/watch?v=uuWm3G1FZvU&feature=channel

Anonym sa...

Har sällan läst en blogg så fylld av substans. Esbati tar ställning för sanning och rättvisa medan andra (läs Malm, Federley etc) får representera lögnen och det kalla förtrycket. Det handlar om medmänsklighet. Håller med Ingegerd till fullo när det gäller våra svenska makthavares skamliga tystnad och feghet. Men vi får inte heller glömma de svenska medier som viljelöst repeterar lögn och propaganda för den israeliska statens intressen. Hade jag pengar och kontakter skulle jag starta en ny svensk dagstidning och göra allt för att rekrytera Esbati till chefredaktör. Vi behöver mer människor som Ali i detta samhälle, som vågar ta ställning. /Eric

Anonym sa...

Intressant klipp. Så talar en krigsförbrytare..

Anonym sa...

Jag måste bara hålla med Ingegerd, tänk om världens ledare kunde vara mer som du... jag är så trött på fega byråkrater som bara leder oss mot en sämre värld...

Forstätt kämpa för en bättre värld Esbati!

Anonym sa...

Här har vi ännu ett exempel på människor som vägrar inse sanningen. Jackie Jakubowski, chefredaktör för Judisk krönika, skriver i DN idag om att "alla är offer" i slakten i Gaza.

Ett utdrag:

"För varje dag som kriget fortsätter tynar en avgörande detalj bort ur bilden: Israel ville inte detta krig."

Nej just det, Israel ville inte detta krig.. Det är såklart Hamas som bär skulden till att israeliska soldater demolerat Gaza och dödat tusentals människor. Det är såklart Israel det är synd, trots att det är beklagligt att så mycket människoliv har släckts så var ju Israel tvunget att döda dom.

Jag ryser av avsmak för dessa människor som i sin blinda kärlek för Israel vägrar ta ansvar för den förödelse och masslakt som begås framför våra ögon.

Hela artikeln i DN:

http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=875191

Det finns bara ett offer, och det är det palestinska folket, och den skyldige är staten Israel. Det går inte att komma undan, hur mycket man än önskar det. /Eric