fredag, februari 23, 2007

Allmän tendens

Sverige, februari 2007. Uniformerad militär deltar i nyhetssändning och berättar för folket varför militären måste få skicka skojiga flygplan till fjärran länder för att där glädja USA. Det ger en alldeles särskild sorts trygghetskänsla.


Banal: Win-win situation

8 kommentarer:

Alex sa...

Det är helgalet. Något alla kan göra är att stödja med namnteckning det upprop som finns på www.afghanistan.nu/arkiv.
Initiativet har tagits av bl a Hasse Alfredson och Thage G Peterson. Må många skriva på.

Näcken sa...

Tips till Ali: nöj dig inte med att peka på något och säga "- Det där är dumt". Som om det skulle räcka för att ha en poäng.

Försök att utveckla din (eventuella) tanke, om sådan finns. Då får du något sagt, och det blir också lätare för andra att se om ditt resonemang är något värt.

Ali Esbati sa...

Tips till Näcken:

1) Det finns många olika platser på internet och i världen.
2) Dra egna slutsater av 1).

mika sa...

I en "nyhets" utsändning från Ekot i morse hette det att inte bara svenska kollaboratörer i det USraeliska kriget mot Islam behövde mer "stridserfarenhet" utan också svenska massförstörelsevapen -JAS.

För att kunna sälja fler sådana behövs alltså referenser i form av rykande färskt blod och varför inte då från tusentals kvinnor barn och andra "terrorister" från det redan utbombade och av aggressionspakten NATO & USA ödelagda Afghanistan?

Och för att sälja fler krig mot pariastatens grannar behövs mer "information" från våra hårt styrda papegojmedier i nödvändigheten att "demokratisera" dessa onda vildar och mer icke-judisk kanonmat i form av "fredsbevarande trupper" till fronten..

Näcken sa...

"1) Det finns många olika platser på internet och i världen."

Ja, trodde du att jag fick min omvärldsbild från esbati.blogspot.com?

Se mitt tips som ett storsint sätt att hjälpa vänstern framåt, någon promille ;-)

Anonym sa...

Det gör mig orolig att se att de kamouflagemönstrade uniformerna gjort sitt inträde i TV-rutan!
Det är ju inte klokt att det finns högerpolitiker och militärer i detta land som vill testa Gripens massmördarkvalitet på civila människor i ett avlägset suveränt land, visserligen ockuperat av terroristen Bush och hans angreppskrigiska junta i USA.
Men det är ju klart, det är säkert Bildts gamla kompisar från försvarsledningen i USA som har ett finger med i spelet också. Vem minns inte Bildts snabba överresa till sina väner i USA:s försvarsledning under U237-krisen här i Sverige! Jag minns det som igår!
Krigsupptrappningen och desinformationsspridningen går jävligt snabbt här i landet just nu!

Bengt Nilsson, röd gråsosse

David sa...

Jag förstår inte problemet i det här. Det är väl inget fel i att låta personer med god insikt i frågan framträda i television? Vidare så har jag svårt att greppa poängen i uttrycket "skojiga flygplan". Vart fick du det ifrån?

Hursom, det råder en väldigt (sned)vriden syn på USA och Israel här. Det ligger en närpå hatisk sordi över både kommentarer som inlägg från Esbati. Tragiskt må jag säga. Jag torde påpeka att jag inte alltid stödjer Israel i allt dem gör och jag anser att det funnits ett flertal situationer då de kunnat handla annorlunda. För att uppskatta den komplexa situationen i regionen så krävs det mer än att peka finger och kasta sten, mina vänner. Det är dock så att flertalet läsare här tycks missuppfatta situationen och vägrar konsekventa att vända på myntet.

Det är väl lättare att förstå med så få variabler som möjligt antar jag.

Anonym sa...

Jo, du har rätt. Den komplexa situationen är naturligtvis att länder ockuperas och, senast i Bagdad i morse, bombas från luften eftersom väst vill sprida demokrati och befria.