fredag, februari 23, 2007

Bloggaden!

Vänsterpartisten Lisa Rasmussen, med sin fackliga bakgrund i Kommunal, har startat en värdefull blogg med namnet Bloggaden.
BLOGGADEN är en blogg om fackliga blockader och debatten om den svenska kollektivavtalsmodellen. Den syftar till att ge en motbild till den borgerliga attacken mot facken. BLOGGADENS huvudstory är Kommunal Nackas blockad mot hemtjänstföretagen Curanda Vård assistans, som trädde i kraft den 25 januari 2007.
Lisa skriver konkret om det oglamorösa och otacksamma slitgörat i en facklig konfliktåtgärd för att uppnå vettiga arbetsvillkor, och samtidigt initierat om frågans principiella aspekter. Blockadvakterna i snålblåsten i Nacka kämpar också för alla andra löntagare. Lägg in i RSS-läsaren! Och åk ännu hellre förbi med lite uppmuntrande ord.

7 kommentarer:

Thomas sa...

Tack för tipset! Tror facket (och vi andra) har en hel del att göra, framför allt att förklara syftet med "den svenska modellen" och hur det fungerar och fackets roll. Har träffat många, både på vänster- och högersidan (varav en del dessutom är åtminstone något politiskt bevandrade) som inte har nån koll på fackliga frågor öht... Tack för en bra blogg förresten!

redundans sa...

Rasmussens bidrag till bloggosfären är värkligen välkommet. Det är tämligen skrämmande att självklarheter som t.ex. solidarisk lönepolitik måste förklaras även för socialdemokrater idag. Och ibland även för människor som aktivt förespråkar en sådan lönepolitik utan att kunna argumentera för den.

Emil sa...

Kan ni förklara för mig varför det är viktigt att berätta att det är ett oglamoröstoch otacksamt slitgöra? Blir det mer synd om dem då? Och därför är deras åsikter mer rätt? Jag förstår inte riktigt vare sig relevansen eller retoriken. Det måste ha något med vänsterns eviga önskan att visa sig som stående på de svagas och drabbades sida.

Lisa Rasmussen sa...

det är relevant, eftersom folk utmålar dem som att motivet att stå där i kylan utan vettig förklaring, bara för att de är drivna av att jävlas med söta å trevliga företagare.

Emil sa...

Lisa,
Jag är ledsen men jag förstår fortfarande inte relevansen. Hade arbetsgivarna haft mindre fel och facket mer rätt om det hade varit sommar och varmt? Bara för att något är otacksamt och ett slitgöra blir det väl inte rätt?

Anonym sa...

emil,
jag är ledsen men det här är nog inte det enda du inte förstår.

/j

Omsorgaren sa...

Fett bra. Den här länkar jag till på min blogg. tack för tipset!