tisdag, december 21, 2010

En obehaglig sanning?

I fredags hade jag ett inlägg i norska Dagens Næringsliv, om det märkliga i att kalla Norge «världens sjukaste land» när sysselsättningen är i princip högst i världen, och om Sverige som ett gott exempel på hur man inte ska göra:
Norge har skyhøy sysselsetting. Norge har høyere sysselsetting enn i forrige tiår og tiåret før det igjen. Norge har skyhøy produktivitet. Man skal ikke av den grunn være fornøyd og hvile på sine laurbær. Det gjør definitivt ikke Dagens Næringsliv. DN har tvert imot døpt Norge «verdens sykeste land». DN maner til kraftige politikkomlegginger som endelig kan gjøre det «lønnsomt å arbeide» også i Norge.

Det er tallet på sykefraværsdager i den rekordhøyt sysselsatte befolkningen som utløser engasjement. På lederplass, under tittelen «en ubehagelig sannhet», krever DN oppgjør med Norges altfor «generøse syke- og uføreordninger» og minner leserne om hva som er trygdesystemets egentlige rolle: «Politikernes oppgave er å sørge for at arbeidskraften er villig til å jobbe og ikke ligger hjemme i sengen». Den politiske brodden er meget tydelig.
Läs resten här.

4 kommentarer:

Anonym sa...

- "titta på" va

Ali Esbati sa...

Oj, det var ett märkligt fel. Rättat. Tack.

Mangan sa...

Insändare ur Citys Malmöupplaga igår onsdag: "Tåg, bussar och biltrafik stoppas av snön och folk kan inte ens ta sig till jobbet. Är detta arbetslinjens Sverige?" ;)

För trettio år sedan ledde köldknäppar med mycket snö naturligtvis *inte* till den här sortens effekter. Tågen gick, i stort sett, och vägarna hölls farbara om det så var -20 grader. Men då var det inte heller marknadsutsatt som nu.

Mariannes DigArt sa...

Märkligt att tiden inte är ur led!?