söndag, december 27, 2009

Tehran brinner igen

Det är stor dramatik på gatorna i Tehran. Jag kommer inte att hinna uppdatera bloggen. Men på twitter kan man följa #iranelection (det finns alltid risk för ryktesspridning där, men det är mycket information som kommer ut snabbt och det finns många bild- och videobekräftelser) och på Facebook uppdateras Mir Hossein Mousavis sida. I den mån jag själv hinner tipsa, blir det på twitter - kolla här i högermarginalen eller följ direkt.

Ett stort antal nyhetsuppdateringar och videoklipp finns samlade på Tehran Bureau.

[Expr][DN][AB][SvD]

13 kommentarer:

Anonym sa...

Snarare:

Livrädda för konsekvenserna av ett iranskt väpnat aggressionsmotstånd i händelse av USraeliskt anfall och dess påverkan på världsekonomin, ångar försöken att upplösa och förlama landet inifrån på för fullt, alla medel är tillåtna och samtliga västerländska underrättelsetjänster arbetar under israeliskt "bistånd" för högtryck.

Hur patetisk får man bli? Varför kommer du inte öppet ut med vilka nya brunblåa sängkamrater du skaffat dig? Det vore hederligare av dig Ali.

Micke sa...

Varför låter skribenten ovan exakt som en inverterad version av dom fascister som skriver hos Gudmundson som också lever i en helt egen fantasivärld som är helt oberoende av verkligheten??

Beror det på att fascism i grunden är ett själsligt tillstånd och kan ha vilka färger som helst?

Anonym sa...

ali: jag tycker du ska tänka dig fÖr innan du lägger upp länkar till diverse osammanhängande och snuttifierade youtubefilmer med inslag av kravaller. det framgar aldrig av dessa filmer vem som är vem. endast att ett gäng angriper ett annat. vet du i vems ärenden du går ?

Micke sa...

Du gör det uppenbart.

Anonym sa...

Folkmordskramaren och rasstatsföresptråkaren "Micke" ovan VET vilka dunkla tribala ärenden han går men Ali har ingen aning om sin nyttiga idioti förrän han sitter i fällan och det är för sent. M.a.o, backa ur den medelklassrusiga revolutionsromantiken Ali och skåda helheten. Men håll för guds skull tyst tills du förstår hur sker och ting förhåller sig i ett vidare perspektiv...

Micke sa...

Ditt vida perspektiv består i att vifta på svansen medan bödlarna gör sitt jobb.


Ditt vida perspketiv består i att välja en bödel som husbonde för att skydda dig från en annan bödel.

Det är synd om dig.

mohammed sa...

http://www.youtube.com/watch?v=qubvq6fY09A

MUST SEE-Confession of basij(Part 1) افشاگري يك عضو بسيج

Anonym sa...

"Micke" viftar på svansen när hans tribala stormtrupper mördar icke-judar i Palestina, Ali vägrar. 1:0 till Ali. "micke" viftar på svansen när rasstatens koalitioner av nyttiga idioterledare i EU fortsätter skicka kanonmat till Irak och så småningom Iran, Ali tvekar till det första men viftar med ökande entusiasm på det senare...

Vem är det mest synd om? "Micke" är en tribalorienterad narcissist med patologisk brist på empati för med människor av "fel etnicitet" eller religion, uppenbarligen utom all räddning. Ali däremot finns det hopp om....

Anonym sa...

Apropå videosnuttar, du skulle kunna posta "lika som bär" bredvid varandra, videosnuttar från medel/överklasspöbelns antichavez-demonstrationer mot sociala reformer för de många och fortsatta privilegier för de få, i Venezuela. eller anti-castro fascisterna i Miami eller Pinochetistas i Santiago de Chile.

Vad skiljer dessa från deras motsvarigheter, Gucci-pöbeln på gatorna i Teheran och London? Ingenting utom möjligen språket, alla är de uppbackade och finansierade av världens största ockupationsmakt. Det är också detta som är problemet, till skillnad från representationen av vanliga latinamerikaner i väst finns det praktiskt taget inga vanliga hederliga arbetarklassiranier, De iranier som utgjorde den massiva väljarbas som ville ha Ahmadinejad som ledare och som INTE tillhör de priviligierades skara stannar hemma i Iran. Tolkningsföreträdet ägs av de förra och deras dunkla uppdragsgivare i väst.

Micke sa...

Man skulle kunna skjuta mig för säkerhets skull? Eller hänga mig?


Så allt blir det blir rätt i skallen på dig, på samma sätt som din diktator fixar ordningen i sin skalle?

Kattens sa...

Micke, du har nu bevisat att du är en idiot. Ta din deppmedicin och gå till lämpliga dårhusforum för likasinnesjuka och lämna oss vanliga ifred...

mohammed ali sa...

Den feige diktatorfjesker Ali Esbati har startet med sensur igjen .

Skalleknusernes venner kan spre sin demagogisk gift uten sensur .

Mark sa...

Ali, det är beklämmande att du släpper igenom rent rasistiskia och antisemitiska kommentarer.

Du kan inte å ena sidan klaga över "fascistisering", och å den andra sidan bidra till tylig förråande av debatten, genom publicerade kmmentarer om "tribala" judar, judiskt folkmord m.m.

I takt med förråandet sjunker dessutom relevansen här ganska snabbt.