söndag, september 12, 2010

Ombildningskriget

Kent Wernes reportage «Ombildningskriget», ett omarbetat kapitel ur hans nya bok Du sköna nya hem, handlar om Kastanjegården, som med den borgerliga majoritetens politik skulle säljas bort från allmännyttan. Det handlar, som Werne skriver, «om en stad där utförsäljningen av allmännyttan har fått människor att förlora sin anständighet i jakten på det stora klippet».
Vid den här tiden hade Marie-Louise Granbom tagit plats i den lokala hyresgästföreningens styrelse, och tillsammans med de andra ledamöterna började hon skicka ut informationsblad med kritik mot den ekonomiska planen och med argument för hyresrätten. De delade också ut lappar med »återkallelse av fullmakt« i brevlådorna. Och det var då de hittade »kackerlacksbrevet«. Under rubriken »Den kommunistiska Hyresgästföreningen informerar« hade en av de ombildningsvilliga grannarna försökt skriva en ironisk pamflett. När ironin var avklarad kom åsikterna: »Kom igen människor, tänk efter. Vi kommer att få köpa våra lägenheter billigt, långt under rådande marknadspris, TROTS att vi befinner oss i en finanskris. Tänk på hur mycket vi kommer att tjäna på att köpa lägenheten och sedan SÄLJA den […] Kackerlackorna på Hyresgästföreningen ska inte hjärntvätta oss med sin propaganda.«
Läs reportaget! Och kolla sen gärna in stockholmsrean.se för att få en övergripande bild av de gemensamma värden som högern i Stockholm har bränt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Grattis! en av mina favvopolitiker! :)