måndag, februari 23, 2009

Undersökningar om krigsbrott förhindras

Israel förhindrar människorättsorganisationerna Human Rights Watch och B'Tselem inträde i Gaza:
Israel is preventing independent human rights monitors from entering Gaza, Human Rights Watch and B’Tselem said Sunday.

"Israel continues to obstruct independent investigations into allegations of laws of war violations by the Israel Defense Forces (IDF) and Hamas military forces in Gaza," the groups said in a joint statement to Ma'an.
Läs hela (Maan).


[Via Gaza; Peace n' Freedom]

2 kommentarer:

Sanningen sa...

Sagan om Gaza

Det var en gång två pojkar i en skola. Den ena pojken hade massa vänner och en massa som ville leka med honom. Den andra var helt ensam. Alla hatade honom för han var inte som alla andra.

Den pojken som hade massa vänner stod konstant hela dagarna och knuffade och slog på pojken som inte hade några vänner. Alla kompisar som den älskade pojken hade tyckte då förstås jättemycket om detta för den hatade pojken var annorlunda och hörde inte hemma där..

Efter att den älskade pojken som hade massa vänner och allierade hade slått på den ensamme under en tid så blev den ensamme pojken arg och slog tillbaka med all sin kraft för att han själv inte skulle bli slagen mer. Då blev alla jättesura för att den ensamme hatade pojken hade slagit den älskade pojken och alla gav den hatade pojken skulden. Ingen brydde sig om vad som hade hänt med den hatade pojken under en tid tillbaka för allt var hans fel.

SLUT

Tidens tecken sa...

Läs Amnestys rapport om krigsförbrytelser kring Gaza-kriget. Mer om det här:
http://tidenstecken.wordpress.com/2009/02/25/krigsforbrytelser-kring-gaza/