onsdag, maj 02, 2007

I gotta say it was a good day

Å, vad fint det var idag. Fler i demonstrationståget än på länge och massvis med människor som redan väntade i Kungsan. Hörde inga arrangörsberäkningar, men tror att vi var mellan tolv och femton tusen. Ett påfallande ungt tåg. Mycket bra tal, med Josefin Brinks som klarast lysande. Det var så kul att se folk börja spontannicka och höra dem kommentera uppskattande för sina vänner. Efter Internationalen tog Ison & Fille vid och gungade loss. Såg CH Hermansson artigt men bestämt lämna med sin rullator och lämna plats åt kidsen.

På kvällen var jag på Fria Proteaterns Vysotskij-föreställning. Svårt att finna ord för hur bra det var. Vilket tryck! Vilken ensemble! Publiken var helt tagen. Jublet massivt mellan låtarna och översvallande i slutet. De såg faktiskt ganska rörda ut, Bolme och gänget.

Och så avslutning på Flammans fest på Söder, där glada socialister bland annat sjöng ABBA-låtar och spelade rundpingis.

När samstämmiga rapporter från hela landet vittnar om stor uppslutning i såväl vänsterns, socialdemokraternas som olika typer av samarrangerande tåg, skriver förstås Henrik Brors i sin ”analys” att ”det inte blir trångt i åskådarleden och i demonstrationstågen”. Det vilar en viss komik över en sådan beskrivning. Och några tusen ytterligare personer kan enkelt konstatera att Göran Persson må ha varit fel ute i mycket, men att somligt hade han väldigt rätt om.

För den som tror att DN:s analysman är svårtoppad, vill jag ändå rekommendera denna svårparodierat tendensiösa nyhetsartikel.

Det var en fin dag, kort och gott.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Fint citat av Antonio Gramsci i högra spalten. Det är ju verkligen förtroendeingivande att du delger oss att du hatar vissa människor.
Så typiskt vänstern. Jag tycker synd om er.

Anonym sa...

Jag tycker inte synd om vänstern. Har jag aldrig gjort. Däremot är det märkligt enkelt att ha överseende med dem nu när de inte är med och fattar beslut.

FredrichL sa...

Anmärkningsvärt bittert från vissa kommentatörer...ni har ju era villaägardemonstrationer, varför gny?

och ja det var ett underbart första maj, man är fortfarande euforisk

Anonym sa...

Ni satt i regeringen som skänkte milljoner till ryssland i bidrag. Nu har ju dessa för första gàngen pà mànga àr byggt en kärnvapenbestykad u-bàt med 24 interkontinentala kärnvapenraketer. Er bidragande andel av u-bàten màste iallafall motsvara en atombomb i Hirosimaklassen. Ni màste vara stolta nu med att veta att ni har utökat ryssarnas kärnvapenarsenal. Bra gjort!

Anonym sa...

Fredrich?

Jag bitter? Näääää...! :-)

Jag är fortfarande euforisk över senaste valutgången! Men vifta på med dina plakat nu några år så lättar egna bitterheten ska du se.

Oldtimern sa...

1 Maj är en härlig dag. För gemenskap, umgås, visa sina åsikter vad man kämpar för.

Ett sätt för människor att må bra och samtidigt visa hur starkt ett kollektiv är.

Tyvärr någonting helt obegripligt för hjärntvättade högerspöken..

Ny valseger för Alliansen! sa...

Hallå? Vem pratar om hjärntvätt?
Någon får väldigt gärna förklara för mig hur man kan tro att S har 46 % av väljarstödet när Skops senaste undersökning säger 37,4....

varför är det så svårt att vara konsekventa?

Jag demonstrerar gärna, var faktiskt ute den 1a maj.... den demonstrationen innehöll ALLA politiska partier... sug på den! GO UDDEVALLA!

Fru Kaos sa...

Vi hade en underbar dag här i Landskrona :) Marianne Berg va här och sa kloka ord!
*stoltserar med röda fanan*
För är det något jag är stolt över så är det att jag är vänsterpartist!Speciellt i denna borgerliga rasistiska staden...

Jean Claude sa...

Ja så fantastiskt med avskummet på Söder som tar sig oerhörda friheter att förstöra för dessa hemska kapitalister som driver vårat land. Dessa personer som för sig av detta ursinniga våld måste verkligen avsky demokrati, bör vi inte införa hårdare straff på denna sorts beteende? Vänstern har våld mycket nära sig, hur försvarar man det?