måndag, juni 08, 2009

Re: reaktionen

Bara en dryg sjättedel av distrikten är personvalsräknade, men just nu verkar det som att Alf Svensson samt Anna-Maria Corazza Bildt kryssar sig förbi och in i EU-parlamentet.

Härligt gäng.

13 kommentarer:

Stockkonservativ sa...

Så kan det gå när folket får välja.

Anonym sa...

Föredrar du Ella?

/KungSolve

Bosse Russin sa...

Typiskt exempel på fascisteringen av parlamentet.

Mikael sa...

Vi får väl se om Alf ens åker till Bryssel, men jag undrar om det inte mest handlar om att folk bara kryssar en person som de känner igen från TV.

Kim sa...

Spelar det någon roll alls vilka av de konservativa politikerna som "representerar" oss i Bryssel?

Anonym sa...

härligt med detta hjärtligt öppna förakt som allid genomsyrat Esbatis inställning till politiska antagonister (minns "stolpskott") och deras (större) folkliga förankring.

Esbati visadestor portion självinsikt när han tidigare i denna blogg (ironiskt förvisso) skrev "I am not worthy".

Kurt sa...

KD och M fifflade med vallistorna, och det rättas till av de röstande. FP är ju dock finurligare än så när de skulle lura sina väljare, de rekryterade skådespelaren Marit Paulsen som förstanamn, och det var ju effektiv. Men nu har hon gjort sitt jobb, och hon kommer ju inte åka till Bryssel, utan i stället kommer hon skylla på medicinska skäl och dra sig tillbaka.

Tuomo sa...

Du skall inga andra partiledare hava jämte Alf!
Första, och enda, KD-boken 1:1.

Sen ska man inte förakta Berlusconi-effekten hos våra moderata vänner (?).

Oldtimern sa...

Tv reklamen verkar inte ha gjort sitt för KD...med tanke på det som Eu lagt ned på att få folk o rösta, så kan man säga att det smakar mer än det kostar..

Nästa år gäller det!

Lasses lunchblog sa...

Japp. Ett härligt gäng. Som är framröstade av väljarna. Fritt och efter eget huvud. Men du vill ju tydligen att en liten elit plockar ut de som skall företräda folket. Så som de gör i Kuba, Nordkorea och i gamla Sovjet icke att förglömma.
Håller med anonym; du förnekar dig inte Ali...

Lasses lunchblog sa...

Kommentar till Oldtimern: Du har helt rätt, nästa år gäller det. Enligt en artikel på dn.se kräver en del vänsterpartister Lars Ohlys avgång. Men Ohly säger att han inte tänker avgå; "Jag har mycket kvar att ge". Bra, med den resultatsviten som han har hittils så lyckas han med all sannolikhet med att föra V ut ur riksdagen. Det vore i så fall kronan på verket. Så rör inte Ohly vad ni gör. Snälla.

Robban sa...

Lasse lunchblog:

1. Lustigt det där med val och sovjet. Om man får tro filmskaparen Michael Moore så vann G.W Bush valet 2000 genom att stryka en massa väljare i röstlängden via sin bror Jeb, guvernör i Florida. Demokrati på liberalt maner. Östeuropa någon?

http://www.youtube.com/watch?v=hwrFb53q3VU&feature=related

2. Av 1300-förtroende vänsterpartister så är det ett 30-tal som vill ha ledarbyte, alltså ca 97% om man läser DN-artikeln noga.

Jennie sa...

Christofer Fjellners valkampanj med Färjan-Håkan går inte av för hackor den heller.

http://www.youtube.com/watch?v=IpXiELczPqw