lördag, april 30, 2011

Möten i Stockholm med Leila Khaled

Leila Khaled är tidigare ikonisk militant aktivist för palestinsk befrielse. Hon blev känd vid deltagande i flygplanskapningar med PFLP (PFLP har sedan länge bytt ståndpunkt och stödjer inte flygplanskapningar som legitim kampmetod). Idag sitter hon i det palestinska nationalrådet, PLO:s styrande församling (vars funktion devalverats efter Oslo-avtalet). Khaled kommer till Sverige. Jag lägger upp hennes program här (via Palestinagrupperna i Stockholm)

* 30 april 18.00 Leila Khaled med Annika Eriksson, Celie Costanza Eklund
och MFK- Konsthall C, Hökarängen

* 1 maj 13.00 talar vid SAC/LS demouppsamling, Stortorget- Gamla stan.
14.00 talar vid KP/RKU's demouppsamling- Sergelstorg

* 3 maj 18.00 Samtal/seminarium med Leila Khaled på Södertörns högskola

* 4 maj 18.00 en helkväll med Leila Khaled, samtal där ni även möter
bla konstnären Dror Feiler, tal och visning av den nyproducerade filmen
"Things will change - an afternoon with Leila Khaled" av Eklund och
Rundberg på ABFhuset Sveavägen.

Leila Khaled - ett liv i väpnat motstånd och politisk aktivism

Leila Khaled deltog i slutet på 60-talet och början på 70-talet i en serie flygkapningar och hamnade i världspolitikens centrum. Hon är idag ännu aktiv i den Palestinska kampen för ett ockupationsfritt Palestina och engagerad i kvinnofrågor.

Välkommen att lyssna på Leila Khaled och se den nyproducerade filmen “Things will change”-an afternoon with Leila Khaled av Eklund och Rundberg, med efterföljande samtal. Samtalet är på engelska.

Kl 18.00, ABF-huset, Sveavägen 41 • Entré 50 kr


Alla event kommer att hållas i Stockholm och vara på engelska.
Läs också liten notiskommentar i City: «Leila Khaled pratar klasskamp»

Även Svenska Dagbladets ledarskribent Per Gudmundson har uppmärksammat besöket, med inte mindre än sex blogginlägg (hittills): [1][2][3][4][5][6]

19 kommentarer:

Christer Karlsson sa...

Så avslöjar vänstern åter sin bristande respekt för demokrati och vänsterns antisemitism tillåts komma till öppet uttryck. Denna kvinna som företräder en terror- och anitsemitisk organisation hyllar du alltså?! Förändring med vapen? Är det något du förespråkar även i Sverige?

Ofer Maimon sa...

Mycket tråkigt att du tar chansen att göra reklam för denna terrorist och fascistoida leninist. Att Leyla Khaled tagit avstånd från flygkapningar stämmer måhända, PFLP föredrog under Al-Aqsa-intifadan att ägna sig åt att mörda civila Israeler. För en månad sedan mördade PFLP-anhängare 5 människor i sömnen, däribland en 3 månaders bebis.

I en intervju från 2010, publicerad på den Trotskistiska webbsidan “Resistance is not terrorism” skryter Leyla Khaled om PFLP:s mord på den israeliske turismministern Rehavam Zeevi 2001.

Mer information återfinns i min artikel

http://al-hamatzav.org/permalink/syndikalisterna-bjuder-in-varldsberomd-terrorist-att-1-maj-tala-i-stockholm/

Den europeiska "vänstern" har ägnat tiden efter Berlinmurens fall åt att begå ideologiskt självmord, och det tycks i fallet Leyla Khaled vara rusning efter chansen att slå ännu ett nubb i den redan igenspikade kistan. Tragiskt.

Johan R. Sjöberg sa...

Man behöver inte stödja terrorism för att låta båda sidor komma till tals. Vi bör komma ihåg att Israels representanter får yttra sig fritt i hela västvärlden - och Israel ägnar sig åt statsterror gentemot det palestinska folket. Varför skulle det vara värre att spränga sig på en buss eller kapa ett flygplan än att spränga hus i Palestina, fördriva folk och bomba dem med fosfor?

Jag förstår inte varför Israel skall bedömas enligt en annan måttstock.

Ofer Maimon sa...

Johan R. Sjöberg

Om du inte förstår varför det våld som utövas i självförsvar normalt bedöms med annan måttstock än det som utövas med avsikt att mörda civila, så misstänker jag att du inte ägnat frågeställningen någon större tankemöda.

Din verklighetsuppfattning bygger helt och hållet på vulgärversionen av Palestinsk propaganda. Är du vagt intresserad av verkligheten så fyller faktiskt den akademiska historieskrivningen om Israel och Arabvärlden under 1900-talet flera bättre bibliotek. En bra introduktionsbok är Benny Morris "Righteous victims". Benny Morris blev världsberömd för sin forskning om massakrer begångna av Judiska miliser under 40-talet, så han borde ju falla dig på läppen. Om sanningen känns för betungande så finns betydligt mer sofistikerade versioner av Palestinsk propaganda än Aftonbladet att tillgå, jag skulle här rekommendera främst Noam Chomsky och Edward Said (den senare för övrigt en enastående litteraturvetare, hans litteraturvetenskapliga böcker är faktiskt bra på riktigt).

Det finns ett litet fåtal judiska terrorister i Israeliska fängelser som attackerat civila Araber, sådana som alltså inte blev lynchade på plats av Araber. För den händelse dessa om 40 år ännu inte bytt åsikt, så skulle jag å det grövsta protestera ifall de bjöds in för att tala på 1 maj. Nu är den frågeställningen högst hypotetisk, det räcker som bekant med att Israel-insamlingen håller ett möte för att en vrålande mobb ska stå utanför och skrika åt de som vågar deltaga.

Men dubbla måttstockar har som bekant alltid gällt för judar.

Micke sa...

Har staten Israel tagit officiellt avstånd från någon av dom personer som organiserade planerade och utförde använde terrordåd som medel för att skapa den israeliska staten och som sedan kom att bli ledande företrädare för den israeliska staten?

Varför är dessa terrordåd som motiverades med att man måste skapa en egen stat rättfärdiga när exakt samma motiv om dom används av den befolkning som i början på 1900 talet utgjorde den absoluta majoriteten inte är det?

Micke sa...

Jag förstår inte varför Israel skall bedömas enligt en annan måttstock.Den starkare parten döms ALLTID med en annan måttståck om det är till fördel för den som dömer.

Det är därför Kina idag är ett trevligt land med utveckligenspotential och inte den extrema diktatur som Kina defacto är.

antiZ sa...

Och så ringde det till i sionistflockens debattklockor,vem kunde ha gissat det? Rättshaverister och rasstatsälskare maskerade till "debattörer".

Men javisst, paranoida rasfanatiker utrustade med kärnvapen riktade åt alla håll inkl. väst, med obegränsad tillgång till USAs alla krigsperversiteter och ständigt i full fart med utomrättsliga avrättningar, folkmord och krig med grannstaterna och den egna ursprungsbefolkningen är den starkare parten och en livsfara för hela världen.

Ryck ut den konstgjorda andningen i forma av Am. skattepengar och vapen till denna stendöda patient och låt den sista blodiga rasstaten tyna bort och bli en demokrati, för alla medborgare, oavsett ras.

Anonym sa...

När man nu läser att Khaled sitter i styrelsen för PFLP och att den organisationen senast i mars i år knivmördade en familj på västbanken (de tre barnen var väl mellan några månader upp till elva år), så känns det lite konstigt att du inte ens reflekterar över de lite mer olustiga aspekterna av att hon bjuds in till Sverige och hyllas som en ikon. Tror iofs aldrig att du kommer att göra det och att det här inlägget därför är ganska poänglöst, men man kan ju drömma.

Anonym sa...

Till ofér maimon som sa detta "om du inte förstår varför det våld som utövas i självförsvar normalt bedöms med annan måttstock än det som utövas med avsikt att mörda civila, så misstänker jag att du inte ägnat frågeställningen någon större tankemöda."

Självförsvar???

värre sionistpropagande har jag aldrig hört i hela mitt liv, rätta mig om jag har fel men vem är det som terroriserar vem? vem fördriver människor från deras hem,stjäl deras land och begår en etnisk rensning för att kunna ockupera mer mark?det är palestinierna som agerar i självförsvar och terrorstaten Israel är aggressorn, din logik är helt verklighetsfrämmande. Så patetiskt att sionister och allt annat högerpack i Sverige ska ens kalla detta konflikt när palestinska ungdomar enbart med stenar slåss mot en sofistikerad militär med stridvagnar, stridsflyg och bomber. Det är ingen konflikt det är ett folkmord ni äcklar mig allihop.

Anonym sa...

Vänsterideologier, har alltid, och kommer alltid att stå för förryck, våld och extrema orättvisor. Vänsterideologier är orättvisa och fascistoida mördarmaskiner som inte På något sätt kan acceptera människans fria vilja och individens suveränitet.

Bulten i Bo sa...

För en månad sedan mördade PFLP-anhängare 5 människor i sömnen, däribland en 3 månaders bebis.

De personerna som gripits för morden har inte inte uppgett att de var utsända av PFLP. Lite hyffs i debatten skulle inte skada, hur sugen man än är på att göra guilt-by-association kopplingar.

Johan R. Sjöberg sa...

Ofer Maimon,

Israel ägnar sig ju att mörda civila. Att kalla det självförsvar är ju bara trams.

För övrigt så läser jag Noam Chomsky - betydligt hellre än Aftonbladet.

Igelkotten Sonic sa...

Vad är den där Ofer Maimon för en galen nynazist? Ingen har dömts för mordet på bosättarfamiljen. En person greps av Israel, han hade ingen anknytning till PFLP, men det visade sig att han just genomlidit en operation och var inte var i fysiskt stånd att kunnat genomföra något sådant. Nu misstänks en thailändsk gästarbetare.

Så rena och skära lögner från Ofer Maimon.

Vidare så tycker Benny Morris, som Maimon hänvisar till, att Israel skulle ha genomfört fler massakrer och fördrivit fler palestinier 1948. Han är en ren och skär rasist och ingen man bör lyssna på.

Johan sa...

För att förstå debattklimatet i Israel föreslår jag följande två länkar.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4063020,00.html

och

http://www.americannaziparty.com/

Ofer Maimon sa...

Vet inte riktigt vad som är mest fascinerande, Ali Esbatis principer för moderering, eller de groteskerier som hans anonyma hejaklack ägnar sig åt. För den person som förklarade sig läsa Chomsky hellre än Aftonbladet - Chomsky är en utomordentligt usel politisk tänkare och den relevanta skillnaden mellan honom och Åsa Linderborg består i mångordigheten. Vill du läsa en intelligent och extremt vinklad - men åtminstone direkt inte lögnaktig - pro-palestinsk bok så föreslår jag Göran Rosenbers "Det förlorade landet". Den tar upp alla de fakta du vill ha för att spy över Israel och inga av de fakta som skulle göra historien rättvisa.

Sedan har vi Johan som tydligen intresserar sig för Eurabien-litteratur och amerikanska nazister. Jaha, bra att du har en hobby. Själv uppfattar jag Eurabien-litteraturen som rasistisk och tämligen banal, men kanske på din nivå, vad vet jag. Ta ett snack med dina info14-kompisar, de är ju numer även Palestina-aktivister.

Slutligen greps sedan länge 2 tonåriga PFLP-anhängare för morden på familjen Fogel. Dessa har erkänt och tilldelats advokater. Thailändarna var ett rykte som PA försökte sprida från lägre tjänstemannanivå. Det bemöttes med allmän munterhet även i palestinska kretsar och lades snabbt ner. Ingen trodde på det från något håll, utom tydligen en och annan inpiskad Israel-hatare i Europa.

Jag noterar att bortsett från en grotesk verklighetsuppfattning och hysteriska invektiv har ingen presterat tillstymmelse till argument för att bjuda in en Leninistisk Terrorist till Sverige. De tär även tragiskt att nödgas konstatera att herr Bulten lyckats hitta tillbaka till tangentbordet, låt vara att han befinner sig i passande sällskap. Trevlig helg.

Igelkotten Sonic sa...

Exakt, nazisten Maimon. Två stycken palestinier pekades ut av Israel för mordet på familjen Fogel. Den ena av dem var nyopererad och utan fysisk möjlighet att kunna utföra morden då han var tvungen att befinna sig i närheten av en toalett dygnet runt. Att de sen torterats till erkännande säger en hel del om israelisk "rättvisa".

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4058186,00.html

Bulten i Bo sa...

Jag får väl returnera till herr Maimon och gratulera honom till att nu kunna hålla en anständig ton i debatterna. Fortsätt gärna med det.

Det är naturligtvis inte omöjligt att de gripna är skyldiga, det har jag aldrig påstått. Problemet är att rättssamhället lätt ifrågasätts när den politiska makten i ditt land gav palestinerna som kollektiv skulden för brottet, detta långt innan skuldrågan ens kunnat utredas på individnivå.

Och sen, även om de skyldiga nu skulle vara PFLP-anhängare så kan du inte automatiskt ge PFLP skulden för detta. Det är lika självklart som att folket runt tidskriften "Israels vän" kan inte kan skuldbeläggas för att deras skribent i nr 1/2002 Helge Fossmo hittade på några månader senare.

Emet sa...

Hylla inte terrorister som Lela Khaled i Sverige tack!

"hjälten" fru Khaled tar 50 SEK för sitt skitseminarium
och när jag inspekterade ABF så handlade det mest om att sälja palestinasjalar...och tala skit för 50 SEK...

Skäms! Stödj befrielsen från religion i MENA istället! Det är en befrielserörelse att skapa för framtiden och hållbar logisk fred och samexistens där alla folk är värda ett hmland, araber, judar, assyrier, kurder,berber, kopter,libaneser

Micke sa...

Jag vill inte bli befriad från religion av folk som är politiskt troende på något sätt oavsett vilket.

Tack!