torsdag, augusti 06, 2009

Samlad bild av ekonomin

Ekots hemsida:I sammanhanget passar det sig kanske med ett minne från back in the days:

12 kommentarer:

Anonym sa...

gäsp

anonym sionist sa...

prutt

Hugo sa...

bajs

Anonym sa...

mmm, apropå förögenhetsskatten "det här tjänar alla på..." även känd som "nedsippringsteorin" eller "hästskitsteorin"...

...en av den denna regerings axiom och grundpelare...

Nej, "soak the rich" säger jag! Det var faktsikt en amerikansk president som introducerade det...

Hugo sa...

Ursäkta om jag är helt korkad men ge ett enda vettigt skäl varför en enskild skall beskattas 2 ggr? Den som är sparsam, med lika förutsättningar, och ser om sitt hus skall åka på en skattesmäll till. Vilka signaler skickar inte detta vanvett ut i samhället?

Inte nog med det, de riktigt rika i miljardärsklassen är befriade. Hur i helvete får ni på vänsterkanten ihop det hela?

Tokstollar.

Anonym sa...

Hugos egna ord:

"men bemöt istället med saklig kritik om du nu är förmögen till det. Jag betvivlar."

Hugo sa...

H M ägare betalade ingen förmögenhetsskatt, han är frälse, annars drar han härifrån. Förklara för mig logiken i allt detta enfaldiga hyckleri om förmögenhetsskatt.

Dummerjöns.

Momo sa...

HAHA SÅ ROLIGT:D

Anonym sa...

Mmm, men Hugo du är visserligen så korkad att du kanske inte begriper det, men...

Vi skall inte ha några skattefrälsen alls, HM Persson, liksom du och hela kapitalistklassen skall beskattas enligt den urgamla principen om "från var och en efter förmåga, åt var och en efter behov" (som den utmärkte Jerry Williams förövrigt tog upp i sitt sommarprogram häromdagen...)

Skandiadirektörer och liknande patrask borde givetvis ha marginalskatter mycket nära 100 %...tanken att några av dem har något att hämta utomlands är ju dessutom helt absurd (...eftersom de flesta är helt obildade och knappast ens pratar bra engelska, ännu mindre något annat språk).

I ett demokratiskt samhälle kan majoriteten rösta igenom precis vilka skatteprinciper för höginkomsttagare som helst Hugo. Det fattar du nog...och det stör dig... ;-)

Anonym sa...

Mmmm, Anonym 10:43, det är exakt det som gjorts. Skräpet skall väck.

Hugo sa...

Anonym, det är du som inget fattar och begriper. Förmögenhetsskatten har spelat ut sin roll och är verkningslös att införa med mindre man vill åt egna hem ägare med höga taxeringsvärden, d v s i stort sett bara medelklassen.

Det har kanske gått dig helt förbi att vi har fri rörlighet av kapital inom EU. Detta faktum gör det omöjligt att effektivt införa förmögenhetsskatt.
Jag för min del tycker det är bättre att kapitalet arbetar i Sverige och skapar sysselsättning här, men du verkar vara av den motsatta åsikten.

Hugo sa...

Vad gäller Skandiapatrasket delar jag f ö helt din åsikt.