måndag, november 16, 2009

Borgarklassens diskreta harm


BLEV OMBEDD TA SIG I ANUS

– MISTE TRON PÅ HABERMAS

Roland Poirier Martinsson, chef på mys- och samtalsklubben Timbros Medieinstitut, kommer med en skakande men sjukt objektiv berättelse på ledarplats i SvD idag.

PS. Här är exempel på en som inte fattar när folk försöker föra samtaaal.

14 kommentarer:

Jussi sa...

RPM utgår ifrån offentlig kränkning. Damen du länkar till utgår ifrån sånt som varenda mediaperson är utsatt för (RPM avslöjar i sin tur inte vad han får i sin inbox). Och var får du för dig att han avser att vara objektiv? Han presenterar ju bara vad han råkat ut för, det är ju utifrån sitt subjekt som han startar en tråd (med frågan "kommer offentlig kränkning vänsterifrån?").

RPM's poäng är att det inom offentliga nätvänstern vanligen råder rätt råa personangrepp offentligt.

(således får dina fasoner Gramsci att förlora tron på dig).

Anonym sa...

Du har bekräftat Martinssons tes.

Anonym sa...

RPM försökte snacka skit men blev ägd. End of story.

Ali Esbati sa...

@Anonym 2:55

Vi som hör till verklighetens folk vet inte vad tes betyder. Vi kör på känsla vi.

Anonym sa...

Kära Ali Esbati! Dina inlägg i all ära, men en del (borgerliga) kommentarer är ju rena Limbo! Det är väl inte så att William, Klaus-Dieter och Alexandra skriver dom?

Linus sa...

Om "Ta dig i Anus" är det värsta han har råkat ut för har han verkligen inte sett mycket. Som vänster får man ju ständigt utstå en stor mängd mer eller mindre vulgära påhopp från högerfanatiker.

Man kan ju till exempel jämföra uppmaningen att RMP ska ta sig i anus med den ständiga strömmen av till exempel bolsjevikhora och kommunistfitta som kvinnliga vänsteraktivister ständigt får motta från högern.

Så visst finns det en fördumning av det offentliga samtalet i Sverige. Och det är högern som är skyldig.

Sanna Rayman sa...

Extremt rolig sammanfattning i bästa löpsedelsformat. Hatt av! :-D

Pälle sa...

Jag läser ett tiotal bloggar och tidningar varje dag och det är nästan uteslutande kommenterande högertroll som förstör "samtalen". Oftast genom oändliga variationer på temat att Ohly är Stalin, Sahlin är en fult sminkad hora och muslimer käkar barn.

RPM är ledsen att bli emotsagd precis på samma sätt som andra troll fullständigt tappar koncepten för att inte (s)(v)t också helt dansar efter marknadens pipa. Ajajaj, motstånd är så jobbigt.

Anonym sa...

Är man borgerlig så får man nog acceptera att ens åsikter inte gillas av normalt tänkande människor.

Britta Sethson sa...

Precis så är det Pälle. När man försöker bemöta deras resonemang eller resonera utifrån ett vänsterperspektiv så blir de vansinniga och kommer med en massa invektiv och menar att man inte begriper nått.

Då gäller det att inte gå i fällan och sjunka till samma nivå...

Jag tror mig ha identifierat sällskapet. Det är antagligen de där ungmoderaterna som blivit värvade till MUF med sprit.

Kurt sa...

@Pälle Det finns ju gott om arbetslösa bidragsberoende Sverigedemokrater, som uppenbarligen inte har något annat att göra.

Micke sa...

"Vänstern tvättar sig mindre ofta än högern"

Det är budskapet och det ska naturligtvis bedömas utifrån vad det är.

Stevie sa...

Stupida moderater heter nästan alltid Jonas har jag upptäckt: Jonas N och Jonas V (ett strävsamt par kommentartroll på diverse liberala bloggar) eller Jonas Dahlgren, legendarisk skånsk MUF-mupp med en mängd galna påhitt innan han ställde upp i Expedition Robinson. Och därmed, mina vänner, är vi på just den nivå där de här typerna brukar placera sina argument.

Spamsamling sa...

Han klagar på det goda samtalet saknas och han blandar samtidigt in Goodwin, halmgubbar och FUD, på ovanligt lösa grunder, mot vänstern. Det finns självklart idiotiska vänsterkommentarsfältsherrar, men RPM verkar inte se de som står i hans eget bås. Vi behöver egentligen inte ändra vårat debattformat så mycket som RPM vill, men vi ska gärna börja läsa idéer och tankar över att någon skrev anus i en text.