tisdag, maj 26, 2009

Folkpartiet: Ingen människa är legal

Genom en artikel på den högerpopulistiska skvallersajten Politikerbloggen inleder folkpartiets Lotta Edholm ett försök att bevisa den berömda men ifrågasatta tesen ”Six degrees of separation” (Special Guilt By Association Edition).

6 kommentarer:

Anders sa...

En aningen aningen långsökt kanske... Sen kan man ju hålla med om att NMR kanske inte är en organisation som ger en nettovinst för den antirasistiska kampen och att ockupationerna i Lund inte för oss närmare en vettig bostadspolitik, men vad Mia Sand tycker om detta är ju (a) okänt och (b) ganska ointressant.

Ali Esbati sa...

Jag är enig om både NMR och Lund.

M sa...

Tack för en bra länk. NMTs "demokratiska" metoder att hantera meningsmotståndare förtjänar att tas upp till allmän beskådan.

Men kunde du verkligen inte hitta någon från vänstersidan som rapporterade om det hela?

Richard sa...

Varför hackar folk på NMR som organisation? Se deras eget uttalande på hemsidan:
http://www.ungsocialisterna.se/nmr/wordpress/?p=84

Jag är uppriktigt intresserad, vad är det för odemokratiska metoder de använt etc?
Sen undrar jag om man verkligen kan bunta ihop ett nätverk så där som ni och Edholm gör, så klart att om man tillåter t ex AFA i nätverket så kommer det finnas en del stollar. Själv är jag för "breda upgörelser" och tycker man borde kunna ta lite kritik (inom rimliga gränser så klart) utan att hela den övriga vänstern börjar hänga ut organisationer och nätverk. Vad exakt är det som NMR som nätverk gör dåligt? (inte en retorisk fråga)

Micke sa...

Hon fick i sin iver att inskränka yttrandefriheten med det stående "ABF är djävulen argumentet":

Man kan också fråga sig hur ABF i Stockholm tänker när man hyr ut sina lokaler till Nätverket mot rasism. Vad exakt är det som NMR som nätverk gör dåligt AFA.
Eftersom dom kontinuerligt matar högern med våldsgrundade aktioner som tillåter högern att definiera vänstern generellt på samma sätt som fascisterna ska definieras.
AFA är således duktiga idioter.

Alex sa...

Jag förstår inte vad AFA har med saken att göra. Så vitt jag vet har AFA skött sina åtaganden inom NMR expemplariskt och verkat inom de ramar som nätverket satt upp.

Fattar inte hur folk helt okritiskt kan köpa Folkpartiets propagandalögner. Det skulle inte förvåna mig en sekund om det var som många vittnen påstår, folkpartisten som gick till attack. Med tanke på hur agressiva, lättprovocerade och intoleranta liberaler brukar vara gentemot meningsmotståndare.


Hur som helst, det viktiga är att vänstern inte skall ta avstånd eller be om ursäkt för ett skit. Liberalerna är som ett gäng mobbare, de vill ha total makt och kontroll att bestämma hur andra skall vara och bete sig. Vi har sett gång på gång att de aldrig ger sig, de hittar ständigt på nya saker som "vänstern" skall be om ursäkt för och ta avstånd ifrån (googla "vänstern måste ta avstånd" och jämför antalet träffar med "högern måste ta avstånd") allt för att hålla oss på defensiven och splittra oss inbördes. Ge dem ingen uppmärksamhet, det förtjänar PK-maffian inte.

Det är ju de som borde be om ursäkt, det system de ivrigt försvarar är det ojämförligt värsta systemet som någonsin existerat. Liberaler har bra mycket fler lik i garderoben än såväl socialister som nazister. Dags att tvätta bort deras självgoda hånflin.