torsdag, maj 07, 2009

Buddies Without Brains

Ann-Charlott Altstadt recenserar Alxeander Bards och Jan Söderqvists nya produkt, Kroppsmaskinerna.
Det kan tyckas märkligt att Bard, som vill avskaffa moralen/moralismen, anslutit sig till Folkpartiet som är det mest utpräglat moralistiska alternativet i svensk politik. Men det är trots allt logiskt: eftersom liberalerna inte tror på några sociala, ekonomiska strukturer blir de själva oundvikligen moralister. Varför finns klassamhället, enligt författarna? Jo, därför att folk inte fattar.
Läs!

1 kommentar:

Jussi sa...

Trots din eleganta och fyndiga rubrik kan ni ritualsocialister inte förneka att svenska socialismen är på dekis, och därför tilldras socialister som Alexander Bard (som sagt "människan är ett flockdjur, därför är jag socialist") till det progressiva folkpartiet, liksom så många andra ex-vänsterpartister (källa: Statistik vid svts direktsända valvaka 2006 visade att vänsterpartister som lämnar partiet vanligast övergår till folkpartiet). Det är därför fp, och inte de mer högervridna kd och m (som tillsammans borde motsvara er motpol) - är era värsta fiender.

Bokrecensionen (nåja, avsågs nog som sådan) ger bara vara en fjäder i hatten åt liberalerna, då den av ganska ovidkommande skäl problematiserar delförfattarens politiska ståndpunkt och därmed gör honom mer intressant i sak.