lördag, januari 12, 2008

American History TV4

Paolo Pissoffi om beskrivningen av filmen Alamo.

3 kommentarer:

/M sa...

Det kan vara lite mycket begärt att praktikanten som översätter filmbolagets reklamtext skall känna till den verkliga historien bakom Alamo ;)

Jag såg snuttar av filmen, och varenda gång vi kom tillbaka till den fick vi se Dennis Quaid stå och se ut som om han och filmen precis blivit sexuellt våldförda av TV4s reklamavbrott. Men det hade han inget för hos oss. Reklamfilmerna är ofta bättre än det vi såg av filmen.

Anonym sa...

Märkligt. "De [texasianerna?] lyckas mot alla odds att hålla fortet Alamo i San Antonio mot tusentals anfallande mexikanska soldater." Såväl i verkligheten som i filmen blev stackarna i fortet totalt överkörda efter en kort strid till sista man. Enda överlevande var några civilister (inklusive slavar).

Mats sa...

Lika, om inte mer, intressant är också att TV 4 film alldeles nyligen visade det välgjorda dramat "american history X". En tragisk berättelse om hur rasismen i USA äter upp landet inifrån, från två håll. Men också ett bevis på hollywoods skicklighet och förmåga att belysa komplexa frågeställnigar.

Den filmvisnigen nämns förstås inte, Ali?