torsdag, mars 29, 2007

Nytt besked från nya arbetarpartiet: Alla ska med!

[Skärmdump Håkan]

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är det att vara upprörd över? Nu får människor behålla mer av sina egna pengar istället för att straffas för att man tjänar bra alternativt har tillgångar? Dessutom är förslaget finansierat. Vidare ger avskaffandet en anledning för investeringsvilliga kapitalägare att stanna i Sverige.
Värnskatten nästa!

/ Willy Viitala (fp)

Micke sa...

Nu får människor behålla mer av sina egna pengar istället för att straffas för att man tjänar bra alternativt har tillgångar? Dessutom är förslaget finansierat.

Finansierat av vem?

Anonym sa...

Summa summarum: ALLA svenskar som är rika och 50+ vinner på förslaget.

D v s den vanliga 2 %-överklassen. Känns tryggt. Men kanske blir det 3 % av alla svenskar? Det blir ju förstås en trickle-down effekt till dom rika 50-plussarnas ättlingar också. Ser framför mig hur just dessa begåvningar skålar med sköra glas om några timmar på lämplig plats på Stureplan.

Jim sa...

En seriös förmögenhetskatt måste kombineras med en skatt på internationella valutatransationoner. Sedan, till er som tycker att man ju måste ha rätt att bli rik - glöm aldrig HUR pengarna tjänats!

olydig sa...

Finansministern verkar ha ångrat sig:

"Opinionen förstår att man måste föra en politik med ansvarsfull finansiering och att ett avskaffande främst gynnar de rikaste".

Privata Affärer

Anonym sa...

xrujy

Anonym sa...

"Nu får människor behålla mer av sina egna pengar istället för att straffas för att man tjänar bra alternativt har tillgångar?"

Med "människor" syftar du då på miljonärer och kapitalister som betalar förmögenhetsskatt, som t o m Anders Borg kallar "dom rika"

Med "egna pengar" menar du förstås andras pengar, pengar som arbetarklassen skapat.
Men när kapitalisterna tagit dessa och lämnat tillbaka några smulor i lön, genom att tvinga arbetarna att arbeta åt dem för att kunna leva, så har de som du säger skaffat "tillgångar".

NonTelly sa...

Anonym 3:54 - Det är alldeles fritt fram för representanter ur arbetarklassen att grunda egna företag och dela ut frikostiga löner enligt vilken struktur som än önskas.

Och skulle det bli lyckat kommer säkert ert framgångsrika exempel bilda skola, och vips så har ni störtat rövarkapitalismen genom att få den att falla under eget tryck - på samma sätt som Sovjet rasade.

Bara ett tips, så slipper du och dina fränder slava för korvören.

(Ber om ursäkt ifall detta blev dubbelpostat.)

Anonym sa...

Ali

I konsekvensens namn tycker jag nu att det är dags för dig att ta bladet från munnen. Svara på dessa två frågor:

1) Hur ser en "acceptabel" inkomstfördelning ut i dina ögon?

2) Vem skall "bestämma" hur mycket folk skall få tjäna?

Själv driver jag egen verksamhet och sätter därför i praktiken min egen lön. Är det orättvist? I så fall vem borde sätta min lön?

Alexander sa...

Tja i Sverige har inte de riktigt rika behovt pynta formogenhetsskatt pa ett bra tag, eftersom sosarna sag till att dessa befriades fran formogenhetsskatt och istallet drabbar den uteslutande vanligt folk. Ali Esbati njuter av att se hur vanligt folk skattas till dods. Socialismens mal ar att gora ALLA fattiga

Anonym sa...

NonTelly
"Det är alldeles fritt fram för representanter ur arbetarklassen att grunda egna företag och dela ut frikostiga löner enligt vilken struktur som än önskas."

"Fritt" var det, ja. Ungefär precis så fritt som liberalismens frihetsbegrepp är. Där den fattige kan köpa precis vad han vill.
Med vilka pengar ska man "grunda företaget"? De pengar som kapitalisterna hela tiden snor från vår lön? Det kapitalistiska systemet etablerades genom att ett antal människor lade beslag på produktionsmedlen(den sk primitiva ackumulationen) och berövade resten av befolkningen tillgången till produktionsmedlen. Detta system reproduceras varje gång någon anställs, sparkas, ges "lön" osv.
Kapitalisten slipper arbeta genom att äga, arbetaren arbetar åt kapitalisten och "slipper" därmed att äga. Det är arbetarens "frihet".

Kapitalism "störtas" inte genom kapitalism. Utan genom övertagandet av produktionsmedlen.
Sovjet rasade av andra skäl.

"Bara ett tips, så slipper du och dina fränder slava för korvören."

Arbetare som försöker starta små företag, är nog bland dom som slavar mest för korvören av alla.
Den amerikanska drömmen/utopin, att folk från arbetarklassen utan resurser skulle kunna "bli rika" bara genom att "starta ett eget företag" leder till att stackarna jobbar ihjäl sig för ingenting.
Illusionen håller dem dock borta från fackligt arbete, aktivism osv.

Anonym sa...

Alexander
"I Sverige har inte de riktigt rika behovt pynta formogenhetsskatt pa ett bra tag, eftersom sosarna sag till att dessa befriades fran formogenhetsskatt"

Det var väl dåligt. Gör istället så att den drabbar alla som rika, och dom allra rikaste mest. Dagens borgare kör med falsk vänsterretorik, men förslagen i sluitändan är samma som vanligt: Mer till de rika, mindre till de fattiga. "Ja, men sossarna gav ju mer till de rika" Jaha, och då ska ni ge ännu mer till de rika?

Det finns bara ett ord för er: hycklare

"Socialismens mal ar att gora ALLA fattiga"

Nej, tvärtom att göra ALLA rika.

Alexander sa...

Ifall malet med socialism ar att gora alla rika hur kommer det sig att de lander som bedriver en mer konsekvent socialistisk politik an Sverige ar fattiga som kyrkrattor?

Anonym sa...

Norge är jämförbart med Sverige som land, det för en "mer socialistisk" politik och det är rikare...

Kuba är rikare än andra jämförbara länder i Karibien som t ex Haiti, trots den amerikanska handelsblockaden. Fattigdomen är utrotad, hela befolkningen har gratis tillgång till utbildning, arbete, hälso- och sjukvård mm.

Man kan inte hålla på att jämföra med länder som invaderar och och suger ut andra länder som t ex USA och England.