lördag, juli 28, 2007

Media i tjänst

Det är fan svårt att stå ut med sån här skitjournalistik. Stoppa pressarna liksom: en ordförande i en fackklubb har kallat de som inte är med i facket och därigenom försvårar fackets arbete för gulingar, alltså det ord som betecknar folk som inte är med i facket och därigenom försvårar fackets arbete.

Och inte nog med det. Han har tagit till fruktansvärda metoder kända från totalitära stater och tvättstugor: lappar på anslagstavlan! Indignationen vet inga gränser. Hur kommer det sig att denna fackklubb inte istället arbetar för att avveckla sig själv? Det är kränkande och påminner dessutom starkt om maffian samt sovjetiska Spetsnaz! Nästa vecka ska vi ha en diskussion om lagstiftning mot att kalla borgerliga politiker för borgare. Timbro kommer då också att i en rapport problematisera det faktum att gråterskor inte räknas som skattenedsatta hushålls- och tankesmedjenära tjänsteutövare.


Missa inte Badlands Hyena!

Också: Petter partikulärt, Peter Hultqvist (s), Anders Svensson, Alliansfritt Sverige.

15 kommentarer:

Socialist sa...

Bor själv i Karlskrona, där händelsen utspelar sig, och tycker att det är på tiden att det hårdnar till i diverse löneförhandlingar (nej, alla borgare, jag älskar inte Stalin och vill skicka borgare och 'frihetstänkande' individer till arbetsläger).

Men samhället hårdnar mot löntagarna och arbetslösa allt mer, då är det fackens PLIKT att visa motstånd.

Tidningen BLT (Blekinge Läns Tidning - oberonde liberal - Pro Sverigedemokraterna - spyr ut sig sådan här journalistik dagligen med totalt världsfrånvända ledarsidor.

Callisto sa...

Jag är ju då en av dessa "borgare", alltså definitivt ingen åsiktsfrände. Men jag måste säga att jag gillar Alis blogg. Den är läsvärd och ofta ganska fyndig och kul. Keep up the good work. :)

Hugo sa...

Håller med. Åsikterna är avskyvärda men de förs fram med humor. Ali, den underhållande provokatören.

Emil sa...

Jo visst är det kul att läsa Ali, ibland är han så ute och reser att det bara blir kul. Men det hade varit trevligt om han hade tänkt tanken att facket skulle kunna försöka värva medlemmar genom att addera värde istället för att försöka tvinga folk att vara med...

Anonym sa...

Vad menar karl egentligen? Hela LOs affärsidé går ju ut på att det är representanterna (alltså han själv), och inte gräsrötterna, som ska sköta "kampen". Hur menar han då att vissa "glider med" utan att själva delta? Om det blir strejk osv så ställer säkert dessa upp också, men till dess så tycker jag man ska låta dom som inte vill vara med i facken vara ifred. Dom som aktivt saboterar är en annan sak dock.

Björn Fridén sa...

Haha!

Anonym sa...

Så guling är ett ok ord att använda för de som inte är med i facket? Själv tolkar jag ordet guling som lätt(?) rasisitiskt och därmed inte helt ok, men smaken är väl delad...

Nästa gång någon högertok kallar er kommunister för rödskinn antar jag att det inte blir några protester heller?

Lars P. sa...

Hmmm konstigt att liberaler som påstår sig värna fri åsiktsbildning och fri föreningsbilding har så svårt att acceptera att det i en fri marknad uppstår intresseorganisationer på arbetsmarknaden som representerar olika intressenter.
Det är i diktaturer som Kina, Nordkoera och forna Sovjet som fackföreningar är förbjudna eller statliga.

Djävla cry babies!

Emil sa...

Lars P.:

Jag tror nog att du missar poängen lite. Positiv föreningsfrihet har vi liberaler inget emot, det får gärna bildas hur många intresseorganisationer som helst och dessa skall absolut inte förbjudas. Däremot värnar vi om negativ föreningsfrihet, dvs att man inte skall tvingas att vara med i en förening som man inte vill vara med i. Det är ju just detta som vår idignation i det här fallet handlar om...

Jag tycker också att det är intressant att du försöker likna liberaler med kommuniststater, hur mycket ni än försöker förneka det är/var Kina, Nordkorea och Sovjet kommuniststater, dvs VÄNSTER sådana som Ali mfl tycker om. Tänk Kuba, Venezuela, mfl...

Von Kosing sa...

En guling äv ju ett glas punch föv bövelen!

Inga dvyckev mindve bemedlade böv befatta sig med.

Guling guling kom din lilla fuling punch! punch! punch!

Anders Eriksson sa...

Anonym 5.50: "Guling" har i dett sammanhang inget som helst med ras eller annat att göra. Gula fackföreningar syftar historiskt på faclföreningar som lierar sig med arbetsköparen, istället för att ta strid mot densamma. Det är ganska vanligt i södra Europa, där man bland annat har ganska betydande katolska fackföreningsrörelser. Även dessa kan, dock, ibland agera riktigt. På samma sätt som "röda" fackföreningar vid tillfälle kan agera "gult".

Noteras bör att Moderaterna använde en gul, eller kanske snarare brandgul, färg till sitt fackliga nätverk.

Oldtimern sa...

Facket styrs från toppen?

Konstigt att jag på min arbetsplats som klubbordförande måste ta itu med säg, felaktiga löner sen två år tillbaka, Katastrofala schema förslag, där bättre alternativ finns, regelrätta uppsägningar där AG vill sparka 16 och det slutar med 3 stycken, hjälpmedel för att förbättra arbetsmiljön ständigt till något som liknar 2000-talet.

Och detta gör jag endast därför att medlemmarna står bakom och för fram kraven och ständigt vill förbättra sina förhållanden på arbetsplatsen och därmed livet i allmänhet.

Fon oben??? Maffiametoder???Endast i overkligheten i den objektiva journalistikens underbara värld!

Anonym sa...

Som anonym skriver så refererar "guling" till medlemmar i arbetargivarskapade fackföreningar och inte till oanslutna. Lindfors missar i sin okunnighet att arbetstagare tillsammans kan försvara sina gemensamma intressen. Han försvarar hellre sitt lilla revir än sina arbetskamraters intressen. Det är poängen i den här historien. Att Lindfors inte arbetar för sina medlemmars bästa. Tillsammans är arbetstagarna starka. De som blir splittrade av Lindfors har sämre chans emot oseriösa arbetsgivare (inget sagt om ABB HVC).

Anonym sa...

Jag jobbar själv på ett medelstort företag i mellansverige. I slutet av förra året så genomgick Jag tillsammans med ett större antal andra arbetare en facklig grundkurs. Orsaken till denna kurs - eller i alla fall tidpunkten för denna - var en sesongsmessig nedgång i orderläget. Företaget tog en del av kostnaden för denna kurs (för att slippa avskeda). Den som höll i denna "utbildning" var den lokala klubbordföranden på mitt företag. Vissa saker från denna (politska) utbildning shockade mer än andra.

En var att vi (blicken mot mig) blev tillsagda av ordföranden var att individer som ej hyste Socialdemokratiska/socialistiska värderingar ej var välkomna i facket.

En annan var att X antal borde få sparken på grund av arbetsbrist (annat vore "tjänstefel" av arbetsgivaren). X råkade händelsevis vara exakt lika med det antal arbetare på företaget som ej var fackanslutna (metall).

Även om jag ej längre är politiskt engatierad så var jag var i mina yngre dagar aktiv i ett borgligt ungdomsförbund. Mina politiska sympatier är väl kända på klubben. Jag känner till ett fall på företaget där en (av medlemmarna) vald representant blev usparkad av klubben och senare blev avskedad med ett svepsjäl. Hans uppsägning blev senare upphävd i högre instans men han valde ändå att sluta då han ej ville vara kvar på en sådan arbetsplats. Mannen i fråga hyste ej några extrempolitiska (eller borgliga) åsikter och hans huvudsakliga "synd" var att han ifrågasatte klubbens sätt att hantera medlemmarnas pengar.

Anonym sa...

Nu har jag hört det här liberala babblet om negativ föreningsfrihet tills jag kräks.

Samtidigt förbereder ER EGEN REGERING en TVÅNGSANSLUTNING av alla arbetande till A-KASSORNA, vilka är just FÖRENINGAR. Det finns inga planer på att ge dem någon annan juridisk form.

Snacka om brott mot negativ föreningsfrihet. Men var är protesterna? Ni kan väl inte acceptera nån slags flummiga Littorinargument om trygghet och effektivitet för att rucka på princiiiipen, det gör ni ju aldrig annars? Ut på barrikaderna, liberaaaaler!