lördag, mars 24, 2007

SV-notat

Intrycken ær før många, tiden før knapp, uppkopplingen før dålig och jag før trøtt før att blogga något længre från SV:s landsmøte.

Jag konstaterar bara att det ær intressant och hæftigt. Hollændska SP:s partiordførande och en representant från bolivianska MAS har hållit inspirerande inledningsanføranden. Igår øppnade utbildningsministern Øystein Djupedal diskussionen om utbildningspolitik med att berætta att regeringen just øverlæmnat en proposition om stopp før vidare privatiseringar i skolvæsendet till stortinget. En spænnande inledning av viceordføranden Audun Lysbakken markerar startpunkten i en ny fas før SV i processen som ska leda fram till en revidering av partiets principprogram. Och landsmøtet bestæmde efter en omrøstning (ej røstrækning) att slå fast att partiet stæller sig bakom en kriminalisering av sexkøp. Imorgon ær det val.

Før øvrigt har jag pratat med några førstagångsdelegater som oberoende av varandra uttryckt samma sak - en vældig førvåning av att vara på ett møte som ær peppande och præglas av mycket god stæmning, och sedan læsa om samma sak i medierna. "Jag førstår inte - har de verklige varit på samma stælle?", frågade sig någon. Det ær lætt att le lite øverseende nær man har varit aktiv i vænsterpartiet ett tag. Att medierna ger en i huvudsak helt førvriden bild av våra tillstællningar, har nærmast blivit något man tar før givet. Hær finns ændå lite olika røster.

Och så har svensk TV varit hær och førberett något inslag. Jag vet inte riktigt om vad, men jag utgår från att det blir nedlåtande och ohederligt. Jag kan ha fel.

Det går med andra ord vældigt bra før SV, och det ær skoj att få vara på plats och se det.

2 kommentarer:

Fredrik Andersson sa...

Jag kan tycka att det är lite märkligt att det går så mycket bättre för den norska vänstern. Mina fördomar säger mig att förutsättningarna i Norge inte är de bästa.

Vad är det som har gjort denna framgång möjlig?

Fredrik Andersson sa...

Jag råkade för övrigt få syn på Rapports inslag om SV. Handlade om partiets inställning till att skicka trupper till Afghanistan (om jag såg rätt, kom in i slutet av inslaget).

Märkte inte av någon överdrivet nedlåtande ton.