fredag, juli 29, 2005

Reinhard Bonnke - evangelist i tiden

En av de få roliga saker som hänt de senaste dagarna är följande fynd på supertrevligt. Har skickat runt det till olika människor, som i sin tur blivit – om uttrycket tillåtes i sammanhanget – besatta. Personliga favoritfrågor har det tipsats om. Min egen – som också är en av de jämnaste omröstningarna – är denna, smått surrealistiska:



Jag erkänner att jag faktiskt inte haft någon uppfattning om Reinhard Bonnke tidigare. Men det har jag nu. Han är inte vilken TV-evangelist som helst, utan genomför enligt uppgift bibliska under, särskilt på ”eldkonferenser”, företrädesvis i Afrika. (Matnyttig information, samt bilder, här och här). Måste säga att kombinationen av aggressiv tysk frikyrklighet och fattiga svarta barn som blir omkramade är, well, pikant. Bonnke bör väl ha en given plats på nästa Live Aid.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hur får Ali in Reinhard Bonnke i DN/Fox/Leijonborg-konspirationen? Mystiken tätnar.

:Pära

Fredrik Lindholm sa...

Äntligen rätt man som säger rätt sak vid rätt tillfälle. Med Bonnke på Live Aid så blåser fikonlövet bort och deras trancendetalism kan inte döljas längre.

MVH
/Fredrik Lindholm

Anonym sa...

Muslimbashing tolereras inte i någon större utsträckning av Ali; däremot är nedsättande kommentarer om anhängare av frireligiösa samfund helt ok. I Alis blogg/värld är allt möjligt, men aldrig personligt, eller hur?

Anonym sa...

Usama bin Ladin är också karismatisk enligt Stanley S:

http://www.dagen.com/nyheter/artikel.asp?ID=92509

Anonym sa...

En man reser runt i Afrika. Han håller massmöten där brutna lemmar ska läkas. Cancer ska blåsas ut kroppar när livsanden blåses in. Han är Guds man på jorden, ty genom honom går Guds kraft som ska hela. Han klär sina kristna helbrägdagörelser med naturreligionernas seder — talar det lokala språket — och ber om en liten gåva, till Gud, genom Reinhard Bonnke. Makten är Guds, säger han, och publiken går i trans, skakar och gråter, blir helade och skinnade. På Dantes skala hamnar han längst ned i helvetet — under de som bedragit dem som givit tillit finns bara Lucifer. Den största synden är att bedra jungfrubarnet, det unga och godtrogna.