fredag, mars 20, 2009

Måluppfyllelse

Den huvudprioritering som Alliansen presenterade inför valet 2006 var förstås jobben; att genom bestraffnings- och skattesänkningsåtgärder få ned arbetslösheten och på så sätt få tillväxten att nå nya höjder.

Det har ju gått över förväntan både med det ena och det andra.

Men den nya arbetarregeringen skulle även revolutionera annat. Dess ”smutsgrupp”, som skulle ”avslöja och attackera den osunda makthegemoni som socialdemokraterna innehar”, alltså det fruktansvärda faktum att socialdemokraterna ofta vunnit de allmänna valen, kom förutom med bidrag till några spins i valrörelsen, med en rapport om bland annat utnämningspolitiken.

En av de främsta måltavlorna för smutskastningen var som bekant AMS/Arbetsförmedlingen. Efter att hetsat kring organisationen, och till och med ifrågasatt den öppet redovisade och brett utarbetade statistiken därifrån, med hänvisning till att generaldirektören var socialdemokrat, avsattes Bo Bylund under tveksamma former.

Nu visar det sig att den nya chefen har tillsatt sina vänner på toppjobb inom organisationen, i strid mot regelverket.

Arbetsmarknadsminister Littorin, kommenterar det så här:
Jag tycker inte det är konstigt att en ny generaldirektör tillsätter en ledningsgrupp som hon känner sig komfortabel att arbeta med.
Skönt alltså, att även de andra viktiga målen för Alliansen uppfylls lika gediget. Det måste löna sig att arbeta!


[Se också Alliansfritt Sverige]

1 kommentar:

Nils Dacke sa...

Snacka om självmål. Alliansen skulle förstås gjort upp en lathund hur rekryteringar ska gå till och the Love guru som dessutom är GD för ams inte betror hennes eget verk för rekrytering av chefsposter säger egentligen allt. Varför säga ja till ett jobb som du inte tror på?

Esbati välkommen som egen företagare!