måndag, augusti 22, 2011

Joker?

Tidningen Flamman meddelar idag att undertecknad kan bli en "joker i leken" i partiledarfrågan i Vänsterpartiet. Mitt besked är det som står där: att jag ska fundera seriöst om jag skulle nomineras.

17 kommentarer:

Staffan sa...

Jäklar då riskerar du att peta ner mitt förstahandsval Ali!

Anonym sa...

Äntligen. Du har min röst.

Anonym sa...

Märkligt hur många i vänstern som inte berör Libyen.

Simsalablunder sa...

Märkligt att Anonym 9:55 fm inte märker av de många i en odefinierad vänster som berör Libyen.

M. E. sa...

Jag tror du vore bra. Sjöstedt uppfattar jag som en karriärist som vill in i historien, Ohlys favorit för anonym, den andra kvinnan en del av gamla gänget. Och Lind för anonym. Det känns som du brinner för något och har förmåga båda till reflektion och analys. Dessutom tror jag en vänsterledare behöver kunna betrakta samhället och världen med distans. Det känns inte som de andra aktuella har samma förmåga som dig till det.

Din närvaro i dagens media och olika medier är också outstanding tycker jag. Personligen tycker jag du skulle kunna vidga din politiska argumentation lite (liksom alla de andra aktuella). V är duktiga på statistik och fakta, men jag tror ni behöver tänka på hur ni etablerar en känslomässig kontakt med folk. Visst, bra om V är samma lokalt som nationellt, men viktigt också att undvika en kultur där man känner att man måste vara till exempel ateist för att bli med i V. Kanske också försöka visa att V är öppet för livets mystiska dimension, det kan också ge material för lite kul också i valkampanjen, typ "det här kan vi inte göra något med, men detta däremot". På det viset kan ni förändra folks uppfattning av vänsterpolitik som något för ateister med övertro på vetenskapens (kärnkraft till exempel) och människans förmåga. V är ju också ett grönt parti, det behöver ni nog få folk att förstå, att vill man ha ett grönt Sverige är det inte säkert att Mp är bäst.

Alltså - jättekul om du blir partiledare, hoppas bara du förmår vidga kommunikationen så att partiet känns relevant för flera. För mig gjorde Ohly tre stora misstag: dels att acceptera den gemensamma plattform de rödgröna gick till val på, visst, han kunde inte göra något med Sahlin-S, men han kunde ha låtit bli att acceptera den gemensamma, destruktiva plattform de "rödgröna" gick till val på

dels att tala om bröstpumpar

dels att säga att man borde ta itu med uteliggarproblematiken "eftersom folk inte tycker om att se dom" (har för mig att det var ungefär så). visst, kanske tyckte några konsulter att det var bäst att säga så, enligt logiken att Sverige är oförbättrligt borgerligt, men jag lovar att många blev besvikna av sådan argumentation. Stå för vad ni står för, att det handlar om solidaritet och leva i ett samhälle för alla, ta hand om varandra, hjälpa varandra, konstruera tillsammans, ta till vara varje enskild individs förmåga!

Sedan tycker jag att V borde komma med förslag på hur man kan få företag att anställa fler folk, använda sina profiter till det, och att folk kan vara med själva och definiera vad för sorts arbeten som ska växa fram, vad de kan erbjuda.

Pierre Gilly sa...

Jag tror både du och Sjöstedt skulle bli utmärkta. Men kommer väljarna att tycka det? Var det inte mer någon slags mysfaktor som gav så många väljare under Gudrun Schymans tid?

Anonym sa...

Du hade blivit en alldeles utmärkt partiledare, så kör!

Anonym sa...

JAAA!

Anonym sa...

Joker,.....låter lite som Batmans antagonist,......eller?

Anonym sa...

Kandidera!

Anonym sa...

Vänsterpartiets ledning med Ohly i spetsen har varit en katastrof under lång tid. Linde, Sjöstedt, Andersson et al är av samma stam. Vill den parlamentariska vänstern fortsätta sin sorgliga högeranpassning eller vara riktkarl i kampen mot borgarväldet?

Jag önskar Ali som ledare. Han är skolad i politisk ekonomi. Är han en revolutionär? Ett vänsterparti värt namnet måste ledas av någon som inser att borgarna inte skulle lämna över makten frivilligt vid ett valnederlag.

Jag beundrar Ail efter Utöya. Där jag själv skriker "Död åt fascisterna!" talar Ali om solidaritet med de oskyldiga offren. Ali hyllar Stoltenberg för hans värdighet och medkänsla. Jag respekterar Ali mycket för detta och inser att i jämförelse med honom är jag ganska liten. Men jag hatar borgarklassen och det kan kanske ändå vara värt något.

Järven

Anonym sa...

Du Järven,....bygger hela ditt liv på hat? Det finns knappt ngn borgarklass, bara en medelklass, så vem fan skjuter du på?

Anonym sa...

Snälla gör det! För svenska folkets skull. Vi har ett gott rykte i världen men gör oss snart inte förtjänta av den.
Ge oss en riktig demokrati där majoritetens behov uppfylls! Jag vägrar kalla det vi har nu för demokrati.

Du är det hopp som många behöver i dagens Sverige.

All lycka till dig och din snart lilla familj!

M. E. sa...

http://www.flamman.se/valkommen

jag citerar:

"Kanske kommer snart Ali Esbati också att kandidera"

Kanske dags att inte bara fundera över saken, men även göra slag i den?

Anonym sa...

Alltså ursäkta, men då får du fan lära dig snacka ordentligt (i betydelsen att du inte ska säga "ööööööööh" lika ofta och länge som du gör nu) först. Sjuuuukt irriterande att lyssna på dig snacka - oavsett om det du säger är bra eller inte. Så gå någon slags talkurs först, annars lär du inte bli långvarig som partiledare.

M. E. sa...

Kommentaren till "Anonym" ovanför (1:42 em) tycker jag är beklämmande. Allt prat om talkurser, medieanpassning o.s.v. bidrar till att alienera och är tecken på alienation. Det viktiga är budskapet, vilken bild man vill ge (som jag ser det är vänsterpolitik en politik för livet), att tala på samma sätt överallt, i samma anda (alltså inte falla in i högertänkande om målgrupper som "borgerliga", "unga", o.s.v.), samma livsglada och livsglädjande budskap överallt!

Det vill alltid finnas någon som irriterar sig över partiledaren som person, sätt att vara/tala o.s.v., men grejen är just att förmedla budskapet att vänsterpolitik är att var och en får vara sig själv till fullo, göra saker på sitt sätt och att partiledaren på sitt sätt förmedlar en principfast rörelses politik i dialog med denne rörelse, med livet som källa och i principfast dialog med samhället.

Mattias Göransson sa...

Jag har väntat på det här sedan jag var på en UV helg tror det var hösten 2001. Efter hört dig tala då har jag velat se dig som partiledare i V.