torsdag, januari 17, 2008

Stop! Hammar time.

Jag ska inte själv recensera gårdagens debatt hos Det Norske Studentersamfund i Oslo. Jag tyckte att det var trivsamt och hyfsat upplysande. Men jag vill varmt rekommendera en slags postpolitisk kommentar, av den tidigare idéproducenten på Timbro, mannen som gett både tanke och smedja ett ansikte, allas vår Johnny Munkhammar, som idag alltså producerat denna idé.

8 kommentarer:

Bengt O. sa...

Munkhammars inlägg var ju minst sagt märkligt, Ja, eller kanske inte om man tänker efter. Egentligen säger han väl att det är ingen skillnad mellan "liberaler" och högerextremister. Lika illa, eller lika bra, att uppträda hos endera. Trots vitt skilda politiska ståndpunkter vill jag dock tro att det är betydligt anständigare att diskutera med "nyliberaler" än med "fremskrittspartiet." Men Munkhammar vet säkert bättre, förstås.

Anonym sa...

Fyndig rubrik annars.

Ullan sa...

Lustigt hur vissa högerpersoner ger sig själv snofsiga titlar för att framstå som viktiga: Managing Director, Senior Fellow etc.

Anonym sa...

Munkhammar:
- Esbati tycker det är fel att prata med människor vars åsikter man inte delar.
- Esbati deltar själv i panel hos människor vars åsikt han inte delar.

Esbati:
- Munkhammar deltar hos Fremskrittspartiet, eftersom han egentligen delar deras åsikter.
- Esbati själv deltar hos människor var åsikt han inte delar, och tycker det var trivsamt och hyffsat upplysande.

Anonym sa...

Anonym 9.32:
- Jag är dum i huvudet
- Jag understryker det genom att skriva i punktform

universums medelpunkt sa...

Anonym 9.38:

Varför tycker du att du är dum i huvudet? Är det för att du inte klarar av att argumentera mot Anonym 9.32?

Anonym sa...

Jag vet inte om jag missat något, jag har förstås inte lika fina titlar och utbildning som Munkhammar, men om jag fattat det rätt så var arrangören Det Norske Studentersamfund-Kulturutvalget och inte den liberala tankesmedjan Civita.
(medverka i en panel på den liberala tankesmedjan Civita)

Om jag fattat norskan rätt så var det Næringslivets Hovedorganisasjon och deras tenketank Civita som skulle debatteras.

En vänsterdebattör i ena ringhörnan och två högerdebattörer i andra så det verkade i alla fall vara något så när jämna viktfördelning, två lätta flugviktare mot en tungviktare. Förvisso lite orättvist mot flugviktarna men det kan ju inte vara millimeterrättvisa hela tiden.

Trots allt en viss skillnad på att delta i en diskussion om och med ett samhällsfenomen som man kanske inte gillar och att agera dragplåster för samhällsfenomenets kongress.

MC sa...

It's MunC-Hammer. U Can't Touch This!