onsdag, november 02, 2005

Nattliga kommentarer och lite föräldraförsäkring

Jag är rätt säker på att många, av lätt insedda skäl, slutat läsa i kommentarfälten här, där intressanta kommentarer översköljs av horder av semifascistiska, imponerande enkelspåriga uppstötningar. Det finns dock inte sällan ett slags humorvärde i kommentarerna och den här kommentaren, skriven som reaktion på ett inlägg om att man kanske inte bör ha nationella prov i tredje klass, vill jag lyfta fram särskilt:
Peter said...
Vi vet ju redan att skolan har blivit sämre på att förmedla kunskaper i skolan. Att Ali vill fortsätta på den inslagna vägen och göra skolan ännu sämre på att förmedla kunskaper tål ju en jämförelse med Pol Pot som ansåg att det bästa var att göra sig av med alla bildade människor. Drabbades gjordes även de som hade glasögon då dessa ansågs vara bildade. Det är ju lättare att manipulera de som är mindre upplysta om hur verkligheten fungerar.
Det sista påståendet kan man ju onekligen betrakta som så att säga omedelbart bevisat. Det här svaret på kommentaren är också värt att lyfta fram i sammanhanget.
Anders said...
Kul att ägna sig åt lite vansinneshögerskådning så här på kvällskvisten.
#351: Någon använder på fullt allvar Pol Pot som argument i en diskussion om nationella prov på lågstadiet.
Den prickar vi av i listan! Finns det ingen här som vill jämföra kvoterad föräldraförsäkring med Mao Tsetung, jag saknar en sådan observation nämligen?
Ja, apropå individualisering av föräldraförsäkringen. Nu är jag bara för trött för att skriva något mer avancerat, men konstaterar att det är en viktig politisk process som ägt rum och som visar att feminismen både lever och är ifrågasatt inom dagens socialdemokrati. Det är väldigt synd att de progressiva krafterna inte fick ett konkret genombrott i beslutet, men nu har den fråga som den feministiska rörelsen – och vänsterpartiet som en del av den – begripit vikten av och drivit under en längre tid, har nu definitivt lyfts in den allmänna debattens centrum och bitit sig fast i socialdemokratin som en stridsfråga. Nu har vänsterpartiet ett stort ansvar för att frågan inte försvinner från valrörelsen.

Läs Åsa Petersens olika inlägg i frågan på Aftonbladets blogg sossekoll. Till exempel det här. Har också med visst intresse följt de små kommentarerna på Erlanderbrigaderna. Och hos Peter Gustavsson.

24 kommentarer:

Anonym sa...

Nu blir jag alldeles rörd ju... Kul att kommentaren uppskattades i alla fall, själv tror jag att vi vansinneshögerskådare kommer att få bråda dagar när riksdagsvalet närmar sig. Det blir att dra fram gummistövlarna från Tretorn ur garderoben och sätta upp läger utanför Henrik Brors kontorsfönster!

Anonym sa...

Så länge de fins goa gubbar som Peter så är nog underhållningen säkrad i framtiden också...

Anonym sa...

"där intressanta kommentarer översköljs av horder av semifascistiska, imponerande enkelspåriga uppstötningar."

Jo, det stämmer nog. Det finns en hel del riktiga knäppskallar från yttersta avgrundsvänstern som kommenterar här... :P

Gork sa...

Jo, nog finns det både blåa och röda propagandister här som mer än gärna bortser från övergrepp som begås av deras vänner.

T.ex. var det någon som hyllade det palestinska förkastandet av fredförhandlingarna i Camp David och istället påbörjade en kampanj av terrordåd och angrepp mot israeliska civila och militärer.

"Den palestinska intifadan är viktig, för den mänskliggör palestinierna när läget är becksvart. Genom dagligt civilt och väpnat motstånd hävdar det palestinska folket sitt människovärde."

Anonym sa...

Självmordsdåd riktade mot civila är förkastligt och någonting de flesta palestinier motsätter sig, men det är väl ändå glasklart att palestinierna ska göra motstånd mot en ockupationsmakt. Ockupationen är trots allt den faktor som mer än någon annan gjort situationen så hopplös att terrordåd blivit en sista (fruktlös och förvärrande) "utväg" för vissa.

Anonym sa...

Kul att mina inlägg roar dig Ali!

Sexistiska kåtbockar finns det också i Socialdemokratin. Jag vill ända lyfta fram socialdemokratins feministiska förkämpe Göran Persson.

Linda Skugge har uttalat sig som följer om denna feminist:

Göran är urgubbarnas urgubbe. Han kör stenhårt med härskartekniker men vägrar att erkänna det. Han vänder ryggen till när kvinnorna i riksdagen pratar, eller sätter helt enkelt upp ett papper framför ansiktet och låtsas läsa. Allt för att förnedra och förminska kvinnorna. Han frågar Maud Olofsson om hon har problem med vikten precis innan hon ska upp till talarstolen. Själv ser han ut som en valross som rullar fram.

Förnedrar sin ex-fru offentligt genom att hävda att han är pank pga skilsmässan, trots att det inte är sant.

Förhalade Margareta Winbergs utnämning till ambassadör, bara för att visa sin makt. Samma sak nu med Margot Wallström. Han gick nyligen ut och hävdade att Winberg lurade honom att skriva på en debattartikel för kvoterad föräldraförsäkring. Göran menar att han inte förstod vad individualiserad betydde. Göran, om du inte förstår ett sånt lätt ord, vad mer är det då du inte förstår?

Göran är helt överspänd. Han är bara sur, arg och maktgalen. Men inom en snar framtid slipper vi honom. Snart haltar han ut ur politiken för gott på sin onda gubbhöft.


Källa: Sexistiska kåtbockar - världens 10 värsta gubbar

Är du feminist? Ja, då skall du rösta på Göran Persson nästa val!

Anonym sa...

aaahahahaha! Alis blogg når ett nytt lågvattenmärke och börjar nu närma sig Krigskrönikan vad gäller ad hominem-argumentation.

man kan ju fråga sig varför Ali sällan besvarar dessa kommentarer direkt om de nu är så enkla att hugga ner, med tanke på att han annars så ofta tar chansen att plocka billiga poäng och känna sig överlägsen.

men nu är iaf det hånande, självförhärligande och grovt hycklande översitteriet uppe i dagen ännu en gång. lysande.

Anonym sa...

"Man ska tänka socialdemokrat när man hör ordet feminist"
Wanja Lundby-Wedin

Eller varför inte:

Man ska tänka Göran Persson när man hör order feminist.

Anonym sa...

Ali ville lyfta fram mig, tillåt mig då att lyfta fram Ali.

Ni som vill ha en mer liberal syn på vilken trevlig kille Ali Esbati är kan läsa här.

Tobias Lindberg sa...

Pelpet!

"T.ex. var det någon som hyllade det palestinska förkastandet av fredförhandlingarna i Camp David"

Inte konstigt att någon hyllar förkastandet av dessa sk "fredsförhandlingar". Erbjudandet från Israel och USA var ju bara skräp. Israel och USA försökte än en gång pissa på palestinierna vid Camp David, vilket av den västerländska pressen beskrevs som ett schysst erbjudande, svälvklart var det rätt av palestinierna att förkasta detta.

Anonym sa...

Ja Ali, du har rätt. Jag läser med stor behållning dina inlägg men har gett upp om kommentarerna som dessvärre ofta är oläsliga.

Anonym sa...

"Undervisningen i nationalekonomi är genompolitisk. Man kan inte säga att det inte handlar om politik utan om en kurva där det finns en "naturlig arbetslöshet" som är x procent. Tittar man på de kurvorna kommer man alltid fram till att fackföreningar är dåliga."
- Ali Esbati

Anonym sa...

Fnatastiskt. Peter drar fram en ny fin källa...en av den opartiska Linda Skugges kolumnerm full av fakta för oss att ta till oss och lära av.

Kan du förklara vad du vill ha sagt med den? Är det lite obestridlig fakta du kommer med igen?

Anonym sa...

Nej Kerstin, du har fel. Jag läser med stor behållning kommentarerna men har gett upp om Alis inlägg som dessvärre ofta är oläsliga.

olydig sa...

Baraks "generösa erbjudande" från Camp David var ett stort skämt.

Gush Shalom

Anonym sa...

"Peter said...

Ali ville lyfta fram mig, tillåt mig då att lyfta fram Ali.

Ni som vill ha en mer liberal syn på vilken trevlig kille Ali Esbati är kan läsa här."


Ali har nog fel om dig Peter. Du är inte semifascist. Du är semi-ståuppare. Fredrik Malms artikel är ren humor.

Här är en godbit:
Esbati vässade Ung vänsters retorik och interna strömlinjeformning av medlemskadern så att organisationens aktivister gick i taktfast marsch.

Förövrigt så är det intressant att jämföra Ali's lite raljanta stil med Fredriks. Jag antar att skillnaden de båda emellan är att emedan Ali försöker plocka politiska poänger så försöker Fredrik framkalla skratt genom att med förvrängda fakta dra absurda slutsatser. Båda lyckas tycker jag.

Anonym sa...

Det är ändå lite synd att kommentarerna på Alis blogg håller en sån kloak-nivå. Onekligen så är de som verkligen arbetar i Pol Pots anda idag just de självgoda "liberaler" som påstår sig veta vad deras meningsmotståndare EGENTLIGEN tycker, och gör varje politisk debatt mellan högern och vänstern absurd genom att blanda in referenser till ideologier som ingen svensk, med möjligt undantag för små bokstavsgrupper med 20 medlemmar, har något som helt gemensamt med.

Kanske vänstern borde börja följa i samma anda och stenhårt förknippa dagens folkpartister med Pinochet och andra försvarare av marknadsliberalism tillika folkmördare? Listan över högerdiktaturer kan nämligen också göras lång och lika dyster som en heltimme med Lars Leijonborg i Agenda.

Av någon anledning håller vänstern sig för god för "guilt by association" till skillnad från högern. Kanske för att man har viktigare saker att diskutera?

Jonas N sa...

Lite gulligt inlägg ...


... från någon (och sen en hel del till) som är nästan barnsligt förtjusta i att få kalla någon meningsmotståndare för 'facist'

Och alla självrättfärdigande kommentarer om den egna förträffligheten är väl nästan lika rörande!

Anonym sa...

Dagis som sagt...

För övrigt så vet jag inte när jag kallat någon fascist. Dig brukar jag kalla obegåvad besserwisser, men det är knappast synonymt med Mussolini.

Anonym sa...

Staffan W: Kanske vänstern borde börja följa i samma anda och stenhårt förknippa dagens folkpartister med Pinochet och andra försvarare av marknadsliberalism tillika folkmördare?

Läser du aldrig Alis inlägg?

Saker man missat

Anonym sa...

Lasse: Kan du förklara vad du vill ha sagt med den?

Ali beskriver feminismen som en stridsfråga för socialdemokraterna. Vill du beskriva socialdemokraternas partiledare Göran Persson som feminist?

Anonym sa...

jisses, det blir ju bara bättre och bättre!

kom igen Staffan, du har en fot kvar att skjuta av. ge inte upp nu.

och för att bemöta det enda av substans:

"som påstår sig veta vad deras meningsmotståndare EGENTLIGEN tycker"

nope, vi vet konsekvenserna av en politik som baserar sig på envåldshärskare eller allsmäktiga folkförsamlingar utan maktdelning, minoritetsskydd och respekt för äganderätten (som jag ingalunda håller som axiom, den tillsammans med kapitalism har bara visat sig vara ett överlägset stabilt och rättvist sätt att grunda mänskligt samarbete på). just för att detta instabila system har misslyckats om och om igen, och ni inte har gjort några förändringar i skissen ni håller helig, så vet vi. era naiva förment goda avsikter förändrar knappast det.

revisionistsekt var ordet.

Jonas N sa...

Nu förstår jag din småaktiga upprördhet Staffan.

Men jag syftade på Alis inlägg som lite 'gulligt', inte ditt (som kom precis innan mitt). Nu kan du med rätta känna dig orättvist utpekad, men när jag nu läser i efterhand vad du trodde jag kommenterade så blev det ju inte så fel ändå, iaf hur jag kommenterade Ali's supportersvans.

Men, just denna gång behöver du inte känna dig förorättad. Jag syftade på Ali med 'barnsligt förtjust' i fascist-utrop! Och de som gäran hoppar på samma tåg.

Kul att se hur personligt du reagerade! "Obegåvad" skrev du ... trots att du påståd att du visste precis vem jag är ...

*smile*

Ja, just ... 'Dagis'-nivå ... som någon skrev!

Anonym sa...

Peter:
"Ali beskriver feminismen som en stridsfråga för socialdemokraterna. Vill du beskriva socialdemokraternas partiledare Göran Persson som feminist?"

Nej ordet feminist är inte vad jag tänker på när jag ser Göran P framför mej...men Linda Skugge är nog den sista som jag skulle använda som stöd för den åsikten. Men du tycker tydligen att det är relevant...