måndag, juni 29, 2009

Analys

OSLO. DN:s politikrapportering har åtminstone sedan valet förlorat all kontakt med verkligheten, men redaktionens slutsats verkar vara att det är full fart framåt i samma riktning som gäller. Budskapet från Analysmannen är det kända – mer magsura utfall mot vänsterpartiet, presenterat som analys.

PS. Vänsterpartiet har presenterat en rapport med analys och förslag med anledning av finanskrisen. Den som vill läsa rapporten istället för en klumpig DN-version av moderaternas kampanjvärldsbild, kan göra det här (just nu utan försättsblad).


[Expr][SvD][SvD][AB][AB]

2 kommentarer:

Petter sa...

Jag stödjer rapporten och tycker det är på helt rätt väg. Den beskriver orsakerna bra.

Det är nyliberalerna som står för den oansvariga ekonomiska politiken och många av ekonomerna som drog på privatiseringsvågen och avregleringarna har ändrat sina åsikter. Denna förståelse för ekonomi de hade har aldrig fungerat.

Idéerna runt kunskapsekonomin missrepresenteras också farligt. Även om de flesta är anställda i tjänstesektorn på den inhemska arbetsmarknaden är det fortfarande varor som dominerar handeln och för industrin alla dessa tjänsteföretag och personal arbetar för. När vi slutar att tillverka och utveckla varor är när vi kommer att bli fattiga. Det är industrin som gör oss rika. Det är till den kunskapen behövs.

Pelle sa...

Hör och häpna - Björklund gjorde succé enligt Brors!

Ska vi tippa resten av Brors Almedalsanalyser?

Mona - otydlig
Wetterstrand - orealistisk
Maud - tydlig
Reinfeldt - briljant

Vad får jag för odds?