fredag, februari 18, 2005

Med Unionen mot Nya Äventyr

På söndag folkomröstar Spanien som första europeiska land om nya förslaget till konstitution. Ordningen är så vald för att man räknar med en enkel seger för ja-sidan där - ett välbekant upplägg från tidigare folkomröstningar i flera länder. Kanske minns ni också Agendas härligt informativa reportage om Euforin i Spanien. EU-kommissionen, som spenderat flera miljoner Euro, tiotals miljoner kronor, på att få till ett ja, oroar sig nu för valdeltagandet. Det kan hamna på ca 40%. Än mer intressant är att 9 av 10 (!) spanjorer säger sig ha liten eller ingen kunskap om konstitutionen, när nu kampanjen ska avslutas.

Men det blir nog inte mer diskussion, utan mer jippo som man kan förvänta sig från kommissionens sida, i strävandena efter att köra ned den impopulära, antidemokratiska och nyliberala produkten av en samling åldrade mäns oratorie- och sanatorieansträngningar, i halsen på de europeiska folken. (Medelåldern på konventet var ca 70 år. 82% var män)

Förra veckan skickades faktiskt till och med ett exemplar av konstitutionen upp i rymden! Får man utsträcka en stilla önskan om att den stannar just där?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bör man ge r.pettersson cred för att han har humor när det antagligen inte ens är meningen?

Anonym sa...

"Anser du verkligen att befrielsen av Afghanistan och Irak från talibaner och socialistiska Bathister är meningslös?"

LOL!*
ROFLMAO!**
LMAOWMHSYT, AATFBEYBISOYFCABATBIWAS!***

* Laughing Out Loud.

** Rolling On the Floor Laughing My Ass Off.

*** Laughing My Ass Off With My Hands Squeezing Your Throat, And As The Final Breath Exits Your Body I Stand Over Your Filthy Corpse And Begin To Beat It With A Sledgehammer.

(Internethumor, om någon undrade: http://wigu.com/overcompensating/pictures/rofl.png)