lördag, september 11, 2010

RUT, ett nyhetsdygn senare

Nämen:
KI:s generaldirektör Mats Dillén tvingas ta avstånd från gårdagens uttalanden om att RUT är gratis för staten. Anledning: Det är en fem år gammal rapport - finansierad av arbetsgivarna.
Jag lämnar som övning åt läsaren att estimera en kvot mellan antalet nyhetskonsumenter som läste första utspelet om att RUT-avdraget är gratis (plus de som hörde någon borgare återberätta det som fakta) och antalet som tog del av den efterföljande korrigeringen.

5 kommentarer:

Simsalablunder sa...

Kravet och de tunga skälen att lägga ner KI kvarstår.
Man kan börja med att kicka Mats Dillén och skicka honom till AF. Kanske kan någon städfirma anställa honom med hjälp av RUT.

Anonym sa...

@Simsa:

Men dom vill säkert ha nån som kan få undan skit, inte skapa den.

Simsalablunder sa...

@Anonym 6.04
Det har du rätt i.
Kanske kan Dillén ges förtur till FAS3, en åtgärd som matchar hans "långsiktiga antaganden".

Anonym sa...

...Och idag på DN:s insändarsida kan man också se resultatet där en insändare anför senaste tidens rubriker som en anledning att rösta på alliansen. Och vad var en av rubrikerna som insändarskribenten syftade på? Jo: "Rutavdrag gratis för staten."

Marcus , Likvidvänster sa...

Man kan ju inte säga något annat än att alliansen varit mycket framgångsrik i att kontrollera myndigheter samt att de borgerliga mediekanalerna är helt dominerande i det svenska medielandskapet.

Upprepar man olika medialögner tillräckligt många gånger räcker det att en låg procentandel tror på dem varje gång för att man till slut skall få opinionen med sig.