fredag, mars 20, 2009

Kallblodigt mördande med gediget politiskt stöd i våra ledande kretsar

Det kommer nu ut fler uppgifter från de israeliska soldaterna själva om de övergrepp som begicks i Gaza:
”When we entered a house, we were supposed to bust down the door and start shooting inside and just go up story by story… I call that murder. Each story, if we identify a person, we shoot them. I asked myself – how is this reasonable?”

The NCO also related a story about an old woman who was crossing a main route who was shot by the soldiers. “I don't know whether she was suspicious, not suspicious, I don't know her story… I do know that my officer sent people to the roof in order to take her out… It was cold-blooded murder.”
Viktiga insatser för fred och demokrati i Mellanöstern.


[Haaretz][Ynews][BBC]

5 kommentarer:

Anonym sa...

"Kallblodigt mördande med gediget politiskt stöd i våra ledande kretsar"

Inte bara i politiska kretsar och statliga myndigheter, du skrev själv om rasstaten (och dess försvarares) tolkningsföreträde. En sådan kanal där apartheidstaten ´ges ovillkorligt tolkningsföreträde är SVT & Sr. Flera gånger har reportrar där anklagat bödlarnas offer, icke-judarna,Palestinierna, för att vara "fega" att de "gömmer sig bland civila" och att "de ljuger".

Senast nu i förrgår (p1) då Cecilia Udden hade lyckats hitta en svårt traumatiserad flicka som påstods ljuga om att familjen bodde i tält. Fåglarna sjöng och bilden som förmedlades var ett jungfruligt landskap i frid och fröjd full av lögnare som hittar på de få fakta som lyckats bryta igenom den mediala mur av tolkningsföreträde som ovan.

Cecilia kunde lika gärna suttit på någon av de läktare strax utanför koncentrationlägret där de "rädda" ockupanterna satt och njöt av bombardemanget och sett förödelsen därifrån eller åkt in några meter för att se ruiner blodstänk intorkade köttslamsor och tältstäder. Men hon valde alltså att med ett tunnelseende vägra se verkligheten för att hitta något som stödde hennes tes, eller så hittade hon på. Avskyvärt att behöva betala skattepengar för sådan rasistisk smörja.

Nadia sa...

I boken Den etniska rensningen av Palestina tar Ilan Pappe upp denna teknik med namnet shoot first cry later. Rensa samvetet är argument som tas upp. En metod som använts redan för första början i Israel.

Anonym sa...

Det är dags för en ekonomisk bojkott av Israel från EU´s sida! Jag kan inte finna några tunga argument emot; speciellt inte med tanke på hur många civila som dog i bombningarna mot Gaza. Attackerna från Israels sida var helt vansinnigt överdrivna. Opproportioneliga, eller vad det nu heter... om man skall göra en amatörmässig "analys" av det hela så har inte bara Israel lyckats skapa ökat hat i de ockuperade områdena; vilket direkt leder till radikaliserng och att än fler barn och ungdommar önskar om att bli martyrer (nähä. Den Israeliska militären har också tydligt visat vilken liten respekt man har för palestinska barn och kvinnor, vilka dog i hundratals under bombningarna ( och alla vettiga analytiker vet att det i krig är just främst barn och kvinnor som dör, alltså de civila, det är en myt med "säkra" bomber som USA lyckades genom CNN kabla ut från första Irakkriget).
Istället för att på lång sikt kunna skapa ett fundament för samtal, har Israel genom sina mass bombningar av Gaza lagt locket på fredsprocessen, den lilla som fanns.

Jag vill även poängtera att människor som lever i kraftig misär, gör ALLT vad de kan för att skapa sig ett bättre liv! Det är alltså sociologiskt, psykologiskt, socialpsykologiskt, "orsak-verkan" som leder till att konflikten permanteras eftersom att civila i de palestinska områdena känner sig totalt negligerade av världen ( ja typ hela världen)! Eftersom att det psykologiska trycket (stenhårt) är såpass hårt hos civila i de ockuperade områdena, kommer en viss procent av dessa invånare dras till att tro att våld mot ockupationen från Israels sida är svaret. Att våld mot våld kan lösa konflikten. Personligen tror jag inte att detta funkar, men att en viss procent av de civila tror på våld som svaret, är inte konstigt; det är logiskt.

Om jag vore säkerhetsanalytiker på den Israeliska sidan, skulle jag omedelbart vädja till regeringen att de skulle handla för att missären i de ockuperade områdena upphörde. Eftersom att just människor som inte har något hopp, lever i misär; kommer göra allt för att förbättra/ tro sig förbättra sina liv.

Desvärre tror jag att jag skulle få sparken snabbt..

Våld kan inte lösas med våld. Det gäller på båda sidorna, men den starka parten har det största ansvaret. Israel agerar mot hur de logiskt borde agera, för att säkerställa nationens framtida säkerhet.

(Man har snarare ökat hatet hos en befolkning som kanske snart kollektivt går från rädsla till "handling". Den Israeliska militären vet att man bara kan hålla situationen i schack genom skräck, och genom att beröva palestinierna det lilla hopp som finns kvar. Psykologiskt kan detta dock omvändas till "hat" och en brinnande låga för att få leva ett "drägligt" liv. Israel går emot det logiska för att skapa säkerhet i regionen- att trycka ner palestinierna ännu mera..

Mvh
Johan Nyström
www.radikalsocialdemokrati.nu

Anonym sa...

Och kors i taket, nu har det letat sig fram ända till New York Times att israeliska rabbiner har berättat för soldater att de utkämpar ett "heligt krig".

Det ska bli kul att se bombliberalerna slingra sig ur det här.

Serhat Daran sa...

Hmm nu blir det ju lite finurligt att pussla ihop bilden av IDF som "världen mest moralistiska militär". Men det har väl aldrig hindrat högern från att försöka?