onsdag, september 30, 2009

Bara ett år kvar till valet. Vi måste tänka på barnen också!

Barn som terroriststämplas tidig kommer att få mer engagerade föräldrar, menar Folkpartiet i ett nytt utspel.

Som sagt, det finns områden där folkpartister faktiskt lär sig.

10 kommentarer:

Fredrik sa...

Kom igen, Ali, lite mer kan du väl anstränga dig. Eller är inte vi läsare värda inlägg som tar längre än två minuter att skriva? Alla som läser den här bloggen är faktiskt inte dina meningsfränder som fnissar medhållande åt allt du skriver. Jag tror att vi är rätt många som inte håller med dig i allt men som läser dig för att du trots allt är en jäkel på att argumentera när du sätter den sidan till. Lägg ner lite energi i dina inlägg på att övertyga oss är du bussig.

Walle sa...

Pinsamt.

Vänstern har styrt Malmö i mer än tre mandatperioder och problemen nu är samma som när de tillträdde. Utanförskap, gängbildning, våld.

När polisen sätter hårt mot hårt gapas det över att en hel stadsdel stigmatiseras, men märkligt nog har polisen av Rosengårds invånare fått mycket beröm för sin närvaro och kritiken har mer handlat om att de inte tagit i hårdare än de gjort.

Så varför inte fråga förortsborna vad de tycker om fps förslag? Eller du är kanske rädd för svaret?

Ruben Agnarsson sa...

I Gunnar Ekbergs bok beskrivs hur PFLP styrdes av den sovjetiska underrättelsetjänsten KGB. Målet var att genom flygplanskapningar, terroraktioner och mord i Europa, skapa oroligheter och splittring i väst. Terrorattentatet vid OS i München 1972 var ett av dessa dåd. Foto: Scanpix
KGB-kontakter ansågs naturliga
I en situation där Sovjetunionen planerade en invasion av Sverige, såg den politiska vänstern det som naturligt att odla kontakter med KGB och Warsawa-pakten, likaväl som med Nato.

I Gunnar Ekbergs nya bok beskrivs hur PFLP styrdes av den sovjetiska underrättelsetjänsten, KGB. Målet var att genom flygplanskapningar, terroraktioner och mord i Europa, skapa oroligheter och splittring i väst.
Boken beskriver hur den palestinska terrororganisationen PFLP:s ledare, Wadie Haddad, var KGB-agent, samt hur PFLP fick vapen och militärutbildning av Sovjetunionen och fungerade som en kanal för KGB:s desinformationskampanjer.
Vid tiden för IB-avslöjandet misstänkte den svenska militären att Sovjetunionen förberedde ett anfall av Sverige vid ett europeiskt storkrig, vilket i efterskott visade sig vara en riktig slutsats.
Sovjet hade lagt ned ett mycket stort arbete på att ta fram invasionskartor över Sverige.
– Det är otäckt, kartorna visar att Sovjetunionen så sent som 1987 kunde tänka sig ett läge där Sverige skulle anfallas, sade den före detta underrättelseofficeren, Leif Kihlsten, till Aftonbladet i mars 2002.

IB-avslöjaren, Peter Bratt, var obekväm med att under sin militärtjänstgöring behöva signalspana på sovjetisk militärflygtrafik. Sin första repmånad gjorde han i södra Sverige i mitten av 1960-talet, där han lyssnade på sovjetiska jakt-, bomb- och attackflyg, stationerade främst i Östtyskland och Polen.
– Vi kartlade deras baser, hur många plan det var och hur fort de flög, säger Bratt i polisförhören efter IB-avslöjandet.
”Sovjetunionen är en av IB:s huvudfiender” var en av Peter Bratts rubriker i IB-artiklarna. I polisförhören redogör Peter Bratt för sitt personliga engagemang mot Nato, han beskriver bland annat hur han höll tal på ett möte som arrangerades av Samarbetskommittén mot Nato i Köpenhamn.

Bratt gjorde i början av 1970-talet tre program om ”Sovjetunionens ekonomiska struktur och utveckling”, och tog personlig kontakt med en viss Zjuravlev på den Sovjetiska ambassaden som tackade ja till ett samarbete med Sveriges Television.
Samverkan blev inte av, då tillräckligt med pengar inte gick att få fram.
Den politiska vänstern i flera europeiska länder avdramatiserade kontakterna med KGB (som i dag heter FSB) och Warsawa-pakten, samtidigt som motståndet mot militäralliansen Nato var tydligt.

Arne Treholt, som dömdes för spioneri för Sovjetunionens räkning, umgicks med unga norska socialdemokrater som såg det som naturligt att odla relationer med Sovjetunionen, menar Hans Henrik Ramm, som varit statssekreterare för Höyre och som granskat politiskt missbruk inom den norska underrättelsetjänsten.
– Treholt befann sig i en politisk miljö där kontakter med KGB sågs som odramatiskt och naturligt, säger Hans Henrik Ramm till Världen idag.

Syed Saleem Shahzad sa...

Ali Esbati

Si meg hvem dine venner er og jeg skal fortelle hvem du er .

Gunnar Ekberg beretter om svenske fanatikere og Palæstina-terrorister i perioden 1968 til 1974 i sin nye bog De ska Ju Ändå Dö, som på dansk betyder De skal alligevel dø. Hvis han blot havde holdt sig til beretningen om Palæstina-bevægelsen i Sverige, så ville historien have begrænset værdi, men Gunnar Ekbergs bog er i højeste grad sensationel, fordi han knyttede kontakter med tidens absolut mest effektive chefterrorist, Wadi Haddad. Gennem palæstinensere i Sverige kom han i 1970 i kontakt med Haddad, der var operationel chef i Folkefronten til Palæstinas Befrielse (PFLP). Det var Wadi Haddad, som Gotfred Appel og hans lærlinge, der senere skulle stifte Blekingegadebanden, besøgte i Mellemøsten. Det var samme Wadi Haddad, der organiserede samarbejde med Rote Armee Fraktion og Sjakalen alias Ilich Ramirez Sanchez. Og det var selvsamme halvskaldede lidt fedladne Wadi Haddad, der organiserede tidens værste terroraktion, bortførelsen af Lufthansa-flyet til Mogadishu i 1977, og en lang række andre blodige aktioner i 1970erne. Han skulle selv lide en noget sødladen død i 1978, da han spiste forgiftet chokolade, efter al sandsynlighed tilsendt ham af den israelske efterretningstjeneste, Mossad.


Players involved in the backchannel process told Asia Times Online that if the US withdrew from Afghanistan and handed over power to the Taliban, regional politics would return to square one. The old alliance of Russia, Tajikistan, Iran and India would form against Pakistan and its Taliban allies, and the elimination of militancy in areas like Kashmir would remain a dream.

"This is the big challenge in the backchannel talks, to find a force in the Pashtun regions of Afghanistan that would be acceptable to the Western powers, as well as to forces like India, Russia and Pakistan," said a diplomatic source.

The administration of US President Barack Obama places much stock in Pakistan's undivided support in the battle against the Taliban and al-Qaeda. By facilitating better relations between Islamabad and Delhi, it is helping make this happen.

Syed Saleem Shahzad

saleem_shahzad2002@yahoo.com

Anonym sa...

Och nu börjar den norska nazisten använda sig av arabiska namn också...

roberth sa...

Du måste ha något fel i huvudet!

Anonym sa...

Fredrik: Ali har väl liksom de flesta av oss inte oändligt med tid. Ibland blir det korta inlägg, ibland långa. Under tiden kan du känna dig trygg med att den surrealistiska norska diktverken i kommentarsfältet inte visar tecken på att sina. Ivriga norska bävrar! Något för Maud att importera kanske?

acke sa...

Alltså Ali, vad är poängen med att släppa fram långa sinnesförvirrade off-topic-inlägg från dessa norska och andra dårar som bara minskar möjligheterna till en vettig diskussion? Yttrandefrihet är fint men är inte ett minimikrav att man håller sig någotsånär till ämnet?

Mats E sa...

Ekberg - en man med allmän trovärdighet på sisådär minus 32 på en skala - infiltrerade ju Palestinagrupperna, SKP m.fl. organisationer och försökte förgäves få dem att begå brott så att han kunde rapportera till IB att de begick brott. Guillou berättar underhållande om hur det gick till när han åkte ut i sina memoarer Ordets makt och vanmakt. Rekommenderas.

Leonid Nevzlin sa...

Jag tycker att artiklarna är klart läsvärda, även kommentarerna men håller med ovanstående om den "norska" sionistgalningen och hans sjuka förvirrade spam i olika namn.

Vilken annan bloggare skulle släppa fram sådan skit? En sådan framtida moske´bombare behöver psykiatrisk vård, inte utrymme för ändlösa monologer.