torsdag, oktober 29, 2009

Det blev brunt

Newsmill-läsarna brukar ju antingen vara jättearga eller jätteglada (se här och här). Men idag är det för ovanlighetens skull andra känslor som dominerar.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hur skulle Norrskensflammans läsare ha millat på Mona Sahlin respektive Josef Stalin?
Och hur skulle Ali Esbati ha "millat"?
Jag antar att Mona Sahlin skulle ha tråkat ut Flammans läsare i samma utsträckning som Newsmills läsare medan Josef Stalin säkert gjort dom jätteglada.
Jag brukar läsa flamman.se ibland men även den är tråkig. Man saknar den legendariske Alf Löwenborg som i och för sig var Moskvakommunist men som var det med stil.

George J

David sa...

53% känner sig UTTRKAD? Vad står det för? Uttorkade?

Ante sa...

Jag tror dom är uttråkade eftersom det inte spelar någon roll om statsministern är kvinna eller man. Läsarna är upplysta och har liksom kommit förbi det gamla synsättet. Då det inte spelar någon roll är det ju heller ingen fara att vi ännu inte haft någon kvinna på posten, och knappast får det i ett framtida alliansstyre heller. Problem (internalized and) solved!

lasse sa...

Återigen ett av dessa intetsägande och studentikosa inlägg på den här bloggen. Om man nu inte gillar Newsmill varför överhuvudtaget ge dem denna uppmärksamhet. Internet omröstningar är totalt värdelösa på att säga något annat än vad just de 118 som klickat tycker, de säger inget som helst om vad fler än dessa tycker.

Att 62 st av dessa 118 "känner" sig uttråkade av frågeställningen vilket kön det är på landets statsminister torde vara ganska ointressant för en bredare allmänhet. Skulle nog också ha valt det alternativet, kompetens är allena utslagsgivande för vem som skall besätta den posten, jag skall ju inte ha en sexuell relation med människan så varför bekymra sig om könet på denne.

Det intressant torde vara vad det är för artiklar som genererat vad de 118 "känt".

"Arbetarrörelsen präglas av en stalinistisk ledarskapssyn"
anne skåner (37 artiklar)
- 2009-10-29 10 millningar

"Sahlin måste göra upp med arbetarrörelsens gubbvälde"
Gudrun Schyman (10 artiklar)
- 2009-10-28 129 millningar

"Är vi socialdemokrater inte mogna för en kvinnlig statsminister?"
Hans Dahlgren (20 artiklar)
- 2009-10-26 142 millningar

Den som initierat frågan om kvinnlig statsminister är desto intressantare. Dahlgren, socialdemokratisk debattör som lobbar frenetiskt för privat vård på Newsmill.

Författar infon som bifogas artiklarna:
"Om författaren
Hans Dahlgren är socialdemokratisk debattör och tidigare chef för det politiska stödet i riksdagen för Socialdemokraterna under såväl Göran Perssons som Mona Sahlins ledning.
"

Den socialdemokratiske debattören Dahlgren är som av en händelse också Näringspolitisk chef hos vårdföretagarna, att han frenetiskt lobbar för privat vård på Newsmill torde vara en del i detta jobb.