onsdag, augusti 18, 2010

Jon Stewart är lysande om «moskén» som ska byggas «vid» Ground Zero

The Daily Show

12 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ali

För alla oss som inte kan följa twitter, och snåriga diagram på engelska, vad är det senaste i debatten om Jämlikhetsanden har högern lyckats bryta något av sambanden eller kommit med någon kritik av bärkraft?. Tänkte se denna debatten nu: http://www.timbro.se/innehall/?art=lansering-av-jamlikhetsbluffen.

//Christian

Theo Alexander Gerken sa...

Shit, vilken mänsklig reaktion, verkligen.

Måste i alla fall tipsa om detta något anti-kommersialistiska ögonöppnande inlägg, sååå VACKERT
http://thegayinterpreter.blogspot.com/2010/08/bil...

Missa det inte!

För en bra fortsatt dag!!

/T

Ali Esbati sa...

@Christian

Nej, så är det förstås inte. Det är en liknande - men ännu mer ideologiskt driven - tokhögermobilisering som exempelvis mot resultaten i klimatdebatten.

Poängen är ju att resultaten i Jämlikhetsanden inte är nya, utan bygger på hundratals vetenskapliga artiklar inom flera områden, främst socialmedicin. Wilkinson & Pickett presenterar dem på ett översiktligt och slagkraftigt sätt. Det har högern svårt att svälja, varför man bland annat anlitat en härlig tobakslobbyist för att smutskasta och skapa tveksamhet. Inget nytt under solen, men visst är det intressant att Timbro kör så hårt på detta. Självklart är samband som bygger på jämförelse mellan nationella data alltid känsliga i någon mån. Om W&P bara hade haft sina scatterplots, hade boken varit svagare grundad. Men så är det ju inte.

För några kommentarer, se inlägg av signaturen Nymchen under denna bloggpost:

http://www.andreasbergh.se/blogg/2010/8/18/om-jamlikhetsanden-och-jamlikhetsbluffen-fran-skatterplots-t.html

Simsalablunder sa...

Jon Stewart klippet, svinbra.
Nymnchen, svinbra.

Anonym sa...

Jag såg någonstans en bländande kommentar om Jämlikhetsanden. Om påståendet är sant med dess sociala konsekvenser, flytta då de utarmade i ett land till en egen koloni. Då blir alla jämlika var o en på sitt eget håll. Skulle vara intressant att se vad konsekvensen blev av ett sådant arrangemang?

Eftersom också klimatdebatten berörts i Alis inlägg vill jag påpeka följande för alla koldioxiddårar. Utvecklingen av 4 generationens reaktorer drivna med torium och en analog process som inte kan skena är framtiden.

Inte att vi skall elda björkved och åka häst o vagn.
Utbränt reaktorbränsle som ligger i våra bergrum numera skulle teoretiskt räcka till Sveriges totala energibehov i 250 år. Fast bilar o flyg går ju inte att köra med elkabel förstås, men fatta poängen.

Två problem löses i en enda smäll, den långa halveringstiden av nuvarande avfall där endast 2-3% av energin utvinns, mot halveringstiden på ca3-400 år för restprodukterna i en ny process och teknologi.

Var ligger framtiden? I forntiden? Teknologi är det som givit oss det välstånd vi har, det är odiskutabelt. Utan USAs flygningar till månen startade inte revolutionen med allt det vi tar för givet, datorisering, Internet och allt som kom i dess följe. Alla ni som tjabbar emot sitter där nu med era datorer men betänk varifrån allt kom. Inte från Nord Korea, Cuba eller forna Sovjet i vart fall. Den saken är klar. Silicon Valley känns den till och dess betydelse för datoriseringen av vår värld idag? Så gnäll inte mer snälla.

Socialismen och kommunismen har totalt misslyckats, numera skall vi tyglas istället med klimatkommunism för att reglera och toppstyra vanliga människors vardag i koldioxidens namn. Det var mycket värre förr när rena gifter släpptes ut i vattendrag utan eftertanke. Flertalet av våra åars bottensediment är fortfarande rena rama råttgiftet.

Hugo

Martin sa...

Hugo

"Teknologi är det som givit oss det välstånd vi har, det är odiskutabelt."

Nästan rätt. Arbete är vad som har gett oss välstånd. Liksom din dator, ditt tangentbord och den skola som lärde dig att skriva med det är produkten av någons arbete.
Tyvärr har de som satt ihop din dator antagligen inte tjänat mer än vad de med nöd och näppe kan överleva på. Men VD: n för elektronikföretaget som kränger grejerna klarar sig nog bra.

Men välstånd behöver inte nödvändigtvis vara så oerhört ojämnt fördelat. Kalla mig gärna forntida om du vill, men om din framtid är mer ojämlikhet så tror jag nostalgin över forntiden kommer att bli en storsäljare.

Anonym sa...

Martin,.... ja arbete teknik o utveckling ger oss välstånd. Problemet är att vi och övervägande delen av Eurozonen slutat arbeta och istället gnäller över de rättigheter staten skall ge oss och som vi ser som självklara. Grekland är ett bra exempel och hur det kan gå.

1. Rättighet till arbete. Vad fan liknar det, arbetsplatser skapas inte av sig själva och det är bara att hugga i själv för den som orkar. Trygghets och bidragssystemen har förlamat oss. Snart är vi omkörda så det stänker om det.
Alla ni som förespråkar det kollektivistiska tänkandet och har kommunismen som förebild, varför i hela fridens namn startar ni inte era egna kollektivt ägda företag istället för att gnälla och vara avundsjuka. Det finns inget som hindrar er och jobbar ni på blir er samhällsmodell lika framgångsrik......eller vill ni bara leva av andras arbete? Jag tror på det senare.

Hugo

Valjo sa...

Hugo börjar närma sig norrmannen i kvalitet på sina inlägg. Kämpa på så är du snart där!

Anonym sa...

Hugo, vi vill leva av eget arbete. Det betyder också att vi vill ha löner i relation till den produktion vi står för.
(Under ett antal år nu, har lönerna sjunkit i relation till produktivitet och vinstnivåer. Pengarna går åt till aktieägare och bonustomtar. Det kan du läsa om i vilken tidning som helst. Prova verkligheten som grund för dina slutsatser istf rundgången i ditt eget huvud.)

Om du vill angripa parasiter så kan du väl veva lite i Dagens Industris kommentarsfält, angripa pensionsspekulationens procentplockare, eller springa på bolagsstämmor och kräva att man sänker vd-löner och utdelningar.

Lycka till!

/Trött

Anonym sa...

Trött,... förnekar inte parasiter som Margareta Winberg o kompany om det var dessa du avsåg. Politiska utnämningar är en stor skam för Sverige o dess demokrati. En nolla som Winberg skulle inte ens klara av att driva en simpel korvkiosk. Men i vårt ruttna politiska landskap blir hon styrelseordförande!!!!

På vilka meriter? Är du dum i huvudet?

Hugo

Anonym sa...

Trött......exakt vad jag menar med arbete och produktion. Fast du får bara den lön som efterfrågas och produktionen tål. Löneskatten som är din betalning för arbete ser du aldrig i ditt lönekuvert hur kommer det sig tror du?

Sedan riskkapital behövs och måste ge avkastning. VARFÖR SKALL DU ANNARS SATSA PENGAR? Eller skall det vara för skoj skull tror du?

Sedan igen starta era egna kollektiv istället för att tjafsa så kan ni ta ut vilka löner ni vill. Eller vågar ni inget riskera o satsa? Skall man vinna ngt får man också satsa ngt. Inte bara sitta där och gapa och ständigt kräva mer som en flock skränande fiskmåsar.

Hugo

Anonym sa...

Hugo:
Direkt från måsens trut.