tisdag, maj 04, 2010

Den brända jordens taktik – fungerar extra bra med munkavle

Dag Larsson, socialdemokrat i landstinget i Stockholm, skriver idag om att landstingsfullmäktige har haft ett "hemligt" möte och fattat beslut om att nya Karolinska Sjukhuset ska byggas av Skanska. Det blir en jätteaffär på tiotals miljarder kronor. Larsson skriver:
Mer anmärkningsvärt är att de borgerliga partierna majoriserade igenom ett sekretessbeslut där vi i oppositionen förbjuds under personligt straffansvar att diskutera väsentliga fakta rörande affären med våra uppdragsgivare - medborgarna i Stockholms län.
Detta är förstås speciellt oroväckande, eftersom det finns en del som tyder på att det här innebär en rejält överdimensionerad överföring av skattemedel till privata intressenter. Det kallas OPS - offentlig-privat samarbete. I själva verket är det som regel ett för privata företag som får kontrakten lukrativt arrangemang där de står för vinsterna medan det offentliga står för riskerna.

Den där vårdslösa behandlingen av skattemedel, med utgångspunkten att så mycket som möjligt ska ut och bort, har präglat och fortsätter prägla högerns förhållningssätt särskilt till Stockholm, där resurserna är stora och desto mer frestande att bränna loss. Som med allmännyttan nu. Eller med SL – minns Elwe Nilsson!

Skälen till att högern måste stoppas växer i antal och storlek.


[DN][Alliansfritt]

14 kommentarer:

Oleg sa...

Til orientering .

Vi vet hvem du arbeider for lille feige fascist-svin .

Daily Telegraph har en annen innfallsvinkel på Gulbuddin Hekmatyar enn propaganda-papegøyene for Taliban her i Dagsavisen .

En rapport som nylig er presentert Obama viser økt Iransk (Kinesisk ?) aktivitet for å destabilisere Afghanistan og øke Gas og Oljeprisene .Den lille korporalen i Venezuela spiller en viktig rolle mullaregimets strategi.

Manifest analyse en venstreekstremistisk LO-finansiert propaganda institusjon er for tiden fullt engasjert for å hvitvaske det Iranske regimes eksport av revolusjon til Syd-Amerika .

It states that the Quds force is working through non-governmental organisations and political opposition groups in Afghanistan and Tehran is backing the insurgent leaders Gulbuddin Hekmatyar and Ismail Khan.

"Arms caches have been recently uncovered [in Afghanistan] with large amounts of Iranian-manufactured weapons, to include 107 millimetre rockets, which we assess IRGC-QF delivered to Afghan militants," the report states.


http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/southamerica/venezuela/7615829/Iran-exports-revolutionary-principles-to-Venezuela-report-claims.html

Kilde

Hemlige sa...

Öppet anbudsförfarande med endast ett byggbolag är ju något vi känner igen från alliansens utnämningspolitik där det också är öppna anställningar med endast en kandidat.

Thomas E sa...

Ingen av dina länkar går till Dan Larssons blog http://daglarsson.blogspot.com/ .

Anonym sa...

Här har det blivit fel. Båda länkarna går till intervjun med Elwe Nilsson.

Anonym sa...

Måste verkligen den där norrmannens kommentarer släppas igenom? Han kommenterar ju aldrig inläggen.

Anonym sa...

"De svenska storkommunerna och landstingen räknas till de mest solida låntagarna i världen och kan därför pruta rejält på den ränta de behöver betala"

Japp. Skälen till att högern måste stoppas växer i antal och storlek.

Johan Johansson sa...

Som drabbad och granskare av ombildningscirkusen av Stockholms allmännytta är jag, sorgligt nog, inte ett dugg förvånad.

Det nuvarande styret i Stockholm har satt maktmissbruk och förskingring av allmänna medel i system. Argumentationen för detta är närmast att betrakta som blint religiös. Har man svårt att driva igenom sina principbeslut på sedvanligt sätt är mörkning och rent fusk något som ligger nära till hands. Stadshusets ansvariga politiker är i det närmaste oanträffbara.

Tyvärr är sjukhusbygget bara en liten del av den korruptionskultur som alliansen praktiserat i Stockholm den senaste mandatperioden.

Konsekvenserna för vanliga medborgare verkar man inte bry sig det minsta om. Den nyliberala lekstugan fortsätter med full kraft.

Ali Esbati sa...

Nu är länken ordnad. Tack för påpekandet.

Oleg sa...

Måste verkligen den där norrmannens kommentarer släppas igenom? Han kommenterar ju aldrig inläggen.

Ali Ebati med venner i Venezuela og Iran må jo prøve å få lukket kjeften på sine fiender .

Sensur er bedre enn Polonium ?

Helene sa...

Nu har jag skrivit med egna ord från mötet http://heleneblogg.blogspot.com/2010/05/nya-karolinska.html

Hampus Eckerman sa...

Norrmannen är som klassiska stalkers. Varje gång man släpper in en kommentar får han uppmärksamhet och förnyar kraften. Censurerar man bara vissa är det enda han lär sig att han måste spamma ännu hårdare för att få in några.

Att stänga av helt är det enda som gäller. Kommer säkert ta 1-2 månader innan tokstollen är borta. Vi måste komma ihåg att stalkers helt enkelt är personer med en mycket förvirrad syn på omvärlden som inte tänker som vanliga människor. Kvinnor brukar få rådet att bara ett enda svar kommer förlänga förföljelsen i sex veckor.

Hugo sa...

Skit i norsketorsken Hampus, kommuner o landsting badar i pengar, men ingen vill sätta press på dem att bli kostnadseffektiva.
Där ligger problemet, inte i att anställa ytterligare 200 000 slöfockar som inget gör eller presterar och bär omkring pärmar, papper m m.

Anonym sa...

Men kasta ut det här j-vla norska psykfallet innan man måste sluta läsa kommentarerna helt...

Fanskapet kan väl sprida sina invektiv och sin grava sinnessjukdom på annan plats. Den norska slutenvården t.ex. (en sådan finns väl...?)

Wonder Warthog sa...

Hugo, nu sprider du dina elaka fördomar igen! Har jag inte förklarat för dig att du ska hålla dig till sanningen?

Hampus har rätt, när den norske stalkern får bekräftelse så går hans skinnspik het! Att han inte inser att han är en tragikomisk fullblodsdåre dåre gör det inte bättre! Sitter fortfarande och väntar på att han ska fixa mig på "andre måter", får väl skicka taxipengar....