torsdag, september 02, 2010

De har reat ut vår gemensamma egendom!


Visa större karta

Kartan här uppe är från sajten stockholmsrean.se. Där kan man se hur mycket av de gemensamma tillgångarna som har sålts ut i Stockholm. Och man kan jämföra rådande marknadspris med det pris som högern har sålt ut egendomarna för. Det är ett chockerande slöseri som är mycket svårt att reparera. Detta måste få ett slut efter valet. Kolla in!

3 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Förbannat bra illustration.
Nu blir man ju nyfiken på hur det ser ut i övriga delar av landet.

Per sa...

Författarna till "Miljardrean" gör det vanliga misstaget. Att jämföra bostadsrättspriser med vad den enskilde betalar i insats för sin lägenhet vid en ombildning är att jämföra äpplen och päron. Att som brf köpa en hyresfastighet är inte samma sak som att köpa en bostadsrätt.
Enda sättet att bedöma om kommunala hyresfastigheter sålts till underpris är att jämföra med privata hyresfastigheter. Det borde väl vara uppenbart?

En vän till mig deltog i en omvandling förra året där insatsen för lägenheten var 1,8 miljoner, som då garanterat gick för över 3 miljoner (67 kvm i Stockholms innerstad). Gav den privata fastighetsägaren frivilligt bort 15-20 miljoner? Hur går det ihop med vänsterns idé om närmast oändligt giriga kapitalister?

Sen kan man ju undra om Jämtin & co förstår att det är politikernas regleringar som gör att det är så lönsamt för den enskilde att ombilda. Tyvärr så är de säkerligen helt aningslösa om konsekvenserna av sin egen politik (uppbackade av sina borgerliga kollegor).

Thomas E sa...

Det var ju inte bara bostadsrättsomvandlingar på den där kartan. Om man säljer en verksamhet för några hundra tusen och den verksamheten första året ger den nya ägaren en vinst på några miljoner så kan man nog misstänka att priset var lite för lågt.