torsdag, december 31, 2009

Detaljerna

Expressen presenterar ”årets tio viktigaste tweets, enligt amerikanska tidningen BusinessWeek”. Kul grej. Men lite fel har det väl ändå blivit här – oklart om Expressen snubblat själva eller bara har vidareförmedlat felet på grund av dålig koll. Ett av exemplen på listan sägs vara från ”Den iranska, regimkritiska, reportern Mir Hossein Mousavis sista tweet innan han dödades.”

Signaturen ”PersianKiwi” var väldigt aktiv under protesterna efter valet 12:e juni. Det är oklart vem eller vilka som stod bakom. Det finns därför inga uppgifter om huruvida det är frågan om någon som blivit arresterad, vilket det fanns en del spekulationer om i somras, än mindre dödad. Det torde dock stå helt klart att det inte var Mir Hossein Mousavi – presidentkandidat och frontfigur för den Gröna rörelsen – som twittrade som PersianKiwi.

2 kommentarer:

Anonym sa...

"PersianKiwi"´s aktiviteter utgick tillsammans med ett helt drev, föga förvånande, från israel har det visat sig.

Knappast förvånande att Armani-revolutionärerna i Teheran får draghjälp därifrån...

mohammed ali sa...

Knappast förvånande att de Neo-Stalinistiske-revolutionärerna i Teheran får draghjälp från Svenske kneppgjøker .

Robert Mugabe ,Kim Jong-il , Jan Myrdal och Mahmoud Ahmadinejad .


Att vara en "lika god kålsupare" betyder alltså att man sörplar kålsoppa precis som någon annan, att man varken gör det bättre eller sämre än någon annan. Hertig Karl ska ha grundat talesättet 1599 då han till en rådsherre sa: Så borde ock lika bröder ware lika kålsupare.