torsdag, april 29, 2010

Utmaning att välja utmaningar

Har skrivit veckans inrikeskrönika i Flamman. Den handlar om välfärdens framtida finansiering, och om behovet av att ta samhällsbyggargrepp.

Extra bra 1 maj-nummer av Flamman förresten. Läs till exempel Aron Etzlers ledare om blå betongpolitik. Och intressanta kommentarer om valet i Storbritannien.

7 kommentarer:

Hugo sa...

Kul Ali att du kommenterar, indirekt o naturligtvis totalt ovetande, offentlig sektors sinnessjuka expansion under epoken Palme. Det var där raset och förfallet började även om du ens gick i blöjor då.

Sedan att privata initiativ mycket enkelt konkurrerar ut det offentliga styrt enligt planhushållningens principer är väl inte så märkligt.

Du har historien tätt inpå dig. Köper du en Trabant, eller liten Toyota? Samma peng i realt värde, men du slipper vänta 5-7 år i solidaritetens namn.

Wonder Warthog sa...

Lika bra att jag skriver det så slipper någon annan göra det: "kommunistfascistjihadist Ali yadayada..."

Krönikan är intressant Ali, värd att ta till sig och att diskutera!

As'ad AbuKhalil sa...

Du vil aldri kunne benyttes til verdiskapning i Norge .

Et betydelig talent for løgnaktig propaganda har du , men i det lange løp vil du bidra negativt .

http://angryarab.blogspot.com/2010/04/lebanese-civilization-lynching-in-cedar.html

Thursday, April 29, 2010
Lebanese civilization: lynching in the Cedar Homeland
Today, there was a lynching in Lebanon. Another proof that Lebanon is more than a country: it is a message, of love and peace. (thanks Raed)

Lars-Aragorn Synekdoke sa...

Jag vill att skatten skall vara 100% och att alla skall jobba inom offentlig sektor. Där kan vi snacka gediget samhällsbygge som gör oss väl förberedda inför globaliseringens uppfordrande nycker.

Hugo sa...

Lars-Aragon,....du har så rätt. Övertala nu bara Ali o VP att det inte räcker med ytterligare 200 000 offentligt anställda utan minst det dubbla så vi alla får det lika uselt.

Wonder Warthog sa...

Ah, här får vi äntligen besked vad som fattas dom stora borgerliga tänkarna! Humor och bildning!

Och den förbannade norrbaggen dräller här fast jag redan framfört hans åsikter!

Anonym sa...

det roliga i detta är att Ali kandiderar till att ingå i en regering med ett borgerligt parti. han han enda sedan MP vÄxte om V(pk) konsekvent påpekat att MP inte hör hemma på vänsterplan. minns hans tragiska fejd med galenskapet Catalan.