måndag, juli 20, 2009

"Stekare gillar snabba bilar, Båstad, Sturecompagniet, dunvästar och, märkligt nog, Ulf Lundell"

Artikel i DN om "Stockholmsveckan" på Gotland:
Hur tror ni lågkonjunkturen påverkat festandet här?
– Förr var det mer champagne, nu är det mycket rosé, säger Märta Wåhlstedt.
– Men det är bara för att rosé är mer trendigt, påpekar kompisen Fanny Söderlund.

Gustaf Engström håller inte med om att det skulle drickas mindre champagne än normalt.
– I går kväll blev det i och för sig någon miss, vi beställde bara 20 flaskor champagne men fick in 40.
Föranleder återpostning av en gammal klassiker:

24 kommentarer:

Jacob sa...

Gillar även skarpt att den klassiska armvevande stekaren, enligt denna artikel i Aftonbladet, tycks arbeta med att kränga svarta konsertbiljetter. Klart han steker.

Jennie sa...

Haha, Johan Åkesson borde få ett pris för den artikeln. Den bara kryllar ju av godbitar. Min absoluta favorit är: "Jag köper en öl i plastflaska. Den kostar 62 kronor. Halva häller jag ut på golvet, mest för att se hur det känns, det känns inte alls. Antagligen är det annorlunda med champagne." Det är ju för fasen klockrent!

Tuomo sa...

DN är väl ute med läsekretsen, men slutet var ändå gott och gotländskt.
– Vi är inte icke-festande människor, men är det här fest? Det här är bara vemodigt.

Peter Olsen sa...

Typisk Tyttebaer-skalleknuse-Ali att skrive anti-semitiska artikler som denne.

Eg tar meg i røva men eg fant ingen svar sjøl om eg leste din dritt svart på kvitt
Ingen kommentar på det eneste spørsmålet mitt i din anti-semitiske verden
Med meg går det ner
Ner til Fanden med sjumilssteg.

Grubblandes sa...

Men vad är det med den där norske nazisten? Antisemitism?? Menar han att alla stekarna är judar?

"Skalleknuse" var ordet för dagen.

Peter Olsen sa...

Degenererte syke venstrefascister søker seg stadig nye allierte i sin kamp mot kapitalismen.

At Ali Esbati skulle falle så dypt at startet spamming av sin egen blogg er for dumt.

Vilhelm Konnander at Global Voices has some translations of LiveJournal users, observing the relative media blackout on the murder of Chechen human rights activist Natalia Estemirova.

Anonym sa...

Ali Esbati
Hur ser ni inom Vänsterpartiet på stekandet i Visby, Båstad och "Troppan"?
Som Vänsterpartist så måste du applådera när någon beställer in 20flaskor Champagne för 800:- flaskan.
För från den köper så mycket alkohol så får ju det allmäna in en massa alkoholskatt som kan gå till skola vård och omsorg.
Särskilt bra när alkoholen sprutas och inte dricks upp då blir det färre fall av skrumplever och lägre vårdkostnader.
Enligt Sveriges Televisions "Uppdrag Granskning" så sprang en känd fd ledare för ert parti på Sovjetiska ambassaden och tiggde sprit Det gav inga pengar till skola vård och omsorg. Kanske är det så att stekarna är de sista som står för en sann solidaritet i ett samhälle där Vänstern blivit alltmer introvertoch ägnar sig åt att dekonstruera könet på tidningarnas kultursidor.
Lars J

Davoid sa...

Lars J: Hahaha! Personligen gillar jag det, jag tycker det är sjukt underhållande, precis som din kommentar. Mer underhållande än kungahuset faktiskt. Nej nu måste jag gå och dekonstruera könet i DN Kultur. Lämnar dig med ett PERFORMANCE-VRÅÅÅÅL!!!

Hjalmar sa...

Wow, där kom verklighetens folk förbi och gjorde sin röst hörd också.

vitkor sa...

Anonym 4:23: Som att stekarna skulle betala skatt?

Från artikeln: "På den raka frågan ”Är du miljonär?” drar han sig för att ge ett rakt svar.

– Vem vet, säger han och ler brett."

Det vore ju dumt att avslöja sin förmögenhet när skatteverket kanske läser.

Johan C. Svensson sa...

Ni ska få sopa i våra fabriker, ert förbannade rövarband...

Anonym sa...

Johan:

Sånt pack duger inte ens till att sopa i fabrikerna...

Återinför arvskatten och höj den högsta maginalskatten till nån rent konfiskatorisk nivå...till att nörja med..

Anonym sa...

Käre Vitkor
Du skrev ””Det vore ju dumt att avslöja sin förmögenhet när skatteverket kanske läser.””
Det är inget fel med att gå på konstfack men om du känt någon utanför konstfack ute i den sk verkligheten så hade han eller hon kunnat upplysa dig om att förmögenhetsskatten avskaffades med verkan från den 1 januari 2007.
Det var bra för förmögenhetsskatten innebar en beskattning av inkomster som redan var beskattade och var således ytterst orättvis och skadlig för samhället. .
Statens i särklass viktigaste inkomstkälla är konsumtionsskatterna som moms och bränsleskatter mm.
En livsstil som innebär att man konsumerar och kör mycket bil innebär att man lämnar ett stort bidrag till vår gemensamma sektor. ”Stekare gillar snabba bilar” säger Ali Esbati. men dom är också bra för statens skatteinkomster.
Den livsstil som omhuldas av kulturvänstern och som innebär att man inte har bil, konsumerar lite. gnäller mycket och går omkring i likadana kläder som dom som ockuperade kårhuset ger helt enkelt inte staten så mycket skatteinkomster.
Enligt vad jag erfarit så har Ni i Vänsterpartiester bönat och bett om att få vara tillsammans med Mona, Maria och Peter och vara stödparti åt dom. Jag har inte riktigt fattat varför, Maria och Peter missar ju aldrig ett tillfälle att tala om att deras parti minsann inte är ett vänsterparti och när Maria W den 1 man j fick frågan i TV om hon varit ute och demonstrerat idag så var svaret ett hånskratt följt av ”inte i år heller”.
Sossarna är inget kul parti. Men om dom kommer till makten så är det viktigt att partiets högerflygel får bestämma och inte dess vänsterflygel för då finns det risk att taggtråden rullas ut.
En av de vettiga sossarna är statsvetaren Stig-Björn Ljunggren:
Han skrev en gång följande i en tidningskrönika
:”” Alliansen satsar på att bli det arbetande Sveriges politiska alternativ. De försöker skapa band med alla som varje morgon kliver upp för att åka till ett jobb. Som betalar det mesta de tjänar i skatt. Som oroar sig över Sveriges industriella framtid. Övriga, som är helt eller delvis beroende av bidrag och försäkringar för att ta sig fram, lämnar Alliansen till socialdemokraterna. Och det verkar som om de finner sig i detta och siktar in sig på en profil som det förlorande Sveriges alternativ. Då får vi en återupprepning av 2010 då "det nya arbetarpartiet" ställdes mot "det nya bidragstagarpartiet".””

Lär av mannen.
Jag förstår att Vänsterpatiets mål knappast är att bara det arbetande Sveriges politiska alternativ. Det är givetvis ert fria val. Men var då inte småaktiga och gnäll på dom som kämpar och håller uppe konsumtionen och statens inkomster i tider då bristande efterfrågan är det stora problemet.
Lars J

Anonym sa...

Lars J:
"Men var då inte småaktiga och gnäll på dom som kämpar och håller uppe konsumtionen.."

Men söte Jesus tror du ens på alla de dumheterna själv? Att några stureplansparasiter (som de packet som Ali skrev om) skulle ha något gemensamt med "det arbetande Sverige" visar lite du begripit av klasstrukturerna i samhället..

Dessa fläskkotlettsfrisyrer utgör inte någon grundstomme i den svenska arbetarklassen Lars (!). To say the least... Det tillför (i de flesta fall) lika lite produktivt arbete som gamla tiders godsägaradel, grevar och baroner... ;-)

Sistnämnda var iaf väluppfostrade och artiga och skulle förmodligen fnysa med samma avsmak som undertecknad över detta "stekar"-patrask och allt som hör därtill...

Buck_Fush sa...

Hej Lars.J
Efterfrågan kan väl i princip alltid vara ett problem. Men det vi upplever är en kris skapad av överspekulation. Det är inte kris på prylar , tvärtom som vanligt överproduktion av skitprylar ingen behöver. Den efterfrågan som vi behöver är fler lärare, fritidspedagoger, sjuksköterskor mm. Då får vi barn, vuxna och äldre som mår bättre,och även ett friskare samhålle. men du håller på grabbarna som sänker skatten med 100 miljarder. Fundera på den du Lars.....

Anonym sa...

Hej Buck Fush!
Tack för ditt svar
Du skriver ””men du håller på grabbarna som sänker skatten med 100 miljarder. Fundera på den du Lars...””
Jag har faktiskt funderat rätt mycket på just det.
Vi måste sätta in det där med sänka skatterna som nu skett i sitt rätta historiska sammanhang.
Om vi går tillbaka och tittar på Sverige som det såg ut 1969 vad ser vi då vad skatterna anbelangar?
Jo vi hade sett ett land där den genomsnittliga kommunalskatten var 20 kronor eller 20%. I dag är motsvarande skatteuttag 30% vilket innebär att de kommunala skatterna höjts med 50% i reala termer.
Exakt hur mycket de statliga skatterna höjts vet jag inte men momsen och bränsleskatterna som är statens viktigaste inkomstkällor var betydligt lägre 1969 än vad dom är nu.
Men jag känner inte någon som behövde svälta i Sverige 1969. Gör Du?
Den offentliga sektorn levererade vid ett skatteuttag som var betydligt lägre än dagens. På vissa punkter så levererade man mer än man gör idag, 1969 så hade Sverige ett av världens största flygvapen. Man kan olika åsikter om huruvida det behövdes men en sak kan man nog vara eniga om och det är att det ett stort flygvapen kostar fett med pengar.
När den nuvarande regeringen tillträdde så hade Sverige inte längre ett av värdens största flygvapen däremot så hade vi världens högsta skatter http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_l%C3%A4nder_efter_skattetryck Innebörden av detta är bland annat att om man räknar med alla skatter (inkomstskatter, moms, skattedelen på arbetsgivaravgifter, bränsleskatter mm) så erlägger vanliga människor med vanliga inkomster mer än 60% av det dom tjänar i skatt.
Utifrån detta utgångsläge så vill dom rödgröna höja skatterna.
Det handlar om resursallokering och där menar jag att det inom vänstern finns en stor övertro på de höga skatternas välsignelse. Om ni luggar en vanlig arbetarfamilj på 1000 kronor mer i månaden så är det bara bra för dom om den offentliga sektorn använder pengarna bättre än vad dom själva gjort. Och jag tror inte att så är fallet.
Jag vet inte exakt hur mycket ni vill höja skatterna. Tycker ni att en vanlig inkomsttagare ska avstå 100% av det dom tjänar eller nöjer ni er med 70-80% ?
Jag vet inte och jag hoppas att jag slipper få veta för 2010 så tänker jag rösta för att den här regeringen får fyra år till.
Med vänlig hälsning
Lars J

Lena sa...

Det ät inte först och främst Ulf Lundells musik som gått hem hos "bratsen" Det är romanen "Värmen" utgiven i ljudboksformat och inläst av dramatenskådespelaren Jonas Malmsjö som fått "kultstatus" bland överklassen. (Ljud)boken finns att låna på ett bibliotek för den som vill förstå fenomenet. Rekomenderas varmt

Anonym sa...

Lars, vi vill inte alls lugga vanliga hederliga arbetarfamiljer på pengar. Vi vill lugga alla de som omnämndes i DN artikeln på pengar. Helst hela deras förmögenheter då de tycks vägra jobba och därför inte förtjänat dem.

Fast jag förstår inte din fråga. Vill du att alla rika ska betala 0% i skatt eller nöjer du dig med 2 - 3%?

Anonym sa...

"Lär av mannen."

Ja, lär av mannen som i sann socialdemokratisk andra pläderar för den effektiva politiken att spela ut arbetare mot arbetslösa. Även vid hög arbetslöshet har ju den stora majoriteten av landet fortfarande ett arbete. Om de tar till sig föraktets politik och stämplar de arbetslösa som "lata bidragstagare" så finns det ju inget att förlora. Bara för de där 5-10% som saknar arbete. Försumbart. Solidaritet är så 70-tal.

Seriöst, fatta att ett arbete är ett privilegium och att det finns sjukt många människor i det här landet som inte vill ha annat än ett arbete, men som inte får det, på grund av alla möjliga skäl. Kontaktnät är en sak.

Anonym sa...

re: Anonym 2.55
Du skrev ""Lars, vi vill inte alls lugga vanliga hederliga arbetarfamiljer på pengar Vi vill lugga alla de som omnämndes i DN artikeln på pengar. Helst hela deras förmögenheter"
Men det stämer inte och det vet du lika bra som jag.
Kapitalbeskattningen (som bara är 30% dvs betydligt lägre än skatten på arbete) kommer INTE att höjas om vi får en rödgrön regering.
Däremot så kommer skatten på arbete att höjas.
Så är är precis dom som du kallar "vanliga hederliga arbetarfamiljer" som ni SKA lugga på pengar.
Om det var dom i DN artikeln som ni i det rödgröna lägret ville komma åt så skulle ni höja skatten på kapital men det ska ni ju inte göra.
Med vänlig hälsning
Lars J

Anonym sa...

På vilket sätt stämmer det inte med vad vi *vill*? Menar du att alla här är partitrogna sossar, hörandes till högerfalangen, som inte kan ha egna åsikter? Sådan kollektivanslutning må vara vanligt bland borgare, men inte bland andra.

Anonym sa...

Re: Anonym 11:40 FM¨
Tack för ditt svar
Nej, jag tror inte att alla här är sossar på högerkanten. Skulle gissa på att många är Vänsterpartister och kanske sossar på vänsterkanten.

Du skriver ”Sådan kollektivanslutning må vara vanligt bland borgare, men inte blandandra.” Märkligt, för den enda kollektivanslutning jag känner till är kollektivanslutningen till det Socialdemokratiska Arbetarpartiet av LO medlemmar som fanns förr.

Du frågar ””På vilket sätt stämmer det inte med vad vi *vill*””

För att förklara det så måste vi rikta blicken bak till tiden för den stora skattereformen 1990/91 och hur beskattningen såg ut dessförinnan.
Innan skattereformen så lades de flesta kapitalinkomster ihop med lönen och på totalalen så räknades det ut en skatt. Om du tjänade några extra tusenlappar genom att arbeta övertid eller via en vinst på en snabb aktieaffär så beskattades dessa extrainkomster lika.

I skattereformen 1990/91 så gjordes skatten på kapitalinkomster om till en ”flat tax” och skattesatsen sattes till 30%. Att skatten är en ”platt skatt” innebär att marginalskatten på inkomster av kapital också blir 30%
Marginalskatten på arbete är som bekant högre

De enda som jobbar aktivt för att minska detta gap mellan kapital- och arbetsinkomster är den nuvarande regeringen genom att dom sänker skatten på arbete.

Anonym 2:55 skrev ”Lars, vi vill inte alls lugga vanliga hederliga arbetarfamiljer på pengar. Vi vill lugga alla de som omnämndes i DN artikeln på pengar.”
Men om ”Anonym 2:55” tillhör något av den rödgröna alliansens partier så är detta påstående inte korrekt.
I alla utspel vi hört hittills från de rödgröna så ska kapitalskatten lämnas orörd utan ökningen av skatteuttaget kommer att ske genom högre skatt på arbete (förändringen av beskattningen på villor torde inte ge så mycket högre skatter totalt sätt.
Så när anonym säger ”vi vill inte alls lugga vanliga hederliga arbetarfamiljer på pengar” så är det alltså inte sant. Det är just precis det som de rödgröna (och då i första hans S och V) vill.
Marginalskatten på kapitalinkomster kommer S, V och Mp låta förbli den i sammanhanget relativt låga 30%.
Men som väl är finns det ett alternativ Och det är dom som sänker, och inte höjer, skatten på arbete.
Lars J

Anonym sa...

Återigen har Lars J valt att kollektivansluta alla människors åsikter till de som förs av riksdagspartier. Enligt honom kan folk inte tänka själva och ha egna åsikter, de måste följa partipiska i allt.

Ett typexempel på dett kollektivtänkande som råder inom högern där man alltid trott på starka ledare.

Anonym sa...

Ett tips till Lars J:
Skaffa dig ett liv! Eller åtminstone en egen blogg där du kan sitta och vara självgod och allvetande utan att störa oss som gillar Esbatis kommentarer.
/Gud Runnh