måndag, augusti 03, 2009

(De nya) Moderaterna i Skellefteå: Bring Union-Busting to Sweden

Jag ser att moderaterna och MUF i Skellefteå tar gemensamma krafttag i Skellefteå och bjuder in företagskedjan Wal-Mart att etablera sig på orten. Det har också startats en Facebook-grupp: ”Bring Wal-Mart to Sweden”. Moderaternas ordförande Andreas Löwenhöök säger att ”priserna på dagligvaror är en mycket viktig fråga, inte minst för familjer med små ekonomiska marginaler”. Något som förstås blivit viktigare nu, när regeringens resoluta agerande har placerat många fler familjer i just den situationen.

Valet av just Wal-Mart för att uppnå hjälpa Skellefteåborna kan dock verka lite… speciellt.

Wal-Mart har vid upprepade tillfällen bland annat konstaterats betala löner under fattigdomsnivån, tvingat timanställda att jobba övertid utan betalning, överskridit regler om lunchraster, brutit mot lagar om barnarbete, misskött sina åtaganden när det gäller avsättningar till hälsoförsäkringar.

Företaget och dess dotterbolag har i sitt extremt hårdhänta arbete för att göra sig av med ”problematisk” arbetskraft (”removing the red”) och krossa facklig organisering bland annat använt sig av egna agenter, avlyssning och olika typer av elektronisk övervakning.
Parent company Walmart, the ultimate controller of Asda’s attitude to the workplace, have notoriously used investigators to enforce its puritanical views at work, including the ‘no fraternization’ rule barring staff from having relationships with each other, and it was recently discovered that some of their 400 investigators, many retired agents from the FBI and CIA, had been set to investigate and assess the threat of activist shareholders in the company.
Kanske mest uppmärksammat på senare tid är att Wal-Mart har stämts av två miljoner kvinnliga anställda. I sin grupptalan visar man fram systematisk och långtgående könsdiskrimineringspraxis i företaget. Anställda vittnar om hur chefer konsekvent motarbetat kvinnliga arbetare som önskat göra verkligen av de varma löftena om ”klättring”. En varuhuschef förklarade att kvinnor aldrig kommer att tjäna så mycket som män, eftersom Gud skapade Adam före Eva – ett i och för sig inte helt originellt ”argument”, som dock tycks vara en god sammanfattning av företagets faktiska policy. National Organization for Women har utnämnt Wal-Mart till “Merchant of Shame”. Rättsprocessen pågår.

Wal-Marts aggressivt antisociala beteende har gått så långt att Human Rights Watch för två år sedan publicerade en 210 sidor lång rapport om företagets överträdelser:
Human Rights Watch found that while many American companies use weak US laws to stop workers from organizing, the retail giant stands out for the sheer magnitude and aggressiveness of its anti-union apparatus. Many of its anti-union tactics are lawful in the United States, though they combine to undermine workers’ rights. Others run afoul of soft US laws. Human Rights Watch’s investigation revealed that, in most cases, Wal-Mart begins to indoctrinate workers and managers to oppose unions from the moment they are hired. Managers receive explicit instructions on keeping out unions, many of which are found in the company’s “Manager’s Toolbox,” a self-described guide to managers on “how to remain union free in the event union organizers choose your facility as their next target.”
Och då förstår vi ju också bättre varför (de nya) Moderaterna och MUF vill ha Wal-Mart till Skellefteå.

70 kommentarer:

Anonym sa...

Varför inte ta steget fullt ut och göra som USA gör i Colombia?

Skjut ihjäl varenda facföreningsaktivist!
Yes we can!!

Coca cola & Dole visar vägen för mer demokrati.

Paolo Pissoffi sa...

Walmart har även en variant av fordismen. Lönerna är så pass dåliga att det enda ställe de anställda har råd att handla på är på... Wal-Mart.

Det gäller att hålla pengarna inom familjen så att säga.

Anonym sa...

gäsp. esbatis krönikor (det är väl ingen som tror att detta är blogg?) liknar aklagarpläderingarna i Tehran-processerna.

Paolo Pissoffi sa...

Anonym// 12:57 Du har i varje fall övertygat mig med ditt insatta och informativa inlägg som är väldigt relevant till Alis anti-blogg/inlägg och din liknelse är verkligen spot on. Och när jag tänker på anti så tänker jag på anti-semitism.

Stick till Iran, Ali, där slipper du Wal Mart.

Sen är det synd att anonym är anonym. Jag vill läsa en riktig blogg och jag tror att anonym vet hur man gör.

Anonym sa...

Wal Mart affärside och distributionssätt ger defacto billigare varor (därav också del övre medelklassens förakt efter som de låginkomsttagare som dom inte vill förknippas med handlar där)
Men vad är det för fel med billigare varor?
Tom T

Anonym sa...

Tom T,

Barnarbete, farlig arbetsmiljö, låga löner, könsdiskriminering, inskränkningar av konventionsfästa mänskliga rättigheter, Stasi-övervakning av de anställda, hot, mm. som nämndes i blogginlägget som du kunde ha läst innan du skrev en kommentar, är alltså inte problem enligt dig.

Kanske kan man lämna frågan "vad är det för fel med billigare varor" och istället diskutera frågan "vad är det för fel på dig"?

/Ferdinand

Hugo sa...

Det var en långsökt koppling till MUF och moderaterna i Skellefteå. Hur skall f ö vänstern förklara att ni skall höja skatten och ta tillbaka det extra tillskott som familjer på marginalen fått genom skattesänkningarna som ni hatar?

Är det dags för utdelning av matkuponger istället?

Ali Esbati sa...

Den långsökta kopplingen till MUF och moderaterna går via ett pressmeddelande utskickat av MUF och moderaterna.

Anonym sa...

Ferdinand
Det finns lagstifning på arbetsmiljöns område samt förbud mot barnarbete och diskriminering.
Så om något företag bryter mot dessa regler så är det ett fall för det rättsvårdande myndigheterna
Det som gjort Wal-Marts priser lågaär ju att dom ökat effektiviteten i inköpshantering och logistik. Självklart så räds de gamla och etablerade kapitalisterna och deras lakejer som kunnat tjäna pengar på höga marginaler denna konkurrent.
Men som kund så välkomnar jag denna nya aktör.
Du nämner "Stasi-övervakning av de anställda".
Glöm inte att du nu skriver i Flamman en tidning som sympatiserade med den politik som fördes i Sovjetunionen och DDR. Jag besäkte själv DDR och kan intyga att Stasi-övervakningen fyllde en funktion för att hålla efter subversiva element.
Sen tog historien en oväntad vändning men det innebar inte att det Östtyska systemet var dåligt
Tom T

Anonym sa...

"familjer på marginalen" pah!

Det är väl mest överklass och/eller uppkomlingar av Hugos typ som gynnats av regeringens miljard-gödslande över överklass och öfvre medelklass i alla storstockholms reservat för just dessa... Förmögensskatt, fastighetskatt ... you name it!

Samma klick som naturligtvis under ivrigt trumpetande och eldunderstöd från diverse obskyra "skattebetalar"-föreningar och annat nyliberalt patrask kommer att hota att fly landet om (s) mfl kommer tillbaka 2010. Låt dem skria säger jag, omfördelning är populärt bland vanligt folk och normalinkomsttagare, det finns det massor av undersökningar på...

Älska borgerlig arbetslöshet sa...

Med familjer på marginalen syftar Hugo på familjerna Wallenberg, Bonnier, Stenbeck och Reinfeldt.

Kurt sa...

Det måste verkligen vara hemskt för moderaterna och MUF i Skellefteå att det finns så få matvaruaffärer i Skellefteå, att de riskerar att tvingas handla i samma affärer som pöbeln.

Anonym sa...

"Det som gjort Wal-Marts priser lågaär ju att dom ökat effektiviteten i inköpshantering och logistik."

Urusla löner och arbetsvillkor har inte påverkat Wal-Marts priser för det säger TomTen och TomTen skall vi tro på för han är snäll.

Hugo sa...

Det var väldans vad många vet mycket om mig och mina sympatier. Procentuellt sett är det odiskutabelt låginkomsttagare som fått de största skattesänkningarna. Något jag tycker principiellt är fel. Inför platt skatt, lika på arbete, kapital etc så slipper vi allt fifflande och skipar rättvisa. Väljer person A att jobba dubbelt så mycket som B så skall han fan ta mig belönas för det och inte bestjälas av staten i fördelningspolitikens namn för att gynna den late person B.

Anonym sa...

"Inför platt skatt, lika på arbete, kapital etc så slipper vi allt fifflande och skipar rättvisa"

Hahaha
"Rättvisa" var det ja (Orwell hade inte kunnat definiera det bättre), raka rör och med såna som Hugo som partistrateger i säg (m) så skulle de på tre röda förvandlas till en sekt i svensk politik...

Fördelningpolitik är populärt Hugo, socialkonservatism och ljummen liberalism har möjligen några supportar bland vanliga löntagare, "platt skatt" och liknande vansinne har det definitivt inte. Hugo (och sekteristerna kring Nyliberalismen och liknande blaskor för den trasborgerliga högern..) som partistrateger för (m) säger jag. Skulle bli kanske 5 % i nästa val... några ägare av "salladsbarer" och andra "företagare" samt en handfull direktörer... :-)

Hugo sa...

Tjänar jag 100 lök och du jobbar som ett svin och tjänar 200 betalar du dubbelt i skatt mot mig. Det är rättvist. Varför skall jag ha rätten att leva på din flit och ditt arbete?

Hugo sa...

Förresten M (socialmoderaterna) är ett skitparti. Skiljer sig bara marginellt från sossarna.

Anonym sa...

"företagare"

Entreprenör för böveln, entreprenör!

Hugo sa...

Ser man på, där tröt i vanlig ordning argumenten.

Anonym sa...

"Företagare" eller "entreprenör"...skit samma!

Några citat av den lysande Göran Greider sammanfattar saken (källa iofs något opålitliga Wikiquote):

"Det finns för många företag i Sverige."
o Göran Greider i TV4:s Nyhetsmorgon, 17 april 2004.

"Jag är emot entreprenörskap."
o Göran Greider under en föreläsning vid Högskolan Dalarna, Falun, oktober 2006.

"Entreprenörer är som den italienska maffian."
o Göran Greider under en föreläsning vid Högskolan Dalarna, Falun, oktober 2006.

Klockrent av Greider! Och ungefär så politiskt inkorrekt man kan vara bland alla dessa entreprenörsdyrkare och andra figurer som helt dominerar den politiska samtalet i Sverige sedan en 20-25 år.

Anonym sa...

"Ser man på, där tröt i vanlig ordning argumenten."

Hugot talar om sig själv? Självkännedom är fint.

Hugo sa...

Ja, gör det svårare att starta företag skärp 3:12 reglerna ordentligt så vi får helt slut på arbetsgivare. Det är den rätta vägen att bekämpa arbetslösheten.

Hur korkad får man bli?

Hugo sa...

Sedan ano, varför inte svara på min fråga istället från 9:06 em.
Företagare och entreprenör är inget svar och undrar hur detta kom in i sammanhanget eller spelar du bara ointellegent.
Det tänkta exemplet kan beröra allt från tjänstemän till snickare, rörläggare etc, d vs arbetare

Älska borgerlig arbetslöshet sa... sa...

Om en person som tjänar 100 000 kronor om året får sänkt skatt på en procent och höjda avgifter på 2000 kronor så har han förlorat på detta. En person som tjänar en miljon kronor om året har tjänat på detta.

Det är därför Hugo vill sänka skatterna och trycka ner de fattiga i dyn. Sparka på de svaga.

Hugo sa...

Sveriges låginkomsttagare har världens högsta skatter. Vem är det som trycker ner dem i dyn egentligen och stjäl dem på deras pengar och gör det omöjligt för dem att kunna välja fritt och leva av sitt eget arbete.

Med vänstern underbara logik är det givetvis alla de som vill sänka deras skatter. Fattar inte hur ni tänker.

Anonym sa...

hugo, jag vill inte trampa i klaveret här, så jag måste fråga dig rätt ut: är du mentalt efterbliven?

Anonym sa...

Det skulle jag inte vilja säga att han är...

Han är bara en representant för den nya eller gamla överklassen som sitter i sitt lilla muromgärade överklass-getto (låt mig gissa: norra storstockholm) bland andra bankdirrar, fastighetsskojare, blåhåriga tanter med hornbågade glasögon, stureplansstekare och andra parasiter och nu är lite orolig för att lilla Mona eller hemska Lars skall få för mycket att säga till om och sålunda börja beskatta sådana som han lite hårdare. Därav snyftvalsen...

Anonym sa...

"Fattar inte hur ni tänker."

För att förstå krävs att man tänker.

Hugo sa...

Är det för mycket begärt att Anonym tillför något i sakfrågan istället för att kasta invektiv likt ett småbarn i sandlådan.
Sedan sluta gissa, jag har arbetarbakgrund och arbetar fortfarande.

Anonym sa...

"Västra Götalands Landsting har 47 000 anställda varav 25 000 är administratörer. Det är alltså bara 22 000 sjukvårdsarbetare inklusive läkarna."

Citatet ovan är en komposition av Hugo och fungerar som mall för varför det är meningslöst att bemöta densamme. Att visa vad som klingar falskt för en tondöv dräng i målbrottet och tro att densamme sedan sjunger rent och vackert låter sig inte göras. Hugo får börja med lite uppvärmningar typ minnemanne, minnemanne.

Hugo sa...

Mitt påstående ovan är lätt att verifiera för envar som inte väljer att ha skygglapparna på.

Pelle sa...

Hugos plattskatt är dålig och orättvis. Vi har nämligen 'fasta' kostnader för att kunna leva ett normalt liv (bostad, mat, etc). Dessa utgör en mycket större andel av låginkomsttagarens utgifter än höginkomsttagarens, vilket gör att skatten måste vara omvänt proportionerlig för att kunna vara rättvis. Mat och bostad har nämligen priser satta i absoluta kronor, inte i procent.

Antag en platt skatt på 25%. Och att staten trots allt måste få in en viss summa pengar för att ratta runt polis och FRA.

Person A tjänar 20000/mån. Hyran är 5000 och hon behöver 2000 till mat o 2000 till kläder, el, busskort o dyl. 14000 är en minimikonsumtion för att överleva. A har således 1000 kr kvar att roa sig för. Inte så mycket.

Person B tjänar 100 000. Med platt skatt har B 61000 kvar efter att ha betalt överlevnadskostnaderna (14' - samma som för A).

Med proportionerlig skatt - säg 20% för A och 26% för B får staten lika mycket pengar som tidigare att skydda oss med. Nu tycker Hugo att det är väldigt orättvist att den hårt arbetande B ska ha 6%(enheter) högre skatt än latmasken A. Med proportionerlig skatt har dock A fördubblat sina möjligheter till "lyxkonsumtion" medan B fortfarande har kvar 60' som räcker både till 200 biobesök och att spruta massa skumpa i Troppan. Eller spara till barnen om hon vill det. A's 'livskvalite' har således ökat med 100% medan B's har minskat med 1,6%. Orättvist?

Superarbetaren B's arbetsinsats värderas nu bara till 30 ggr så mycket (=240 arbetstimmar om dan!)som latmasken svenne banans istället för under plattskattens 60 ggr. Orättvist?

Hugo sa...

Pelle, ge dig. Jag har förvisso inte presenterat hela min tanke men är som följer. Slopa all statlig överhöghet och framför allt sluta betala för den politiska adeln, vänster som höger, det är samma skit hela högen. Kolla bara vad en totalt inkompetent politiker som Margot tjänat i arbetarrörelsens namn de sista 10 åren. Som grädde på moset 80 000 i pension. För helvete fatta att dom bara blåser oss.
T ex låt alla inkomster under 100 lökar vara skattebefriade, skippa samtidigt bidragsystemet och kräv en insats o ansvar från medborgarna utan LO och dess minimilöner. De som faller igenom tar vi självklart hand om, men inte skall halva Sveriges befolkning behöva leva på bidrag i ngn form, det är sjukt. Det är ett skämt och är vi sådana hjälplösa bebisar att vi inte klarar att ta hand om oss själva?

Hugo sa...

F ö, nu är grusgången krattad för Carl Bildt att bli kommissionär. Allt är bara ett gigantiskt mygel av utnämningsmakten och käbbel likt denna på Alis sajt ser inte till verkligheten.

Vem faen vill se Bildt som kommissionär? I vart fall inte jag. Ta den du.

Anonym sa...

47 000 anställda varav 25 000 är administratörer. Inför platt skatt men ingen skatt för alla under 100 000. Slopa all statlig överhet.
Ta bort alla bidrag och hjälp alla som faller igenom.

Ser Hugot verkligheten genom flaskbottnar sittandes i en bunker?

Hugo sa...

Nej, faktiskt inte. Varför skall pengar tas in i skatt o sedan delas ut igen? Meningslös terapi för den politiska makten som alltid bedrar oss. Skapar bara oproduktiva arbeten för de som inte arbetar och fördelar bidrag samt kastar papper på varandra. Är du bara korkad eller vill du inte förstå?

Hugo sa...

Ja, bara du skippar alla onödiga pärmbärare. Fast det vill väl inte du. Arbete som arbete även om det inte producerar mervärde. Har jag rätt eller?

Ali Esbati sa...

Ja, apropå pärmbärare, så kostar det privatiserade amerikanska hälsosystemet sex gånger så mycket i administrationskostnader per capita, jämfört med västeuropeiska länder där sjukvården fortfarande i huvudsak är offentlig.

Men tack Hugo, kul att du håller på.

Hugo sa...

Ock detta vet du taget ur luften. Redan 1991 framstod att Stockholms Landsting hade negativ produktivitet med ett genomsnitt av 1, 2 till 3 månaders sjukskrivning av sköterskor o vårdare. Samtidigt gick vårdförbundets ordförande ut med uttalandet att vård var inte en fråga om mer pengar, utan organisation. Du var väl inte ens född då Ali, men skit samma.
Gödsla du på med ytterligare 200 tusen overksamma personer inom det offentliga som skapar noll mervärde o tillväxt. Det gör oss bara fattigare.

Hugo sa...

Du lilla Ali, Oregon en liten skitstat i ditt hatade USA hade för 15 år sedan 4 gngr så många magnetröntgen som Sverige på nära 9 millar invånare jämfört med 4 i Oregon.

Vad snackar du för skit?

Ali Esbati sa...

Oj då, Store Hugo. Verkligheten var visst svår och humöret därefter.

Säkert jättebra med magnetröntgen i Oregon för de 46 miljoner amerikaner som saknar försäkring. De borde åka till Oregon och magnetröntga sig gratis hela dan.

Anonym sa...

hugo = pwnd

Ofra sa...

Hugo skrev: "Sedan sluta gissa, jag har arbetarbakgrund och arbetar fortfarande".

Ebba von Sydow definierade sig själv en gång som arbetarklass för att hon och hennes föräldrar arbetade så mycket.

Hugo = Ebba?

Anonym sa...

Ann Charlott Altstadts beskrivning "den halvdöva tokmonomana gnällgubben vi alla försökt fly" sitter som en arbetarsmäck på Hugot också.

Hugo sa...

Du store Ali, din kommentar om magnetröntgen är löjlig. Jag älskar inte USA, men hatar inte liksom dig reflexmässigt allt vad detta land företar sig. Däri ligger skillnaden.

Du kan heller inte sortera in mig i ditt vanliga fack som brunhöger, det är för enkelt och billigt av dig om du nu besitter intellektuell hederlighet.
Att den svenska sjukvården med sina Landsting är värdelös är odiskutabelt. Ingen på denna sajt vågar bemöta vilket är en bekräftelse på att jag har rätt. Sedan är det väl ovanligt att du Ali o alla andra inte kan nita fast mig på vare sig höger eller vänster skalan.

Det är enkelt att klistra etiketter på sina meningsmotståndare,....eller hur?

Hugo sa...

I Alis värld är allt gratis vilket framgår av hans kommentar ovan. Per automatik ett tankefel. Det finns inget som är gratis ens i kommunisternas värld, någon måste betala i slutändan.

Det är alltid de produktiva krafterna som betalar i slutändan. De på gnällbänken bidrar med noll och intet. Detta är inte en höger eller vänsterfråga, bara fråga om rent förnuft.

Ali Esbati sa...

Hej igen Hugo,

Det är lite svårt att veta vad du menar med "odiskutabelt värdelös", men den svenska vården uppvisar bland de allra bästa kliniska resultaten i världen. Det är kanske det som är odiskutabelt värdelöst i din begreppsvärld. Jag lämnar öppet för den möjligheten.

Sen skriver du att inget är gratis. Där har du också rätt. Det är därför det är viktigt att man har en effektiv användning av de resurser som tilldelas sjukvården. I privatiserad sjukvård används resurserna väldigt ineffektivt, medan de i den offentliga sektorn används mer effektivt - till det de ska användas till: sjukvård. Eftersom det inte är gratis att ha effektiv sjukvård, måste man kunna ta in skatta. Om man inte gör det, får man istället betala för icke-gratis och mycket dyrare och sämre privat sjukvård.

Sen hade jag ju inte heller använt någon etikett på dig. Det var bara nåt du hade inbillat dig, visar det sig om man tittar på kommentarerna. Men också där vill jag inte vara den som är den, så vi kan gott komma överens om att kalla dig just 'brunhöger'. Det blir helt klart mer rätt än fel, vilket man annars inte kan säga om det som du själv brukar skriva.

Ha en glad och produktiv dag.

/Ali

Anonym sa...

Visst skall man akta sig för att slå in öppna dörrar men vad f-n:

Vi kanske skulle skicka korkskallen Hugo till Oregon för magnetröntgen...? ;-)
(...av huvudet alltså)

Anonym sa...

"Per automatik ett tankefel"

Är det firman Hugo arbetar åt?

Anonym sa...

"Vi kanske skulle skicka korkskallen Hugo till Oregon för magnetröntgen...?"

För att upptäcka att där finns kork?

Hugo sa...

Nej, vet att du inte använt någon etikett på mig förrän nu, det vara alla småglin på din sajt jag avsåg. Well, nu är jag då brunhöger vad det kan vara. Kanske jag kan få en förklaring vad det lider, för mig klingar det 30 tal och att jag skulle vara nazist. Det kan du väl inte mena, för då sitter du själv i sandlådan med spade och hink.

En undersökning gjord på 90 talet visade att en amerikans operationssal användes 5 ggr så mycket som sin motsvarighet i Sverige. Stockholms Landsting hade i samma undersökning genomsnittliga sjukskrivningar på 3 månader för vårdare, 2 månader för undersköterskor samt 1 månad för sjuksköterskor. Lägg därtill 6 eller 7 veckors semester.
Med sådana massiva sjukskrivningar är det omöjligt att bedriva verksamhet såväl privat som offentlig. Min slutsats blir att det offentliga är den sämsta arbetsgivare som finns i detta land. Ingenstans kan motsvarande siffror heller uppvisas.

Minns du möjligen skandalen med Medanalys när Socialstyrelsen slog till med med TV, polis och allt? Kärringen ansvarig i Göteborg hade sin svåger som chef för den statliga motsvarigheten med analys av prover. Medanalys var för effektiv och billig och på osaklig grund beskylld för fusk i sin verksamhet. Han friades i Kammarrätten och fick efter 10 till 12 år äntligen ut skadestånd. Goggla på Medanalys så får du alla detaljer i denna rättsröta. Den politiskt tillsatta kärringen sjukskrev sig efter allt avslöjats om vänskapskorruption och fick 2,5 millioner som plåster på såren.

Det är sådana här korrupta system som du vill försvara Ali vilket jag finner skrämmande. Med hänvisning till Erixons blogg har en hund bättre vård än vi människor. Men kanske du vill förstatliga alla veterinärer också så att vi i jämlikhetens namn får lika långa kötider för hundar som svenska medborgare.

Anonym sa...

"Medanalys" du måste skämta...

För alla som inte minns så var den driftige entreprenören bakom det lilla "företaget" en viss rättshaverist vid namn Lennart Ransnäs som var den borgerliga pressen idol och kelgris vid tiden det begav sig. Dr Ransnäs är dock rätt ökänd i Göteborg där han bl.a. lyckats med konststycket att fakturera för mer patienter (på Backa vårdcentral om jag inte minns fel...) än vad som ryms inom dygnets timmar. Sen har det blivit ungefär lika tyst om Ransnäs som om den folkpartistiska (och helt skogstokiga!) riksdagskvinnan Siv Persson som var borgerlighetens frontfigur och tappra hjältinna mot den organiserade brottsligheten...innan man (på ren svenska) upptäckte att hon var helt spritt språngande...
Kul och upplysande!

Man bör ibland syna sina idoler (och hjältar och "offer") något i sömmarna innan... :-)

Hugo sa...

Glömde att tillägga samme Ransnäs som drev Medanalys öppnade för 5 till 7 år sedan en privatpraktik på Hisingen, minns inte exakt tidpunkten.

En socialdemokratisk landstingspolitiker framträdde i Västnytt och förklarade att han hade för många patienter per dag. D v s kunde tjäna pengar mot den offentliga verksamheten. Så här fungerar det alltid i planhushållning, ingen morot och inga incitament och varför anstränga sig. Så gick det också åt helvete för forna öst. Gapet i välvärd växte från år till år. Jag var där, så jag vet.

Hugo sa...

Ano, du har helt fel om du nu orkar tänka men det är nog för mycket begärt av dig. Att fakturera för fler patienter än du har är enligt brottsbalken bedrägeri och åtalbart. Vare sig förundersökningen eller lagföring har skett mot Ransnäs. Bit i den om du kan och ge istället evidens för dina barocka påståenden.

Hugo sa...

Och Ali blir som vanligt tyst när han får mothugg på saklig grund.

Hugo sa...

Det är tämligen enkelt att platta till dåligt pålästa vänstersnubbar. Kuta runt med era plakat istället, eller ännu bättre, Reclaim the City, Streets eller vad det nu kan vara. Jag orkar inte bry mig längre och inser debattnivån ligger på samma höjd så att en lam kan ta sig över.

Ha det.

Anonym sa...

Hugots tro att när någon inte besvarar hans hittepå så innebär det att han har rätt. Vilken jättebäbis.

Hugo sa...

Faen vad det är tråkigt med er vänstermänniskor. När ni får mothugg och saknar argument blir det bara tyst förutom alla småglin inom plakatvänstern.

Nu till IRL, sedan 3 veckor sitter jag förlamad av ischias, kan inte komma ut genom dörren. Hyperstarka o förbjudna värktabletter hjälper inte. Men nu till sak.

Jag skulle kunna hjälpligt släpa mig runt med en rollator om jag bara hade en. Har nu varit i kontakt med Alis super effektiva offentliga sjukvård och orkar inte ens berätta hur sinnessjuk den svenska primärvården är med telefontider, byråkrati och nonsenssvar. Det får bli en annan gång när värken har släppt.Ingen tar ansvar som vanligt är inom det offentliga.

Efter idogt sökande på nätet hittade jag en leverantör av densamma. Det kostar en slant förstås, men inte så farlig och den levereras imorgon bitti vilket är det viktigaste. Jag behöver knappast rollatorn om 4 veckor när jag förhoppningsvis är frisk. Svara på den du om du kan Ali, du som hyllar den effektiva svenska statliga sjukvården. Jag vet att du blir tyst och tiger. Skygglapparna på basta.

Anonym sa...

Hugot kan uppenbarligen knappa på en dator vilket visar att arbetsförmåga finns. Alltså skall Hugot inte ha sjukpenning från försäkringskassan utan arbeta, eller vara inskriven på arbetsförmedlingen. Mot bitterheten får hugo äta salt.

Hugo sa...

Jag har ingen sjukpenning även om jag arbetar 100%. Jag vet att det övergår ditt ynka lilla förstånd, men du kan ju alltid gissa dig fram.

1. Kapitalistsvin som lever av räntor o annan avkastning.

2. Sjukpensionär

3. Pensionerad politiker o riksdagsman.

4. Knarklangare o allmänt kriminell.

5. Egen kapitalförsäkring.


Heja på Anonym, visa att du har hjärnceller nu.

Anonym sa...

"Jag har ingen sjukpenning även om jag arbetar 100%"

Åh en svartjobbare som sedan gnäller att pensionen är så låg. Ja, dessa Hugossar har man ju mött ett otal gånger. De gnäller livet igenom på allt och alla och slutar inte förrän kistan är täckt. Vilken fin egenskap.

Hugo sa...

Men snälla Anonym har du så förtvivlat svårt att begripa att det finns annat än enbart lönearbete? Det finns andra sätt att fullt lagligt få ersättning för sina tjänster.
Nackdelen är förstås ingen sjukpeng men sammantaget är upplägget dubbelt så lönsamt mot att skattas sönder och samman som löntagare.

Sedan sluta dra irrelevanta slutsatser om mig är du snäll. Jag vare sig gnäller eller jobbar svart. Tvärtom är jag mycket nöjd med tillvaron och det jag lyckats åstakomma så här långt i mitt liv.

Anonym sa...

"Jag vare sig gnäller.......mot att skattas sönder och samman som löntagare."

Näe, du är ju bara en av dessa Hugossar som "säger sanningen". Att "sanningen" enbart klingar som egotrippat gnäll, jämmer och gnöl kan ju inte dessa Hugon rå för.

Hugo sa...

Vadå gnäll?? Det är väl inget gnäll att planera så att man undviker att betala höga skatter. Tvärtom ger det mig ju än mindre anledning till att gnälla.

Nej anonym, jag trivs bra med livet, och kanske viktigaste av allt, bär inte avunden inom mig som stora delar av vänsterfolk verkar lid av.

Anonym sa...

Hugos andra 50 miljoner inlägg (siffran inspirerad av Hugos tidigare sifferexercis) har enbart påvisat "sanning". Inget gnäll.

"och kanske viktigaste av allt, bär inte avunden inom mig som stora delar av vänsterfolk verkar lid av."

Näe, Hugo är bara missunnsam och ogin och det lider ju inte Hugo av.

Anonym sa...

Kan det vara så att Hugos affärsverksamhet går ut på att producera spam?

Hugo sa...

Jo,....nog är jag snål alltid, speciellt mot parasiter och gökungar. Jobbar mycket idiellt och har det inte speciellt fett om du vill veta sanningen.

Petter sa...

Ja, det blir säkert jättebilligt att handla på ett Wal-mart i Skellefteå när de inte har någon logistikkedja överhuvudtaget i Sverige :) Räcker det inte med utländska lågprisprodukter på ICA, Lidl med mera?

Hugo, vi har fler läkare och sjukskötare/skor än USA per capita, bättre statistik gällande cancerdöda, barndödlighet och så vidare (WHO). Detta till hälften av kostnaden. Där har du ett system alla pengar går till administration. USA betalar lika mycket statliga/gemensamma medel som Sverige. Sen privat försäkring/ur fickan ovanpå det. Att inte ha kontroll över kostnaderna har då inte hjälpt dom.

Hugo sa...

Men vad faen gör alla då? Inget fungerar ju, skall magnetröntgas nu, väntetid 4 till 6 veckor. Vad faen liknar det? Går du med en hund för röntgen sker den på samma dag. Den offentliga sjukvården är helkass.

De kan lägga ned landstingen, sparka i vart fall 20 tusen av V Götalands 25 tusen administratörer o pärmbärare. Det blir 8-10 miljarder i besparingar.

Anonym sa...

Hugo tjatar och gnäller som en femåring. Inga pärmbärare och inga 25 tusen administratörer.