tisdag, februari 06, 2007

Avspänningsövningar

Israel fortsätter på sin traditionella bana att understödja fred och utveckling i Mellanöstern. Nu är till exempel ett ypperligt valt tillfälle att intensifiera arkeologiska undersökningar vid Al-Aqsamoskén, vilka hotar att rasera delar av detta historiska och religiösa arv. Det underlättar säkert ”fredsprocessen”.

Lite mer info:
- Al Aqsa Mosque Foundation: Israeli forces pulling Muslim heritage out of Jerusalem at its roots
- PSL urges Muslim Ummah to stand up in defense of Aqsa Mosque
- Nonviolent demonstration to save Al Aqsa Mosque area from Israeli destruction


På annat håll agerar USA i samma syfte och riktning. Att låta beväpnade ligor kidnappa en iransk diplomat i Irak är förstås ett sätt att stärka fred, demokrati och samförstånd i Mellanöstern.

Hang in there guys. You’re doing a great job.

4 kommentarer:

gudmundson sa...

Samtidigt kan man ju tycka att det är en överreaktion av Islamiska Jihad att skjuta Qassamraketer mot civila som svar på en arkeologisk utgrävning.

Haaretz:

Four Qassam rockets fired at Israel, causing damage but no injuries

The Islamic Jihad claimed responsibility for the rockets and said they had been fired in response to the excavations Israel is carrying out near the Mughrabi Gate, on Temple Mount.

Mika sa...

Helt otroligt att Iran hittils inte låtit sig provoceras av USraeliska försök att framkalla storkrig. Att kidnappa (i papegojmedia och marknadspravda heter det givetvis "tillfångata") grannlandets diplomater i ett land man våldtagit och ockuperar är väl ett tecken på att sionisterna börjar bli desperata och otåliga efter alla misslyckade starta-inbördeskrig-försök i regionen.


De "arkeologiska utgrävningarna" apartheidstaten företar vid Al Aqsa började redan när Irak invaderades.

Det är inte lika mycket för att "hitta" några historiska bevis för den judiska rasens överhöghet som att "återuppbygga" det judiska tempel som aldrig har funnits.

Pariastatens bäst föredatum passerades redan vid etableringen och den första vågen etnisk rensning av Palestinier. Absolut ingenting kan legitimera apartheidstatens fortsatta existens som sådan, en insikt som kan driva en fanatisk sionistregim till i princip vad som helst speciellt som man topprider världens mäktigaste imperium.

Christian BK Aasvestad sa...

Israel är inte de enda som har genomfört arkeologiska undersökningar vid Haram al-Sharif/Tempelberget "vilka hotar att rasera delar av detta historiska och religiösa arv".

Detta är något den islamiska religiösa myndigheten Waqf har ägnat sig åt.

Lite mer info:

-The Temple Mount Archaeological Destruction


Och visst, Mika, något judisk tempel har aldrig funnits och judarna har ingen anknytning till landet, eller hur? Whatever.

Anonym sa...

Någon som påstår att Mikas inlägg inte var fyllt av antisemitism?