lördag, september 18, 2010

En av många Reinfeldtbluffar

I gårdagens slutdebatt – som knappast kan beskrivas som annat än storslam för de rödgröna– var företrädarna för den avgående regeringen hårt pressade i frågan om resultatet av de brutaliserade sjukförsäkringsreglerna. Den frågan ensam borde vara tillräcklig för att inse behovet av en ny regering. I försöken att försvara ändringarna hänföll Fredrik Reinfeldt åter till att frammåla en bild av situationen före ändringarna som – förutom att det är ett ganska dåligt försvar i sig – på flera viktiga punkter är direkt felaktigt. Detta påpekas av Aktionsgruppen för de sjukförsäkrade.
Fredrik Reinfeldt nämner återigen att 750.000 personer var för sjuka för att arbeta. I dessa 750.000 inkluderas ersättningar på 25-100 procent, både med och utan tidsgräns. Många arbetade alltså upp till 75 procent.

Nu vädjar vi till landets journalister att omgående avslöja alliansens fula spel att bluffa statistik till sin fördel. Bakom statistiken finns människor!

Likaså nämns siffran 140 - en siffra som också inkluderar ersättningar på 25-100 procent. Korrekt antal förtidspensionärer (förtidspensioner på 100% samt permanenta sjukersättning på 100%) mellan åren 1998-2006 är 51 personer per dag. Man var inte förtidspensionerad i ett permanent utanförskap när man exempelvis arbetade 75 procent och hade en tidsbegränsad sjukersättning på 25 procent!
Här kan pressmeddelandet med källor läsas.

Ingen påstår att allt var frid och fröjd med sjukförsäkringen och förtidspensioneringarna före 2006. Säkerligen förtidspensionerades en del människor i onödan. Men det är oärligt och farligt att ge en förvriden bild av massiv "parkering" av människor. Särskilt anmärkningsvärt blir det, när man betänker att regeringen inte gjort några större insatser för att förbättra rehabiliteringen. Satsningen uppgår till 4,7 miljarder över tre år – varav inget går till medicinsk rehabilitering.

Läs också idag. «Annicas Dotter: Reinfeldt ljuger för hela svenska folket»

[DN][SvD][AB][AB][AB][AB]

8 kommentarer:

Fredrik sa...

Den här debatten är helt förvriden. Det låter hela tiden som att Sossarna sjukskrev folket. Det är läkare vi misskrediterar, läkare som kanske gått i skolan. Jag vet inte, krävs det? Renfeldt verkar ju kunna allt om sjukdom... Men ingen ställer honom mot väggen. Är det ER det är fel på?

Anonym sa...

Reinfeldt ljuger inte alls om Holmquist. Möjligen ljuger FK's överdirektör Orustfjord. I artikeln nedan (publicerad igår före debatten) står det nämligen precis det Reinfeldt påstod:

"Enligt Stig Orustfjord, överdirektör på Försäkringskassan, kommer de att träffa Annica Holmquist på måndag för att diskutera alternativa lösningar." (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/skarp-kritik-mot-utforsakringsbeslut_5344157.svd )

Att det skulle vara sekretessbelagt, vilket är Emelies andra anklagelse, kan därför inte heller stämma.

/Peter

Anonym sa...

Det pratas mycket från V om ärlighet kontra oärlighet.
Lars Ohly tror tydligen att Svensken är en idiot. Men han har fel. Hans lögner som ständigt upprepas (Nacka etc) gör att han kännns så djävla oseriös. Ta tillbaka Gudrun Schyman så fort som möjligt. Det går inte att rösta på de rödgröna så länge Ohly är partiledare.

/Lechaim
PS Storslam!?!! Det tror du väl bara själv på hahahaha

Denny sa...

Tack för upplysande och bra inlägg, nu håller vi tummarna!

Anonym sa...

Ali, den rödgröna regerinsplattformen avsätter 3 miljarder 2011 för att "reparera sjukförsäkringen". Kostnaderna för sjukförsäkringen är 101 miljarder 2010.

OM sjukförsäkringen är så dålig som påstås och OM det finns ett behov av att reparera den, vad ska då de här 3 miljarderna, knappt 3%, förändra?

Vem som helst som ser dessa två siffror förstår att en ökning av anslagen till sjukförsäkringen med 3% inte kommer att reparera något, om nu sjukförsäkringen har sådana brister.

Anonym sa...

Ja på vilket vis har Alliansen förändrat sjukförsäkringssystemet mer än att man omyndigförklarat en massa läkare och gett lekmän på försäkringskassan rätten att bestämma vem som kan arbeta?
Det har väl aldrig varit uttalat att fusk inom systemet varit ok?
Man måste väl ha ett system där läkare bestämmer och man får då även lita på läkarna som rimligtvis vet bäst.

Simsalablunder sa...

"om nu sjukförsäkringen har sådana brister."

Jodu, något "om" existerar inte. Systemet har stora brister. Direktivet till FK är en av dessa brister och ansvaret för det direktivet är Alliansregeringens, något de hela tiden vill undkomma.

Anonym sa...

Regeringen räknar med ett överskott för sjukförsäkringen 2010-2012 på 48 miljarder.
Omvänd bidragspolitik!