torsdag, september 17, 2009

Vahettere....

Sex LO-förbund har beslutat om närmare samarbete för att stärka sina positioner i förhandlingarna mot arbetsgivarna, och för att bättre samordna sina resurser i en tid när regeringens politik har drabbat fackföreningsrörelsen hårt. TT/DN väljer följande rubrik för att berätta om samarbetet:
LO splittras i fraktioner
Vill man läsa om saken från ett rimligare perspektiv kan man klicka här.

8 kommentarer:

Philip sa...

"Styrka" är ett substantiv, inte ett verb. På svenska heter det att "stärka" sina positioner.

Sarah sa...

Du förvanskar ju ganska bra själv, Ali. Redan i ingressen står det ju:

"När LO:s resurser krymper väljer sex förbund att ta upp kampen med framför allt IF Metall för att stärka sin egen sammanhållning.

Inbördeskrig, med andra ord.

Jag tycker TT var väldigt snälla i hur de beskriver denna djupa splittring och fragmentering.

Ali Esbati sa...

Styrka är iofs ett verb på svenska ("styrka sin identitet") men tack för korrigeringen.

Sarah, du refererar alltså till den tendensiösa artikeln för att bevisa att rubriken inte är tendensiös? Oki doki. Annars är det ganska fantasifullt att kalla omorganisering för att försöka bättre ta tillvara medlemmarnas intressen *mot* arbetsgivarna och ev. *i* LO, "inbördeskrig".

Colombia sa...

Frågan är ju om borgarfasoner som fusioner och sammanslagningar gynnar arbetarklassen. Lo borde snarare visa sin makt genom de enorma summor pengar de administrerar, det är ett tydligt språk fascisterna förstår bättre än annat.

Peter Olsen sa...

De neo-stalinistiske krapyl sitt språk er klart.
Problemet de venstrefasistiske voldsromantikere har er at folket nekter å gi sin stemme ådselgribbene som sirkler rundt Ali Esbatis blogg

Ante sa...

"...nekter å gi sin stemme ådselgribbene..."

Det är som att höra fågelsång, med kvitter som man inte förstår, men som likväl underhåller och ger ett slags ålderdomlig trivnad.

Anonym sa...

DN-länken verkar bruten.

Peter Olsen sa...

De neo-stalinistiske krapyl sitt språk er klart.
Problemet de venstrefasistiske voldsromantikere har er at folket nekter å gi sin stemme til ådselgribbene som sirkler rundt Ali Esbatis blogg