söndag, november 29, 2009

Olle Svenning om Fälldin och Centerns tragedi

Missa inte:
Fälldin byggde högskola och universitet för ungdomar i norr. Dagens center vill hyra ut unga människor till särskilt låga löner och utan anställningsskydd. I Frankrike demonstrerade miljontals ungdomar mot den sortens politik.

Centerns sociala perspektiv har krympt från glesbygd och norrlandskommunen till, symboliskt, Stureplan. En plats, minnesvärd endast tack vare sin utmärkta bokhandel. Den får mig att associera till Fälldins generation: moralkonservativ, tveklöst, men också kulturellt bildad. I dag representerar oftast Fredrick Federley Centerns offentlighet.
Läs hela!

5 kommentarer:

Erik Rune sa...

Centerpartiets högervridning, medlemsras och deformerade (även minimerade) ungdomsförbund har gjort att en borgerlig regering ffg troligen kommer att kunna ta sig igenom en hel mandatperiod utan att splittras. När centerpartiets fall bara fortsätter hotas dock den borgerliga regeringen. Om centerpartiet åker ut ur riksdagen 2010 kommer nyliberalerna (c) att betraktas som partiets slutliga förstörare, och andra c-krafter kan göra sig gällande. Det kan bli ett stort kommunalparti istället.

Hugo sa...

Det tycker jag fan ta mig är rätt. Dags att alla simulanter börja röra på sig istället för att leva av lågavlönades hårt beskattade pengar.

Igelkotten Sonic sa...

Ja, simulanter som Hugo borde röra på sig. Tidigare har han talat om att han var sjuk. Nu erkänner han att han var frisk hela tiden och parasiterade på det offentliga.

Bill och Bull sa...

Sonic: Varför ska man jobba när man kan snyta staten? Så länge staten är korkad och uppsvullen är det bara rätt att blåsa den på cash men också rätt att spotta på andra. Tycker sådana som Hugo.

Anonym sa...

Olle Svenning är en av de mest hederliga sossarna.Klok,mycket oberoende och har allltid tillhört den intellektuella vänsterfalangen i partiet.Heder åt Olle.