måndag, mars 30, 2009

Folkpartiet goes Reagan

Folkpartiet har släppt en ekonomisk rapport om hur vi ska få ”Ett Sverige fyllt av entreprenörskap och företag”. Den går huvudsakligen ut på att man ska sänka skatten för de rika, eftersom de inte har haft tillräckligt med pengar att spekulera sönder ekonomin med. Dessutom ska man tuta i barn ”ett entreprenöriellt förhållningssätt”.

Rapporten är helt bisarr och bör ges stor spridning. En som läst den och sammanfattat på ett alldeles utmärkt sätt är Anders Utbult på Alliansfritt Sverige.
Främst i rapporten är kapitalinkomstskatten. Dokumentet presenterar 56 punkter, och nummer 8 är "Den svenska kapitalbeskattningen bör ses över ur ett internationellt och ett ägarperspektiv för att skapa bra förutsättningar för både svenskt och utländskt ägande", nummer 19 är "Sänk kapitalinkomstskatten" och nummer 34 är "Sänk kapitalinkomstbeskattningen". Jag skämtar inte.
Nej, faktiskt inte. Läs genomgången!

4 kommentarer:

Helena Duroj sa...

entreprenöriellt lärande - det betyder "egentligen" bara självständighet och handlingskraft, brukar förespråkarna säga. varför de inte säger det utan istället valt ett företagarbegrepp är bara en ren slump. när man fortsätter fråga säger de: "du har väl ingenting emot kreativa barn va!" och blänger hotfullt på en.

Hugo sa...

Ett första och det viktigaste steget är slopandet av 3:12 vad beträffar aktieutdelning. Idag gynnas passivt kapitalägande visavi småskuttar som sliter arslet av sig. Klart att inga nya SKF då ges möjlighet att skapas. Att sedan kapitalbeskattningen som sådan är för hög inser alla utom rättroende vänster som fortsatt inte insett vi har fri rörlighet av kapital inom unionen och att vi numera är utsatta för knivskarp skattekonkurens.
Förslaget att återinföra förmögenhetsskatten är också ett exempel på vänsterns närsynthet och utspelet gör snarare att de som skulle vilja, tvekar ytterligare att föra tillbaka sitt kapital till Sverige. Vi pratar om kapital kanske 500-1000 miljarder som går näsan förbi, inget vet hur mycket som lagligen göms utanför Sveriges gränser.

Sådan är den pinsamma verkligheten tyvärr.

mrtn sa...

På den andre siden så burde man kanskje også senke kapitalinntektsbeskatningen og kapitalinntektsskatten? For slett ikke å snakke om skattene på kapitalinntektene.

red. sa...

Läs om en brittisk vidräkning med Nya Labour här:

http://tidenstecken.wordpress.com/