fredag, mars 09, 2007

Apropå 8 mars

Ville bara tipsa lite. Goesta på Det ljuva livet skriver fint och bra med utgångspunkt i Nyamko Sabunis dimridåutspel om hedersrelaterat våld. Kalle Larsson har foton från gårdagens manifestation i Stockholm. Och så ville jag lägga upp det här briljanta flygbladet från vänsterpartiet.


9 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen kommer att behöva betala ett öre i sponsring till hushållsnära tjänster. Lär er vad skattesubventionering betyder! (mindre skatt men fortfarande skatt)

Typ de 40% jag får behålla av lönen har jag egentligen stulit av mer behövande.....
Eller: socialbidragstagarna sponsrar min lön.

Ia sa...

Ovanligt bra flygblad.

Anonym sa...

Tror verkligen vänsterpartiet att skatten omfördelar pengar från fattiga till rika? Knappast, men någon enstaka kanske går på det.

Sundevall sa...

"..Trots att de redan har sänkt skatten för de som har det bäst ställt".

Det skulle vara kul om någon vänsterpartist någon gång skulle kunna uppmärksamma att skatten har sänkts mest för de som har minst inkomst (5.2% sänkt inkomstskatt med start vid 100 000, därefter ~0.7% mindre skattesänkning för varje ökad 100 000, för att sluta på 2.2% vid 500 000).

På ren svenska: Alliansen har ökat det ekonomiska utrymme de med sämst lön har att röra sig med.

Linus sa...

Man har ju helt klart sänkt skatten mest för de med höga inkomster, även om sänkningen i procent blir större vid lägre inkomster.

100 000kr x 0,052 = 5 200kr

500 000kr x 0,022 = 11 000kr

Det är ganska enkelt att inse att detta innebär att man flyttar pengar från låginkomsttagare till höginkomsttagare. Lägger man sedan till högre avgift till a-kassa, lägre ersättningar och alliansens övriga politik blir det mycket uppenbart att den politik som först syftar till att omfördela från fattig till rik.

Anonym sa...

"På ren svenska: Alliansen har ökat det ekonomiska utrymme de med sämst lön har att röra sig med."

På ren svenska: Alliansen har höjt a-kassan för de som har minst samtidigt som de har sänkt skatten mest för de som redan har mest. De planerar ytterligare skattesänkningar då fastighetsskatten förmodligen kommer slopas och som vi alla vet är det ju naturligtvis bara de som har det sämst ställt som äger fastigheter. Dessutom har de försämrat a-kassan.

Slutsats: Äru inte rik kommer du bli rökt.

Anonym sa...

Såklart man har sänkt skatten mest för de med låg inkomst. Att resonera annorlunda är lika dummt som att hävda att alla betalar samma skatt.

Anonym sa...

Det går inte att göra så mycket åt att det är så mycket billigare att sänka skatten för rika i jämförelse med fattiga. Om man tittar på profilen på skattesänkningarna och ser var de stora summorna förbukats så är det ju just för att sänka skatten för låg- och medelinkomsttagare. Skulle skattesänkningarna ha en profil mot höginkomsttagare så skulle med samma summa som nu använts det inte längre finnas någon progressiv inkomstskatt! Så inte har skattesänkningarna varit särskilt riktade mot höginkomsttagare inte.

Joffeman sa...

Jag förstår inte den intervjuare som intervjuar Nyamko Sabuni, är det hennes egen pressekreterare? "Svenska kommuner och landsting har i över ett kvarts sekel nu haft jämställdhetsavtal. Ändå är kvinnolönerna där inte mer rättvisa än hos privata arbetsgivare." De senaste siffror jag sett (om det var i Sydsvenskan eller Metro 8 mars minns jag inte) visade att gapet mellan kvinnor och män i offentlig sektor var betydligt mindre än i privat sektor. Goddag yxskaft?